Rejser til Holland

Hvis du ønsker dig en ferie med bjerge eller kuperet terræn, er Holland ikke det mest oplagt rejsemål. De hollandske bjerge er nærmest bare småbakker. Resten af landet er dannet af fladt, inddæmmet land, som er beskyttet mod det evigt truende hav af uendelige strækninger med diger. Derfor er landet ikke overraskende meget velegnet til cykelferier, hvor kun modvinden kan bringe sveden frem på panden. Dets begrænsede størrelse og mangel på fast grund overlader ikke meget plads til utæmmet natur. Den nordvestlige del er stærkt bebygget og befolket, mens Zeeland mod nord mest består af vand.

Holland eller Nederlandene?

Holland hedder officielt Nederlandene. Holland er således ret beset blot en fællesbetegnelse for de to provinser Nordholland og Sydholland. Forvirringen er dog forståelig, da indbyggerne i disse to provinser, som inkluderer de vigtige byer Amsterdam, Rotterdam og Haag, typisk også selv kalder hele landet for Holland og sig selv for hollændere. I resten af landet står man fast på, at man bor i Nederlandene.

Navnet Holland stammer eftersigende fra det gammelnederlandske ord holtlant, som betyder "træland." I dag er det dog ikke skove, som de fleste af os forbinder med det hollandske landskab, men derimod smukke, gamle vindmøller, farverige tulipanmarker og maleriske landsbyer. Til trods for at Holland er lidt mindre end Danmark, er indbyggertallet på over 17 millioner.  Men selvom der således er tale om et af Europas mest tætbefolkede lande, har selv landets største byer ofte en meget afslappet, landsbyagtig atmosfære, ikke mindst hovedstaden Amsterdam.

Sporene efter en stor søfartsnation

Sin beskedne størrelse til trods har Holland historisk set været en storspiller på verdensscenen. I 1600-tallet og frem til slutning af 1700-tallet efter frigørelsen fra Spanien var Holland således en af verdens førende søfartsnationer og en af de vigtigste økonomiske kræfter i Europa med Amsterdam som centrum for verdenshandelen. I denne periode, der er kendt som Den hollandske guldalder, oprettede hollænderne kolonier og handelsstationer over hele kloden. Det vi i dag kender som New York, var for eksempel oprindeligt en handelsstationen ved navn Nieuw Amsterdam, ligesom Australien oprindeligt blev kaldt for Nieuw Holland.

De historiske bånd til fjerne egne har beriget landets kultur og været medvirkende til, at Holland længe har været kendt for sin imødekommenhed og tolerance. Det oplever du i dag stadig, når du rejser til Hollandske storbyer som for eksempel Amsterdam. Men også i de mindre byer, vil du møde en venlig og gæstfri lokalbefolkning.

Selvom den hyggelige hovedstad med rette er landets mest populære rejsemål, er der mange andre steder, som er værd at rejse efter i Holland. Mange hollændere vil for eksempel fortælle dig, at Maastricht i den sydlige del af landet, er landets smukkeste by. Ligeledes har Utrecht stadig mange sine middelalderbygninger, og i Rembrandts fødeby Leiden kan du også udforske smalle kanaler og stræder.

Rejsemål Holland

 • Amsterdam
  10 hoteller
  Amsterdam er mest kendt for sine mange kanaler, brostensbelagte gader med smukke huse, Red Light District og de små "coffee" shops, men den liberale hollandske hovedstad rummer mere, end man lige regner med.

Populært Holland

Holland, Amsterdam
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Holland, Amsterdam
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Afstand til centrum: ca. 400 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Holland, Amsterdam
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering