Rejser til Thassos

En ferie på Thassos tager dig med til en anden verden. Øen flyder over med spektakulære klippetoppe, frodige, grønne planter og endeløse strande. Denne nordligst beliggende ø i Grækenland er et idyllisk paradis, som ligger smukt omgivet af Det Ægæiske Hav, men samtidig ret tæt på det græske fastland - kun 30 minutter med færgen. Du kan suge solens stråler til dig på sandstrandene, vandre på klipperne og ro eller svømme i det klare, blå hav fra morgen til aften.

Med det bedste fra flere verdener, lige fra stranden over et stort udvalg af restauranter og butikker til fredfyldte olivenlunde, giver en ferie på Thassos dig optimal variation. Uanset om du rejser sammen med din elskede, din familie eller dine venner, vil denne ø give jer rammerne om en fantastisk ferie. 

Du befinder dig her på en af de større øer i Grækenland, og det betyder, at du er forkælet med et utal af valgmuligheder, når det handler om aktiviteter, ferieboliger og faciliteter, når du holder ferie på Thassos. Hovedstaden, Thassos by, som også er kendt som Limenas, er hovedresortet på øen, og her kan du benytte dig af et rigt udvalg af restauranter, butikker og en travl havn. Hovedattraktionerne i byen er det ældgamle, romerske amfiteater og et akropolis. 

På øens østkyst kan du fx. bo i byen Skala Potamias, hvor du kan beundre en imponerende udsigt over fabelagtige solnedgange og nyde meget rene og fine strande. Mod syd ligger Limenaria, hvor du kan udforske et stykke gennemført autentisk Grækenland, og de hvidkalkede huse ligger helt ned til havet. Byens fortid som et centrum for minedrift fornægter sig ikke, og du kan se minetårnene i det gamle hovedkvarter, der vender ud mod stranden. Nendenunder hovedkvarteret ligger minen, som er åben for besøgende. 

Oplevelser på din ferie på Thassos

Uanset, om du er i humør til at udforske den velsmagende, græske cuisine, slappe af på de solrige strande eller en kulturel dag fyldt med nye indtryk og et indblik i øens histore, har Thassos alt, hvad du kan ønske dig på din ferie i det græske øhav. Smag på græske delikatesser, ikke mindst friske fisk og skaldyr og grillet kød i landsbyerne, eller se en forestilling på et ældgammelt, romersk amfiteater under Philippi Thassos Festival. 

En anden stor fejring afholdes efter pinse hvert år. Der eksploderer Thassos' gader i et virvar af farver, musik, dans og livsglæde under karnevallet, som når helt ud til landsbyen Potamia. De lokale engagerer sig fuldt ud i festlighederne, og på menuen står bl.a. en særlig, krydret, græsk pølse. 

Thassos kaldes også for 'Smaragd-øen', fordi den er så grøn og frodig. Øens bjerge kan fremvise en utrolig rigdom af skovlandskaber med pinjetræer og skønne olivenlunde. Her er også en overflod af vilde dyr, som inkluderer den sjældne, hvidhalede ørn, agerhøns og duer, så det er ikke så sært, at fuglekikkeri er populært her. 

Hvis du har mod på en udfordring, så kan du overveje at bestige øens højeste tinde, Mount Ipsarion. Ved foden af bjerget ligger landsbyen Panagia, hvor du finder naturlige, varme kilder. Hvis du er mere til fredesommelige aktiviteter, så tag til Maries, hvor du kan vandre eller cykle langs med den klare vandstrøm, der prydes af en perlerække af små vandfald på skovstien, der fører dig til Thassos' eneste sø. 

Strande for enhver smag

Uanset, om du er på udkik efter en blød sandstrand, klipper ved vandet eller en lille, isoleret kyststrækning, der egner sig til romantisk tosomhed, er der frit valg på alle hylder på din rejse til Thassos. 

Paradise Beach er noget for både familier og par. Som navnet antyder, er den smuk, med fint sand og lavt vand, hvor bølgerne egner sig fint til leg. På venstre side af stranden, gemt bag naturlige pools i klipper, ligger et område, som er reserveret til nudister. 

Den længste sandstrækning på Thassos hedder Golden Beach, og er et populært tilflugtssted for dem, der har lyst til afslapning på stranden, men som også gerne vil have gode faciliteter i nærheden. Der er en række tavernaer på stranden, så du kan slutte dagen med et lækkert måltid. 

Saliara Strand, som også er kendt som 'Marble Beach' (marmor-stranden) pga. dens unikke, hvide sten, er fire kilometer lang og har liggestole og parasoller til dem, der vil solbade. Vandets klarhed er vidunderlig her, og du kan snorkle og svømme trygt. 

Mad, der får dine tænder til at løbe i vand

Thassos har en masse hjemmelavede produkter, øen godt kan være stolt af. Det er lækre sager som honning, olivenolie og nødder, som man vægter højt og som udgør en vigtig del af maden på mange af øens tavernaer. Andre lokale delikatesser inkluderer pitarakia, som er en let og velsmagende ret lavet med skiveskåret courgette, og bouyourdi, en stuvning med bagt feta og grøntsager. 

I Thassos by, især ved vandet, kan du selvfølgelig forvente at smage på yderst lækre, friske fisk og skaldyr, der grilles og serveres med lidt olivenolie og citron. Det er kun ganske få typer vin, der fremstilles på øen, og de bedste laves i bjerglandsbyen Kazaviti. Hvis du har brug for noget stærkere, så prøv den potente, lokale tsipouro, som minder om ouzo. 

Restaurant Poseidon ligger på kysten ved Potos Strand, og her serveres fisk, skaldyr og kød, med den lokale ret kleftiko som specialitet. 

Hvis du kunne tænke dig en meget traditionel atmosfære, så bestil bord på Coralli i centrum af Skala Maries. Den ligger ved havet, og byder på friske fisk og skaldyr og en vidunderlig udsigt. 

Festlige oplevelser efter solnedgang 

Hvis du vil have lidt mere gang i den i løbet af din ferie på Thassos, så vent til solen går ned og søg mod hovedstaden. De fleste af de natklubber og barer, der findes på øen, ligger i Thassos by. 

For at varme op til en sjov aften, så tag på Island Café, der har udsigt over stranden ved den gamle havn, og nyd en cocktail efter middagen. Feriegæster på Thassos elsker også den livlige Full Moon Bar pga. musikken og dens centrale beliggenhed. 

Øens mest populære feststed er Bolero. Det udendørs diskotek ligger på vejen til Limenaria og her kan du ofte høre berømte DJs, som begynder at spille fra midnat. 

Skal det være mere traditionelt, så besøg Orizontes Taverna og oplev live musik med græsk bouzouki. Café Island i nærheden af den gamle havn er et perfekt sted, hvis du er i humør til cocktails og dans. Det berømte diskotek Nile i Limenaria ligger på stranden og er det ideelle sted at danse hele natten. 

Hvis du vil opleve nattelivet udenfor Thassos by, så har resorterne Potos og Limenaria også masser af fest på programmet og et stort udvalg af trendy barer i vandkanten. 

Rejser for hele familien til Thassos

Thassos er en fantastisk feriedestination for familier, med krystalklart vand og et utroligt smukt landskab. 

Hvis du vil nyde en storslået udsigt over Thassos by, så tag med på en sjov togtur mellem landsbyerne ved havet Skala Panagia og Skala Potamia. Om aftenen tilbyder et andet tog aftenture i Thassos by. 

Hvis du har lyst til et eventyr på hesteryg, har du to muligheder. Enten en ridetur langs med stranden eller en 'trekking'-tur op i bjergene. Hvis du hellere vil udvikle din teknik, så kan du tage ridetimer på rideskolen i Skala Prinos. 

Parferie

Thassos er skabt for romantiske get-aways for to. Med sin rigdom af hyggelige barer og restauranter i strandkanten, rolige strande og uberørte landskaber, har øen de ideelle rammer om en skøn ferie i kærlighedens tegn. 

Besøg Skala Prinou, hvis du er på udkik efter uberørte strande, der ligger omkranset af grønne bjerge og har solnedgange, der vil få dig til at svømme helt hen over naturens, lysets og farvernes skønhed. Udforsk den eventyrlige verden under havets overflade ud for Thassos' kyster med en dag med snorkling, og slut dagen af med en cocktail, mens du beundrer solnedgangen. 

For den ultimative romantiske oplevelse kan du overveje en tur med hestevogn. Den traditionelle, hestetrukne vogn er ideel om sommeren, og du finder dem i Thassos by og Skala Potamia. 

Aktiv ferie på Smaragd-øen 

Som du nok kan forestille dig er 'Smaragd-øen' Thassos fyldt med action og eventyr. Lige fra aktiviteter på det Ægæiske Havs krystalblå bølger til bjergene, der prydes af vingårde og olivenlunde, er der masser af at udforske. 

Vandsport er selvfølgelig en af de mest populære aktiviteter på denne ø. Vælg mellem sejlads, snorkling, vindsurfing, bodysurfing, kajaksejlads, sejlads i 'banana boats' eller 'donut'-både, få et adrenalin-sus på vandski, jetski, med parasejlads eller speedbåde. Du finder masser af strande, hvor du kan dyrke disse sjove aktiviteter, inklusive Golden Beach og Skala Rachoni Beach mod nord, og Pefkari Beach og Psili Ammos Beach mod syd. 

Hvis du vil se lidt mere af havet, så lej en båd og sejl ud til en isoleret strand, eller få et glimt af en gruppe delfiner. Tag 'Around the Island'-turen, som sejler rundt om hele Thassos' kystlinje, eller turen 'Bays Trip and Beautiful Beaches', som er kortere og hold pause på nogle af strandene, øen har byde på. Nyd en frokost fra grillen på dækket. 

Når du rejser til Thassos vil du opleve et landskab, som er et paradis for dig, der elsker at køre på mountain bike. Lej en cykel fra en af de mange udlejningsforretninger på øen, og følg gede- og muldyrstierne for at se det frodige og fredfyldte centrum. 

Hvis du kunne tænke dig at udforske landskabet 'off road', så tag en tur med Jeep op i bjergene. Din guide vil forklare dig om den lokale flora og fauna, og også tilberede en lækker frokost med grillmad på denne heldags-safari. 

Et rigt kulturliv

Hvis du er vild med kulturelle oplevelser, vil du elske Thassos. Øen flyder over med ældgamle ruiner og interessante genstande fra en svunden tid. Sidstnævnte kan du se på Det Arkæologiske Museum nær havnen. Agora er et andet fremragende sted at besøge, hvis du vil have indblik i historien. Søjlerne ligger i ruiner, og nord for Agora finder du ruinerne af oldtids-templet, der blev rejst til ære for Dionysos i det 4. århundrede. 

Ovenfor havnen ligger den ældgamle mur, der engang gik hele vejen rundt om den gamle by. En sti leder forbi det gamle teater til akropolisen. Langs vejen kommer du også forbi et amfiteater, der blev bygget i det 3. århundrede og kan rumme op til 3.000 tilskuere på stensæderne. 

Sydøst for Thassos by ligger Achangelous Klostret på en klippetop. Med udsigt over Det Ægæiske Hav finder du ruinerne af Aliki og også de værdifulde marmorsten fra det tidligere byzantinske stenbrud.

Hos Escapeaway kan du booke rejser til Thassos med afgang fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn.

>> Find også rejser til Kalymnos
>> Eller hvad med rejser til Syros?

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Thassos