Rejser til Symi

Rejsemålet Symi (eller Simi) er en af de mest betagende øer i den græske øgruppe Dodekaneserne, takket være de flere end 2.500 skinnende, farverige, nyklassicistiske palæer, der ligger på en imponerende række langs havnepromenaden i Gialos og breder sig op til hovedbyen Choria. Selv i dag er der ikke mange asfalterede veje på Symi, så en næsten hvilken som helst strand nås bedst med en taxabåd eller en lille båd. Blandt det, man må opleve, er en sejltur rundt om øen med kaik (lille båd) og et besøg i Panormitis-klosteret.

Hvis du leder efter dit eget lille paradis, er en rejse til Symi lige noget for dig. Bare 37 km nord for Rhodos, og få kilometer fra den tyrkiske kyst tæt ved Marmaris, åbner denne lille ø sig for dig med en charmerende havn og palæer i italiensk stil, med slikfarvede tage, der spreder sig op ad bakkesiden. Symi ligner et maleri og føles som en oase, hvilket gør det til et perfekt feriemål for alle. Turkise vande møder de charmerende strande, gourmetmad blandes med traditionelt natteliv, og en imponerende kulturarv supplerer de maleriske brostensbelagte gader, hvilket gør en rejse til Symi til en virkelig fantastisk oplevelse.

>> Læs også om rejser til Kalymnos i Dodekaneserne

Symis havn hævdes at være den smukkeste i hele Grækenland med stejle klipper, der rejser sig på begge sider, lag på lag af smukke 19. århundredes pastelfarvede huse og en masse hyggelige caféer og restauranter. Selve byen har et autentisk græsk vibe med dramatiske små passager, der omringes af gamle ruiner og traditionelle tavernaer. Havnen og den øvre by hænger sammen via den berømte Kali Strata, en spektakulær stengade med adskillige souvenirbutikker og caféer. Symi føles, med sit umiddelbart sofistikerede og tidløse væsen, som det mest afslappende sted i verden.

Se på vores bedste tilbud til ferier på Symi, eller, hvis du har brug for mere inspiration, så læs videre!

Oplevelser på Symi

Du vil elske det store udvalg af strande, når du rejser til Symi, fra afsondrede dyner af blødt sand til smukke bugter af småsten, som alle er dekorerede med delikat turkisfarvet vand. Hvis du har lyst til at se noget andet, er vandtaxaerne der netop for at tage dig med til til de skjulte strande, der ligger som små perler rundt om øen. Med en overflod af tavernaer har du mulighed for at opleve det spektakulære græske køkken med fantastiske aromaer og friske råvarer. Nattelivet her er, som man ville forvente det - afslappet med en rigelig mængde af caféer ved havet og traditionelle restauranter. Der er dog ingen grund til at bekymre dig, hvis du leder efter noget mere livligt, da du finder diskoteker og natklubber lige uden for den indre by.

Vinpressere
Symi blomstrede i den byzantinske periode som et centrum for søfart, bådebyggeri, handel, svampedykning og vinavl. Vingårde blev drevet i stort omfang, og et stort antal vinpressere blev først for nylig genopdaget og registreret. I 1992 havde man registreret flere end 120. 7 gamle vinpressere er blevet restaureret i området af Kourkouniotis.

Festligheder og lokale traditioner
Garidafestivalen (garida betyder reje på græsk) bliver holdt på Symi den 9. august.

Gamle steder

Under ferien i Symi kan du nyde den smukke arkitektur og uspolerede græske karakter ved byerne, mens du nyder solens stråler, som når dig hele sommeren. Torvet åbner sig med den charmerende St. Johns kirke, der kan prale af en malerisk gårdhave brolagt med småsten. Vejen herfra fører til slotsruinerne fra det 15. århundrede og den fantastiske Lemonitsa-kirke, der byder på en fantastisk udsigt over havnen. Hvis du søger ind i landet, finder du fantastisk bjerglandskab og mange gamle kirker, klostre og ruiner i bakkerne. Et sandt højdepunkt er Panormitis-klostret, bygget til ære for Ærkeengel Michael. Klostret stammer fra år 450 e.Kr. og blev efterfølgende færdig i det 18. århundrede.

Oplev uovertruffen gæstfrihed og betagende vild natur i kontrast til en postkort-perfekt by! Book din uforglemmelige ferie til Symi!

Sådan kan du rejse til Symi med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Symi, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller på Symi. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Rhodos
>> Læs også om rejser til Kos

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Symi