Rejser til Goa

Goa kan med rette kaldes for et strandparadis på jord, og den kystnære delstat har siden 1960'erne været vestlige turisters foretrukne rejsemål i Indien. Allerede da det indiske subkontinent var under britisk kontrol var Goa dog et populært tilflugtsmål, når soldaterne havde orlov eller embedsmændene trængte til lidt luftforandring. De mange idylliske, hvide sandstrande med svajende palmer og hyggelige, stemningsfyldte barer og restauranter med havudsigt har både dengang og nu gjort det meget nemt at forelske sig hovedkulds i Goa.

Hvor det primært var hippierne som genopdagede Goa som rejsemål i 1960'erne, var det senere unge mennesker med lyst til fest der fandt hertil. De sidste par årtier har man i Goa dog gjort meget for også at tiltrække andre typer ferierejsende. I dag kan du langs Goa's 105 kilometer lange kystlinje derfor finde destinationer, der passer til enhver form for ferie, hvad enten du rejser hertil med familien eller er afsted på en romantisk parferie. De senere år har mange besøgende desuden fået øjnene op for områdets mange natur- og kulturskatte. Goa er således ganske vist stadig mest kendt for de endeløse strande og det behagelige klima, men har også meget andet at byde på for dig, der ikke kun vil dase på stranden.

De gamle templer og kirker fra tiden, hvor Goa var en portugisisk koloni, er for eksempel fascinerende at udforske, og ofte ligger de i særligt naturskønne områder. En vigtig del af Goa's tiltrækningskraft som rejsemål er desuden de lokales venlige og afslappede indstilling. Sidst, men ikke midnst, får du meget ferie for pengene i Goa - og i dag er det både muligt at overnatte både meget billigt, hvis du foretrækker det, eller yderst komfortabelt på luksushoteller i beach resorts.

Goa i Indien er et rejsemål vi endnu ikke tilbyder rejser til. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på Facebook og få besked når vi åbner for salget af rejser til Goa. I mens du venter kan du jo tage et kig på en af de mange andre destinationer du kan rejse til med Escapeaway.

>> Rejs til Maldiverne

>> eller måske en rejse til Marokko

Hoteller i Goa

Oplevelser

Goa har et velfortjent ry for at være et af de bedste rejsemål for en afslappende badeferie i Asien. Den lange kystlinje deles for overskuelighedens skyld ofte op i en nordlig og sydlig del. Den nordlige del er generelt for rejsende med appetit på en ferie med masser af liv og leben. Her er der udover indbydende strande talrige diskoteker og barer, hvor der er festes til langt ud på natten. I syd er der ligeledes flotte strande, men generelt en mere fredelige atmosfære, der typisk er mere tiltalende for familier og par på en romantisk ferie.

Vandsport

Ikke overraskende er der rig mulighed for at dyrke forskellige former for vandsport på en rejse til Goa. Det inkluderer alt fra kitesurfing til dykning. Goa er ganske vist ikke berømt ude i verden som en dykkerdestination, men der er rig mulighed for at tage på spændende dyk for både nybegyndere og øvede dykkere. Sigtbarheden kan dog variere meget, men på gode dage kan oplevelserne under havoverfladen her nemt måle sig med mere kendte dykkerdestinationer.

Yoga

Indien anses for yogaens oprindelsesland, og der findes adskillige anerkendte undervisere i Goa. Har du ikke før stiftet bekendskab med denne disciplin, er det oplagt at gøre det på en rejse til Goa, hvor omgivelserne næppe bliver mere indspirerende. Rejser du til Goa for at dyrke yoga, er det bedste tidspunkt i perioden mellem november og april, hvor der tilbydes flest hold og undervisning. Udover egentlige yoga-centre tilbyder mange hoteller og resorts også yoga-hold.

Naturoplevelser og kultur i baglandet

Du vil nok bruge det mest af ferien nær kysten, men også baglandet er værd at udforske. Her findes for eksempel adskillige naturreservater, hvor du har chancen for at møde Indiens dyreliv med alt lige fra farverige insekter og fugle til sjældne leoparder og myreslugere. I Bhagwan Mahaveer Sanctuary og Mollem nationalpark, som ligger omkring 60 kilometer fra hovedstaden Panaji, kan du også opleve Indiens største vandfald, Dudhsagar. En tur ind i baglandet er også en chance for at besøge smukke teplantager og templer.

Natteliv

Goa har siden 1960'erne haft ry for at være en destination med et livligt natteliv med pulserende natklubber og store strandfester. Goas natteliv toppede i omfang i 1990'erne, hvor der flere gange ugentligt blev afholdt store technofester med tusindvis af deltagere. I dag er billedet dog et andet. Op til årtusindskiftet indførte myndighederne således et forbud mod musik (fra højtalere) efter kl. 22. Her et par årtier senere gælder dette forbud i princippet stadig, og selvom der ikke slås hårdt ned på overtrædelser, har det haft en tydelig effekt. Der er dog stadig rig mulighed for at have en festlig aften i Goa, særligt i den nordlige del, men nattelivet er ikke længere den største attraktion.

Inspiration og fakta

Her får du lidt nyttige informationer om Goa, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne indiske oase. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler med tips til din ferie i Goa og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Indien light?

Goa er kun lidt større end Mallorca, hvilket gør den til Indiens mindste delstat. Den ligger omtrent midt på det store lands sydvestlige kyst på en strækning, der kendes som Konkan. Det er da også primært ude langs kysten at Goas mest kendte rejsemål ligger. Der er ganske vist efterhånden en vis turisme lidt længere inde i baglandet, men dog ikke noget særligt sammenlignet med ude ved kysten.

Nogle kendere af landet vil sige, at Goa ikke repræsenterer det "rigtige" Indien. Det kan der på sin vis være noget om, da området altid har været svært tilgængeligt fra landsiden på grund af de omkringliggende bjerge og den ufarbare flodslette. Desuden var Goa i århundreder under portugisisk styre, som takket være deres dominans fra søsiden her fik det første rigtige fodfæste i Asien, og først i 1961 afgav kontrollen over området til Indien. Tiden som koloni har naturligvis sat sit præg på delstaten, som derfor byder på en enestående kulturel sammenblanding, som er forskellig fra resten af Indien. I Goa udgøres hovedparten af befolkningen således af hinduer og katolikker, men der er også muslimer og andre minoriteter. Men trods for den mangfoldige kultur samt de flotte barokbygninger, hvide kirker og forfaldne forter, som portugiserne efterlod, vil du alligevel aldrig være i tvivl om, at du befinder dig i Indien. Faktisk er en rejse til Goa på mange måder en god introduktion til Indien, hvis du ikke før har rejst på disse kanter.

Bedste rejsetidspunkt

Den normale turistsæson i Goa strækker sig fra slutningen af september til starten af marts med en højsæson fra midten af december til slutningen af januar. Denne vinterperiode populær da den som regel tør og med behagelige temperaturer på typisk mellem 25 og 30 grader. Kommer du hertil i maj og juni, skal du være indstillet på højere temperaturer og høj luftfugtighed. Typisk rammer monsunen for fuld styrke med kraftige regnbyger og torden fra slutningen af juni, men kan du leve med dette, har du chancen for at opleve Goa på sit frodigste. 

Mad og drikke

Det er næsten umuligt at rejse til Goa uden at stifte bekendtskab med den allestedsværende 'fish curry' med ris. Retter med fisk og skaldyr fylder i det hele taget meget på menukortene i Goa. At Goa i modsætning til resten af Indien, som opnåede selvstændighed i 1947, forblev portugisisk helt frem til 1961 har også sat sig kulinariske spor - særligt blandt den katolske del af befolkningen. Har du rejst i Portugal, vil du da nok også genkende nogle af retterne, som dog ofte har fået et lille Goa-twist. Faktisk er Portugals kulinariske indflydelse ikke begrænset til Goa. Det var således fra kolonien i Goa, at resten af Indien fik de første forsyninger af blandt andet kartofler, tomater, ananas og de meget populære chilier.

Badesikkerhed

Vær opmærksom på at der selv ved de lavvandede strand til tider kan være kraftige strøm. Det anbefales at bade ved strandene med livreddere og flag, der anviser de sikre områder.  I monsunsæsonen er det ikke sikkert at bade.

Rejser til Indien

Læs mere om Indien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Indien her