Rejser til Indien

Indien er cirka 70 gange større end Danmark, og har en overvejende hinduistisk befolkning på næsten 1,2 milliarder. Indien har det hele, bjerge, ørkener, jungler og strande. Mod nord afgrænses landet af de sneklædte Himalayabjerge, som er verdens højeste bjergkæde. De store floder som løber gennem Indien udspringer i disse bjerge.

Med en evne til at inspirere, frustrere og forvirre på én gang, præsenterer Indien et ekstraordinært spektrum af oplevelser for alle rejsende. Inde i byerne vil man finde et hektisk miljø med gadekøkkener, motorcykler og et livligt folkefærd. Indien kan dog også byde på jungle, ørken, vidunderligt dyreliv og flotte sandstrande.

Hvordan bestiller jeg en billig rejse til Indien

Indien er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Escapeaway. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få besked når vi åbner op for billige rejser til Indien og andre lande som f.eks. Egypten.

Inspiration og fakta

Den indiske kultur er på ingen måde lig med den vi kender fra Danmark eller norden. Indien er kendt for deres krydderier og du må ikke tage til Indien uden at smage på deres vidunderlige mad. På en kulturrejse til Indien kan vi kun anbefale at du tager forbi det storslåede Taj Mahal, som forbløffer enhver besøgende. Få inspiration til din næste rejse til Indien

Oplevelser og seværdigheder

I betragtning af Indiens størrelse og store geografiske variation er det måske ikke overraskende også et land med mange store attraktioner inden for både natur og kultur. Her kan du se et lille udpluk.

Indiens mange kulture

Indiens store befolkning er en rig blanding af forskellige kulturer og traditioner, og landet har ikke som sådan én fælles indisk kultur men er snarere kendetegnet ved at have en af verdens mest sammensatte befolkninger. Indien har således også 22 officielt anerkendte sprog, plus et utal af mindre sprog der tales lokalt. Godt 40% af befolkningen taler hindi, og engelsk tales ofte i de store byer og ved andre turistdestinationer. Selvom du som vesterlænding ofte vil blive mødt af ivrige gadesælgere, er inderne generelt et venligt folk som gerne hjælper med råd og vejledning til turister. Næsten lige meget hvor man befinder sig i Indien, vil man opleve et samfund hvor mange forskellige religioner og folkeslag lever side om side. Dette afspejler sig også i et tilsvarende rigt kulturliv. I Indien kan du besøge ældgamle templer og monumenter, som både i alder og omfang vil imponere enhver, eller opleve festivaller og religiøse ceremonier med tusindårige rødder.

Taj Mahal er nok en af verdens smukkeste bygningsværker, og står højt på listen over store kulturoplevelser i Indien. Dette nordindiske mausoleum fra 1600-tallet er på UNESCOs verdensarvsliste, og tiltrækker selvfølgelig mange turister. Men besøger du stedet i den tidlige morgenstund, kan du nyde stilheden og se hvordan det bløde morgenlys bader bygningens marmor i forskellige farver.

En anden historisk hovedattraktion i Indien er ruinbyen Vijayanagar, også kendt som Hampi. Dette var engang en hinduistisk hovedstad indtil den i det 16 århundrede blev ødelagt under en 6 måneders muslimsk besættelse. På sin tid var det en af verdens største byer med omkring 500.000 indbyggere. Den gamle by er rig på rester af templer og paladser.

Strandferie

Indien har måske den største variation af strande for noget land i verden. Her kan man finde stille laguner og bugter, barske kyster med store bølger, strande med lavasten eller fint gyldent sand, Indien har det hele. Ved kysten kan du dykke og dyrke alle former for vandsport eller bare slappe af. En af de kendte strande er Palolem, som ligger i den sydlige del af Goa. Denne bugt med gyldent sand og palmetræer er tæt på forestillingen om den perfekte strand.

Naturen

Indien har mere end 70 nationalparker og hundredvis af andre naturreservater. Der er derfor et væld af muligheder for at opleve f.eks. den indiske elefant, kameler eller tigre. Det er en stor oplevelse at opleve dyr i deres naturlige omgivelser. Besøg f.eks. Kaziranga National Park, hvor der er gode chancer for at se både elefanter og det sjældne Indiske næsehorn.

Storbyrejser til Indien

Indien er for de fleste et meget eksotisk rejsemål – og landets mange storbyer udvikler sig med fantastisk hast. 

Indien har utroligt meget at tilbyde feriegæster, og landets storbyer er blandt verdens mest spændende og levende – og så er varmen og det solrige vejr nærmest garanteret hvis man rejser mens det er koldt og mørkt herhjemme!

De indiske storbyer kan virke skræmmende, fordi de er så store og det er svært at sige hvor de slutter, fordi de hele tiden bliver større. Men de er også rige på oplevelser og man kan her mærke en ung kultur i udvikling. En dejlig afveksling fra det stagnerende Europa.

Delhi og New Delhi

Delhi er en megapolis med næsten 23 millioner indbyggere, og det er også her Indiens nuværende hovedstad New Delhi er at finde.

Mange kalder Delhi for "Østens Rom" - og det skyldes den centrale betydning byen har haft gennem historien. En betydning der stadigt rigt afspejles i en blændende kultur og masser af overdådig arkitektur fra de forskellige epoker.

De mange historiske seværdigheder er spredt rundt om i Delhi, men Metro-systemet er moderne og binder det hele sammen på forbilledlig vis. Gå ikke glip af moskeen Jama Masjid og det Røde Fort.

Calcutta

Calcutta - i dag også benævnt Kolkata - er Indiens 3. største by med små 15 millioner indbyggere. Under det britiske herredømme var Calcutta hovedstad i Indien, og byen har stadigt noget hovedstadsagtigt over sig.

Særligt på det kulturelle område er Calcutta er skridt foran Indiens andre storbyer. Calcutta huser mange af Indiens intellektuelle, forfattere og andre kulturskabere. Som feriegæst er det ikke mindst madkulturen i byen, man kan glæde sig over. Fremragende mad serveres her direkte på gaden - eller på fine restauranter. Alt efter smag og behag.

Et særligt kendetegn ved Calcutta er pottemagerkvarteret Kumortuli, hvor de hinduistiske guder er overalt i form af fint forarbejdede små lerfigurer. I den anden ende af skalaen finder du det storslåede marmor-palads Victoria Memorial.

Mumbai

Mumbai, der tidligere hed Bombay, er med sine 20 millioner indbyggere Indiens næststørste by lige efter Delhi-byområdet - men Mumbai er rigere. Det er også ved Mumbai, at Indiens farverige filmindustri, der populært går under navnet Bollywood, ligger.

Temperaturen er behagelig det meste af året i Mumbai, men det regner dog meget, mens det er sommer herhjemme, så besøg hellere mens det er tidligt forår, sent efterår eller vinter herhjemme.

I Mumbai må du ikke gå glip af banegården Chhatrapati Shivaji Terminus, som helt berettiget har fundet vej til UNESCO’s verdensarvsliste. Et mesterværk og arkitektur og et af Indiens travleste trafikknudepunkter. Oplev også det berømte Crawford Market hvor mylderet og stemningen fra storbyen finder sit måske klareste udtryk.

Turistinformation

Indiens turistministerium har på deres hjemmeside en imponerende mængde oplysninger om de forskellige områder af Indien. På hjemmesiden kan du udvælge forskellige temaer og f.eks. se alt om ørkener i Indien. Hjemmesiden er måske nok en smule overvældende i kraft af sine mange informationer, men alligevel et besøg værd for at få et indtryk af hvad der venter en på en rejse i Indien.

>> Læs også om rejser til Goa
>> Læs også om rejser til Thailand

Hoteller i Indien