Rejser til Syros

Sydvest for Athen ligger den smukke græske ø Syros (også stavet 'Siros' eller endda 'Syra') og byder sig til med skønhed og stilhed for den kræsne rejsende. Rejs til Syros med Escapeaway og oplev et andet Grækenland.

Den 17 km lange ferieø Syros ligger lige midt i øgruppen Kykladerne i Det Ægæiske Hav og er en skøn ø, hvor det moderne liv møder græske traditioner. Dette er ikke den typiske græske ferieø fuld af turister og souvenirbutikker. I stedet er det fyldt med betagende bakker, ekspansive strande og uovertruffen gæstfrihed.

Øen er også fyldt med historie, da den engang var den industrielle og handelsmæssige hovedstad i Grækenland. Øens hovedstad Ermoupoli er en havneby, der har bidraget til at opbygge Grækenlands økonomi i 1800-tallet. Takket være sin tidligere storhed er Syros’ folk stolte af den historiske betydning, øen har spillet. Med fantastiske offentlige bygninger, neoklassiske huse og fantastiske pladser tilbyder Syros sine feriegæster en ekstraordinær ferie.

Udover sin fortid er Syros kendt for sin mad og giver turister masser af muligheder, når de besøger. Fra hovedretten til desserten er Syros' køkken lækker og vil slukke tørst og sult hos enhver turist.

Hos Escapeaway sælger vi rejser til Syros og andre rejsemål i Grækenland og resten af Sydeuropa, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller med gode anmeldelser. Læs mere om vores rejser til Grækenland og læs de personlige hotelbeskrivelser og bedømmelser fra andre gæster der har rejst til Syros og andre rejsemål i Grækenland.

>> Læs også om rejser til Naxos i Kykladerne

Maden og drikke

Syros' køkken kan tilfredsstille mange forskellige smagsløg og har en række restauranter, taverner og caféer, der serverer mad. Fra traditionel græsk til asiatisk har Syros masser af variation for turisterne. Da det jo er en ø, har Syros masser af seafoodrestauranter, og den serverede fisk er så frisk, som det nogensinde bliver - sandsynligvis fanget tidligere på dagen.

Selvom der er masser af salte retter som blæksprutte og spinatkage, er Syros bedre kendt for sine søde sager. En lokal favorit er Loukoumia - eller Turkish Delight - som spises af lokale over hele øen.

En anden uundværlig smagsoplevelse på Syros er Halvadopita, en rund form for dessert lavet med nougat og mandler på skiver af vaffel - eller Halva er en anden favorit; den består af en sesamcreme inde i et fudge-lignende brød, der skæres i skiver og spises.

Oplevelser i din ferie

Der er masser at se og gøre når du rejser til Syros, og besøgende vil være travlt beskæftiget med at udforske øen under hele deres ophold. Arkitekturen på øen med sine hvidmalede bygninger supplerer den naturlige skønhed på Syros. Grønne bakker, turkis vand og frodige grønne blade danner en skøn baggrund for de hvidkalkede huse.

Øens St. Nicholas Kirke er vidunderligt dekoreret med farvet glas og religiøse malerier. De buede lofter giver kirken en følelse af storhed, når man går gennem den. Syros' historiske teater Apollon er en stor attraktion, da det er en af perlerne i øens kultur og kulturarv. Da det åbnede i 1864, spillede teatret først kun en italiensk teatergruppe. Teatret har i dag mange kunstneriske og kulturelle arrangementer for Syros’ folk.

Selvfølgelig ville en tur til Grækenland ikke være en rigtig ferie uden en tur på stranden. Når du rejser til Syros har du adgang til masser af fantastiske strande, men Galissas er en favorit blandt dem, der ønsker at opleve gyldent sand. Stranden ligger i en beskyttet bugt på øens vestkyst og grænser op til to små landbrugsgrupper. Det er det perfekte sted for en stille dag med sol og varme.

Syros er en perfekt destination for en øferie for feriegæster på udkig efter at tage flugt fra hverdagen. Uden for turismens overflod og med fantastisk og uopdaget skønhed er Syros en skjult perle i Det Ægæiske Hav. Book flytransport og hotel i søgemaskinen her på siden - så får du en billig pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Book en rejse til Syros med Escapeaway

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til Syros som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller på Syros, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Samos
>> Her finder du rejser til Rhodos

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Syros