Rejser til Indonesien

Indonesien er verdens største øgruppe bestående af mere end 17.000 øer, som strækker sig over næsten 5.000 km langs ækvator mellem Det Indiske Ocean og Stillehavet. Målt fra vest til øst kan Indonesien således måle sig i størrelse med USA, omend den enorme øgruppe naturligvis består mest af hav.

Vulkaner, regnskove og strande

Rejser du rundt i Indonesien, kan du opleve en fantastisk landskabsmæssig variation, som ikke blot inkluderer strande i tusindvis af kilometer. Det store ørige er også det land i Asien, som har mest tropisk regnskov. Trods en fortsat trussel fra skovrydning til fordel for tømmer og palmeolieplantager rummer Indonesiens regnskove stadig et enestående plante- og dyreliv. Det inkluderer blandt andet nogle af de sidste vilde orangutanger i verden.

Indonesien ligger hvor de australske og den eurasiske kontinentalplader støder sammen. Det er grunden til, at der findes næsten 170 aktive vulkaner i landet, hvilket er flere end i noget andet land. Det er dog ikke noget, som du behøver bekymre dig synderligt om, da de fleste er i hvile. Faktisk rejser friluftsentusiaster hertil fra hele verden for at tage på guidet vulkanvandring.

For de fleste, som rejser til Indonesien på ferie, er det dog især de vidunderlige strande, som trækker. Strandene på Bali og Lombok er berømte, men der er utallige andre paradisiske badestrande at vælge mellem. Vil du ikke nøjes med at dase på det bløde sand, indbyder det krystalklare hav også til snorkling og dykning. Indonesien er kendt for at byde på nogle af de bedste dykkeroplevelser i verden takket være de farverige koralrev omkring øerne.

Mangfoldig kultur

Lige så varieret landskaberne og naturen er i Indonesien, lige så mangfoldig er øgruppens kultur. Indonesien hører med omkring 267 milioner indbyggere til blandt verdens mest folkerige lande. Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at befolkningen rummer omkring 300 forskellige etniske grupper.

En rejse til Indonesien er derfor en chance for at opleve mange nye spændende traditioner og skikke. Selv på nærtliggende øer kan du ofte møde meget forskellige kulturer. Til trods for at hovedparten af befolkningen er muslimer, er Indonesien for eksempel også kendt for sine mange gamle buddhistiske og hinduistiske templer. På Java kan du for eksempel besøge to af verdens største templer, det buddhistiske Borobudur og det hinduistiske Prambanan.

Som rejsemål er der med andre ord ikke mange, der kan overgå Indonesien, når det gælder natur- og kulturoplevelser.

Rejsemål Indonesien

  • Bali
    3 hoteller
    Bali er et ægte ferieparadis med fantastiske palmestrande, tropisk varme og spændende kulturelle oplevelser. Denne lille, indonesiske ø har noget for alle, hvad enten du vil bruge ferien på surfing og natteliv eller drømmer om en afslappende ... livsnyderferie med spændende sightseeing og kulinariske eventyr. Læs mere