Rejser til Zakynthos

Øen Zakynthos, der lokalt blot kaldes for Zante, er den sydligste af De Ioniske Øer ud for Grækenlands vestkyst. Takket være de milde vintres livgivende nedbør finder du her nyde et frodigt ø-paradis, som især er kendt for sine fantastiske sandstrande med krystalklart, blåt vand. De mest populære, familievenlige strande og feriebyer finder du langs øens syd- og østkyst. Rejser du i stedet til vest- og nordkysten, kan du opleve et betagende landskab, hvor de brede, gyldne sandstrande erstattes af dramatiske, stejle klipper, der rejser sig stejlt fra det turkisblå hav. Også her gemmer sig dog talrige små idylliske badevige som for eksempel den berømte Navagio-stand (skibbrudstranden), en af de mest ikoniske strande i Grækenland.

Græsk ø-idyl til en afslappende ferie

På øens mest populære rejsemål, der især er koncentreret mellem Laganas og Kalamaki på sydkysten, finder du udover indbydende strande masser af caféer og taverner. Naturligvis betyder turismen, at menuen mange steder mest består af internationalt velkendte retter. Men selv i de populære badebyer finder du spisesteder, som serverer velsmagende traditionelle retter fra det autentiske, græske køkken. I hovedbyen Zakynthos kan du udforske talrige spændende butikker og finder også her nede i de små sidegader gode restauranter, hvor grækerne selv ynder at spise.

Selvom en rejse til Zakynthos er perfekt til en afslappende badeferie, byder den lille ø også på et væld af andre aktivitetsmuligheder. Rejser du hertil med mindre børn, vil en tur til det lille vandland Zante Water Village med dets sjove vandrutsjebaner ved Gouleika helt sikkert være et hit. Zakynthos er dog generelt ikke ligefrem et rejsemål, der bugner af sådanne attraktioner. Derimod er øen med sit gode udvalg af lavvandede og børnevenlige strande ideelt for rejsende, som først og fremmest ønsker sig en afslappende og fredelig ferie ved det lune Middelhav. En af de mest populære aktiviteter er de guidede bådture ud langs kysten til de spektakulære Blå grotter eller for at møde de sjældne havskildpadder, der yngler flere steder på øen.

Smuglerskib og uberørte landsbyer

Zakynthos er ikke større end du med en lejebil på én dag kan køre øen rundt med pauser ved nogle af de mest interessante seværdigheder. Kører du for eksempel fra hovedbyen nordpå langs kysten, bliver landskaber mere og mere imponerende efterhånden, som du nærmer dig bjergene. Du fortsætter ned igen til den smukt beliggende Agios Nikolaos. Efter en forfriskning på en af caféerne her, der ligger helt ned til vandet, kan du krydse mod vest over til en af Grækenlands mest fotograferede og idylliske strande, Navagio. Stranden som ligger i en lille bugt for foden af næsten lodrette, lyse klipper, er kendt for det rustrøde vrag af et smuglerskib, som forliste her i 1981.

Har du en lejebil, behøver du på en rejse til Zakynthos dog ikke kun besøge øens mest kendte seværdigheder. Med en bil kan du også bedre opleve livet i de landsbyer lidt inde i baglandet, som er næsten helt upåvirket af turisme. Her er i sagens natur ikke et rigt butiks- eller caféliv, men der er dog gode chance for at finde en hyggelig taverna og boder med salg af lokale produkter som timianhonning, oliven og vin.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Zakynthos

 • Laganas
  4 hoteller
  I Laganas er der altid mulighed for at få en sjov aften i byen. Nattelivet med talrige barer og diskoteker er det bedste på øen. Den anden store attraktion, der i lige så høj grad er værd at rejse efter, er den kilometerlange, gyldne sandstrand.
 • Tsilivi
  4 hoteller
  Tsilivi ligger ved en lille bugt på den idylliske ø Zakynthos. Den populære ferieby er ideel til en afslappende badeferie med familien. Her har I udover den fine sandstrand med det krystalklare vand masser af spisesteder og underholdning at vælge mellem.
 • Kalamaki
  3 hoteller
  Kalamaki ligger ved en lang, gylden sandstrand. Det er en fredelige oase, hvor du kan fordrive ferien ved bugtens glasklare hav, hvor der lever og yngler sjældne havskildpadder. I nabobyen er der livligt natteliv, hvis der skal ske lidt mere om aftenen.

Populære hoteller i Zakynthos

Grækenland, De Græske Øer, Zakynthos, Laganas
 • Nærmeste lufthavn: 5 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, De Græske Øer, Zakynthos, Laganas
 • Nærmeste lufthavn: 4 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, De Græske Øer, Zakynthos, Tsilivi
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi