Book en ferielejlighed

Når der står ferie på programmet, så betyder det også, at vi har et frirum til at gøre lige præcis, hvad der passer os. Det vil for mange også betyde, at ganen forkæles lidt mere end derhjemme, for mad og drikke er ikke overraskende en stor del af ferieoplevelsen. Derfor vælger mange gæster en ferielejlighed. 

For ferielejligheden giver dig frihed til selv at kreere små og lette anretninger i dit eget køkken. Du kan have en lokalproduceret flaske hvidvin eller bobler stående i køleskabet, og når lysten melder sig, så kan du tage et par vinglas ud af køkkenskabet og nyde de kølige dråber – lige præcis når det passer dig. 

Børnefamilier holder også meget af at bo i ferielejlighed, for det betyder, at de yngste rejsende ikke går sukkerkolde, hvis du har et køleskab med mulighed for at holde ’leverancer’ til den lette sult på køl. I langt de fleste ferielejligheder er der også en mikrobølgeovn, hvor du kan varme mad og drikke op – perfekt til de helt små, der kræver lidt mere hensyn.

Bemærk at der kan være stor forskel på, hvor meget ferielejlighederne er udstyret – både hvad angår køkken/tekøkken, men også stue, opholdsrum og antal soveværelser. Se de aktuelle faciliteter, når du læser de enkelte beskrivelser af ferielejligheder på hjemmesiden.

Vil du bo i lejlighed på din ferie?

Der findes ikke to gæster, der ønsker det samme. Nogle ønsker at bo på hotelværelse, mens andre hælder mere til at bo i en lejlighed på deres ferie. Heldigvis udelukker det ene ikke det andet, og hos Escapeaway kan du derfor også vælge blandt et stort udbud af håndplukkede ferielejligheder på dine favoritrejsemål.

Hvad er forskellen på et hotelværelse og en ferielejlighed?
Som udgangspunkt er det, at et hotelværelse som altid har morgenmad inkluderet, mens en ferielejlighed oftest er uden forplejning, men med mulighed for selv at lave mad i det tilhørende køkken eller kitchenette. Den frihed er der stadig mange, der søger i forbindelse med ferieplanlægningen.

Der findes ferielejligheder i alle størrelser og kategorier. Den mindste type hedder ”studiolejlighed” og kan normalt tage 2-3 personer, mens de største af slagsen kan rumme helt op til 6, 7 og 8 personer. Læs mere om de enkelte typer længere nede på siden.

Udvalgte rejsemål

Få en smagsprøve og se med nedenfor

Destinationer og hoteller

Ferielejligheder i udlandet

Alt efter hvilken ferielejlighed, du planlægger at bestille, kan du ofte tilkøbe morgenmad hjemmefra eller under opholdet. Men ens for alle ferielejligheder er, at du har muligheden for selv at tilberede dine alle dine måltider, nok ikke de store gastronomiske udfoldelser, men simple og lette anretninger. Nogle ferielejligheder er bedre udstyret end andre, men som hovedregel er der køleskab, mikroovn, komfur, postelin og service – det kaldes kitchenette, altså et lille køkken, hvor du har alt det basale lige ved hånden.

Prisen for en ferielejlighed i udlandet er ofte lidt billigere end hotelværelser, da der ingen måltider er inkluderet, og nogle af vores hideaways tilbyder indkvartering i såvel værelser som lejligheder, så hvis I er flere, der rejser sammen med forskellige behov og ønsker, kan I med fordel vælge den løsning.

>> Læs om ferielejligheder i Rom her
>> Læs om ferielejligheder i Venedig her

Typer af ferielejligheder

Studiolejlighed – her er soveværelse, opholdsstue og spiseafdeling i samme værelse. Det er så at sige et stort dobbeltværelse med køkkenniche. Her er der plads til 2 personer og evt. mulighed for en ekstra opredning (sovesofa eller ekstra seng).

1-værelses lejlighed – har et separat adskilt soveværelse foruden køkken/kitchenette, opholdsstue og spiseafdeling. Her er der plads til 2 personer og evt. mulighed for 1 eller 2 opredninger (sovesofa eller ekstra senge).

2-værelses lejlighed – har to separat adskilte soveværelser foruden køkken/kitchenette, opholdsstue og spiseafdeling. Her er der plads til 4 personer og evt. mulighed for 1, 2 eller 3 opredninger (sovesofa eller ekstra senge).

3-værelses lejlighed – har tre separat adskilte soveværelser foruden køkken/kitchenette, opholdsstue og spiseafdeling. Her er der plads til 6 personer og evt. mulighed for 1 eller 2 opredninger (sovesofa eller ekstra senge).

Hvis du rejser med et spædbarn på op til 2 år, tælles dette normalt ikke med i det samlede antal af rejsende. På de fleste hideaways kan du leje en babyseng på stedet eller bestille den hjemmefra – da dette er en ekstra service, skal der normalt betales et mindre beløb, og prisen ligger normalt EUR 5-10 pr. dag.

>> Læs mere om udvalgte ferieboliger med Escapeaway her
>> Her kan du læse om ferielejligheder i Italien generelt