Vingårdsferie i Grækenland

Grækenland var et af de første steder i verden, man producerede vin, og den tusindårige tradition for vindyrkning betyder, at vin i dag er en indgroet del af græsk kultur. En vingårdsferie i Grækenland er en enestående mulighed for at udforske den store variation og kvaliteten af de ofte lidt oversete græske vine.

Den græske vinproduktion har i de senere år gennemgået en hastig udvikling med markante kvalitetsforbedringer takket være moderniseringer af produktionen og en ny generation af vinproducenter, som med inspiration fra udlandet har skabt store og spændende vine.

Landets terræn spiller en central rolle i udformningen af de unikke vine, opdelt i fire brede kategorier: Bjergrige og semi-bjergrige, kystnære, kontinentale og vulkanske. De fleste vingårde i Grækenland arbejder stadig ud fra manuelle produktionsprincipper, lige fra plantning til beskæring og høst, hvilket giver større opmærksomhed på detaljer.

Historien om græsk vin er et fascinerende emne som strækker sig over årtusinder. Talrige arkæologiske fund, historiske referencer, forskning, undersøgelser og publikationer fortæller om en kultur som har haft vinen som en central del af hverdagen. Tidslinjen for græsk vin spænder således fra forhistorisk til nutidig og er baseret på forskellige, historiske perioder og milepæle i udviklingen af vinproduktionen i Grækenland. De græske vine, der engang var helt overset af det internationale samfund, er i de senere år blevet vurderet igen af eksperter over hele verden, hvilket har ført til en stigning i vinproduktion og eksport.

Vil du selv have chancen for at opleve, at Grækenland i dag byder på meget andet end den velkendte retsina, er der på en ferie i det græske ofte gode muligheder for at tage på vingårdsbesøg i lokalområdet. De gode vine gør i sig selv Grækenland til et tiltrækkende rejsemål, men sammen med det solrige klima, de kulinariske oplevelser og smukke badestrande er landet næsten uimodståeligt.

>> Læs mere om vores rejser Grækenland

>> Læs mere om vingård

Kort over Grækenland