Mad og vin

Hos Escapeaway har vi et motto: God mad og vin hører sig til en vellykket rejse. Faktisk taler vi danskere mere om maden end vejret, når vi kommer hjem fra en ferie. Kender du det ikke godt selv? ”Jo, vi havde en fantastisk rejse – vi fik bare så god mad”.

Man skal ikke kimse af det, der bliver serveret på din tallerken, underordnet om det er på hotellet eller nogle af de lokale restauranter, du har sat dig til bords ved under din ferie. Derfor har vi hos Escapeaway tilladt os at lave et tema med netop mad og vin.

Altså hvor hotellets køkken roses af de spisende gæster, og hvor du kan forvente god kvalitet til prisen. Det kan være alt fra lokale specialiteter til mere internationale anretninger. De fleste hoteller, som du finder i dette tema, har oftest også et solidt udvalg af vine, som du kan vælge imellem. 

Enkelte hoteller arrangerer også temaaftener eller individuelt arrangerede middage, hvor der kræses ekstra meget for dine smagsløg. Læs mere om eventuelle muligheder i den enkelte hotelbeskrivelse. 

Hotel med restaurant

Mange af vores hoteller har en restaurant, hvor menuen som oftest sammensættes ud fra det regionens friske råvarer. Der er også en række hoteller, som udmærker sig i kraft af de restauranter, der er på stederne, og hvor de lokale selv valfarter til. Vi har erfaret, at en god håndfuld af disse hvert år får besøg af anmeldere fra Guide Michelin, og flere står derfor også nævnt i den.

At nogle står i Michelins fine liste skal du ikke lade dig "skræmme" af, det er oftest med en varm anbefaling og ikke en decideret stjerne, men det, de kalder en "rising star". Så finere er det heller ikke, og du kan roligt sætte dig til bords uden at skulle terpe et afsnit i Emma Gad. Deres anbefaling betyder blot, at Michelin-anmelderne mener, at køkkenet har noget særligt at tilbyde og udmærker sig i forhold til andre restauranter i området og oftest til en pris, hvor madbudgettet ikke sprænges.

Nu er michelinstjerner jo ikke den eneste målestok for, hvordan et måltid mad i den ekstra gode ende bedømmes. Så vi har selvfølgelig også præsenteret de hoteller og resorts, hvor vi vurderer, at restauranten har noget særligt at tilbyde, eller hvor der produceres forskellige råvarer og vin af høj kvalitet.

>> Læs også om hoteller kun for voksne