Rejser til Amsterdam

Amsterdam er med sit store netværk af kanaler en af Europas mest ikoniske byer og er et perfekt rejsemål til både weekendture og længere ophold. Den fascinerende og multikulturelle by har masser at byde på og opleves bedst til fods rundt i de brostensbelagte gader, hvor man undervejs kan stoppe op og udforske den smukke arkitektur og de interessante seværdigheder samt byens markeder og små butikker.

De smalle stræder fører til åbne torve, der summer af liv fra de utallige caféer, hvor man kan sætte sig og lade benene få en pause, mens man studerer bylivet og de mange mennesker, der passerer forbi. Man kan selvfølgelig også vælge en sejltur rundt i de berømte kanaler i byen - der er både ture om dagen og om aftenen, hvor man bl.a. kan tage på en romantisk tur med middag og levende lys. 

En anden fantastisk måde at opleve byen på er ved at leje en cykel og cykle rundt på de mange cykelstier sammen med alle de lokale. Der er få steder i verden, hvor man ser så mange cyklister, som man vil opleve, når man begiver sig rundt i Amsterdam, så man kan lige så godt slutte sig til dem og opleve byen på to hjul. Efter en hel dag på jernhesten langs kanalerne og over byens mange broer kan man nyde et lækkert måltid på en af byens mange restauranter.

For de kulturinteresserede er Amsterdam absolut også et besøg værd. Byen har flere fantastiske gallerier og museer som f.eks. Rijksmuseum og Van Gogh Museum, og man kan også besøge huset, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog. Når man får brug for en pause, kan man tage en tur i smukke Vondelpark og slappe af, og parken er også et dejligt sted for børn. 

Amsterdam ligger kun en kort flyvetur på omkring en time fra Danmark, hvilket gør det til et perfekt rejsemål til en spontan storbyferie. Når du rejser til Amsterdam får du både kultur, underholdning, fantastiske caféer og unik arkitektur som ingen andre steder i Europa, og byen har samtidig en tilbagelænet og imødekommende atmosfære. Her kan man lade hverdagen tilbage og komme ud og opleve noget nyt og spændende både som par eller som familie.

>> Læs også om rejser til Berlin her
>> Læs også om rejser til London her

Hoteller i Amsterdam

Populært i Amsterdam

Holland, Amsterdam
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Holland, Amsterdam
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Holland, Amsterdam
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til centrum: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Rejseguide Amsterdam

Hvis du er på udkig efter en afslappende storbyferie, så behøver du ikke at lede længere. Med sine solfyldte kanaler og et livligt by- og caféliv er Amsterdam et af Europas mest populære rejsemål. Uanset om du gerne vil have din ferie pakket med sightseeing, eller du foretrækker at opleve en ny by i et mere afslappet tempo, vil du finde en utrolig række af seværdigheder i Amsterdam. Her finder du nogle af de bedste anbefalinger, der kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til Amsterdam.

Oplevelser

Uanset om du cykler eller går langs kanalerne rundt i byen for at besøge de historiske museer og beundre den betagende arkitektur, så er der ikke mangel på seværdighederne i Amsterdam, så husk dit kamera og gør dig klar til at opleve den historiske og maleriske hollandske hovedstad.

Amsterdam er omkranset af hele 65 kanaler, som bliver krydset af 1281 broer, og hvis man gerne vil have en god fornemmelse af denne fantastiske by, så er noget af det bedste faktisk bare at slentre rundt og lade sig fare vild langs disse smukke kanaler. En af de flotteste kanaler er Prinsengrach med sine mange træer og husbåde hele vejen langs kanalen, og tæt på finder man desuden Anne Franks hus. 

Er du historie- eller kunstinteresseret har Amsterdam et stort udvalg af muséer, og du finder både Rijksmuseum, Stedelijk Museum of Modern Art og Van Gogh Museum på Museumplein. På Kalverstraat finder du det populære Amsterdam Museum, som viser byens historie over de sidste otte århundrede, og i det jødiske kvarter kan du besøge det fascinerende Jewish History Museum. 

For en bid af det autentiske Amsterdam er det værd at besøge en traditionel "brun" café, hvor man om dagen kan mænge sig med de lokale i en hjemlig og hyggelig atmosfære, og hvor det om aftenen summer af aktivitet. De fleste caféer har åbent fra tidlig morgen til efter midnat, og der er nok af dem.

Mad og drikke

Amsterdam er en travl by, der summer af kreativitet og med verdensklasse shopping, fantastiske gallerier og en lang række af store seværdigheder, løber man ikke sådan lige tør for oplevelser, men man skal heller ikke glemme de kulinariske oplevelser. Hvad enten du er ude efter en hurtig øl, kaffe og kage eller en afslappet middag, så kan Amsterdam byde på noget for enhver smag. 

Som hjemland for en af verdens bedste øl er man aldrig langt fra en bar i den hollandske hovedstad, men selvom barerne i Amsterdam er kendte for deres store udvalg af øl, så har byen også nogle små gemte perler. Prøv f.eks. den hollandske nationaldrik Jenever, der er en slags gin. 

Hollandsk mad er nærmest også designet til at nyde med en øl eller drink med deres friturestegte kødboller, muslinger og chips samt syltede sild, der er viklet omkring syltede agurker og skulle være kendte for at kunne kurere tømmermænd. Men der er også en anden og sødere side til det hollandske køkken i form af klistrede stroopvafler og andet godt bagværk, der bestemt er værd at udforske. 

Amsterdam er desuden kendt for sit natteliv, som kan byde på alt fra de traditionelle hyggelige caféer til sofistikerede cocktailbarer og store natklubber.

Vejret

Hvis du rejser til Amsterdam i foråret, har du muligheden for at opleve de spektakulære tulipaner i blomsterparken Keukenhof, men da vejret varierer en del, skal man være opmærksom på, at tulipansæsonen kan starte når som helst fra starten til midten af april og kun varer ca. tre uger.

Sommeren i Amsterdam er vanligvis lys og varm med mulighed for masser af udendørs aktiviteter, og det er også et godt tidspunkt at tage på udflugt ud af byen til vindmøllerne i Zaanse Schans. 

I efteråret bliver det både koldere og mere regnfuldt i Amsterdam, men det giver god mulighed for at besøge nogle af byens 75 museer. Udover Anne Franks hus, Rijksmuseum og Van Gogh Museum findes der f.eks. også et helt museum om ost. 

Om vinteren kan det være meget koldt, men der er også færre turister, og Amsterdams unikke arkitektur dækket af sne og med frosne kanaler gør sig godt sammen med besøg på hyggelige caféer og gratis adgang til flere muséer.

Med så mange forskellige seværdigheder og attraktioner er Amsterdam altså et attraktivt rejsemål for en storbyferie året rundt. 

Transport til/fra lufthavnen i Amsterdam

Amsterdam Schiphol Lufthavn ligger omkring 20 km sydvest for Amsterdam, og der er mange muligheder for at komme ind til byen. 

Den hurtigste og nemmeste måde at komme til Amsterdam fra lufthavnen er med tog. Stationen ligger nærmest lige midt i lufthavnen, og der kører tog ind til byen alle ugens dage - flere gange i timen i dagtiden og én gang i timen om natten mellem kl. 01.00-06.00. Turen tager ca. 15 minutter, og man kan købe billetter i billetautomaterne i ankomsthallen, men der kan være lang kø, så det nemmeste er at købe billetterne online hjemmefra. 

Hvis man foretrækker at blive kørt direkte fra lufthavnen til hotellet, kan man vælge at tage en taxi, men det er også en noget dyrere løsning, og der kan nogle gange være svært at få en taxi, da der er meget travlt i lufthavnen. Et alternativ kan være at booke en deluxe taxi transfer på forhånd. 

Der er også mulighed for billeje, hvis man har behov for dette, men dette er ikke nødvendigt, hvis man kun skal opholde sig i Amsterdam.

Du kan booke din transport til og fra Amsterdam Schiphol Lufthavn gennem Escapeaway som en del af din pakkerejse.  

Sådan booker du en rejse til Amsterdam med Escapeaway

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til Amsterdam, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Amsterdam, kun med gode anmeldelser. Tilføj transfer og du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegarantifonden, til nettets bedste pris.

God tur! / Goede reis!

Rejser til Holland

Læs mere om Holland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Holland her