Rejser til Indonesien

Find det sted på globussen, hvor Det Indiske Ocean og Stillehavet mødes, og du vil finde ø-nationen Indonesien. Den ligger spredt ud som en lang række trædesten mellem Singapore og Australien. Indonesiens ørige spænder således over mindst 17.000 øer - nye bliver konstant opdaget - og de findes i næsten alle former og størrelser. 

Indonesien giver dig masser af muligheder i ferien. Du kan lære at dykke på Bali, møde aberne i Ubud og vove dig op på en vulkan på Lombok, ja, mulighederne er utallige, og vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de håndplukkede hoteller, du finder i vores program. 

På øen Java finder du den pulserende hovedstad, Jakarta. Denne blomstrende storby, som domineres af skyskrabere, er en af de mest hektiske på jorden. Samtidig kan du ovre på den naturskønne Borneo stadig opleve jungler, hvor den prægtige orangutang bor. Dertil kommer øer som Bali og Lombok, der med god grund hører til de mest populære steder at holde ferie i Indonesien.

På Bali er strandene udstyret med fancy cocktail-klubber og high-end hoteller, mens øens skovfyldte indre byder på yogakurser og rismark-ture. På Lombok hersker der en endnu mere tilbagelænet atmosfære, hvor spa'er erstattes af vandfald, og bargader af vandrestier på vulkaner. Uanset hvilken ø du vælger, bør du huske din våddragt - begge steder er kendt for at have perfekte forhold til surfing og snorkling.

Velkommen til Indonesien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Indonesien, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Du kan rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker og f.eks. kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse.

>> Læs også om rejser til Thailand her

Rejsemål i Indonesien

  • Bali
    3 hoteller
    Bali er til dig der vil kombinere aktiviteter med kultur og afslapning. Her finder du tropisk klima, frodig og dramatisk natur, templer og paladser, grønne rismarker samt en spændende og farverig befolkning.

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de mange seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Indonesien. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Indonesien, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse til Indonesien!

Borobudur

Borobudur er verdens største, buddhistiske tempel, et Unesco verdensarvssted og én af de mest populære seværdigheder i Indonesien.

Templet, der ligger i Magelang i den centrale Java-provins, består af ni platforme - seks firkantede og tre cirkulære - med en central kuppel på toppen. Det er dekoreret med 2.672 relief-paneler og 504 Buddha-statuer, mens den centrale kuppel er omgivet af 72 Buddha-statuer, der alle sidder inde i en stupa (et spir-lignende, buddhistisk monument). 

Monumentet, der er bygget i det 9. århundrede, er en helligdom tilegnet Buddha og et populært rejsemål for buddhistiske pilgrimsrejsende. Pilgrimsturen begynder ved monumentets bund og følger en sti omkring monumentet, som stiger til toppen gennem tre niveauer, der symboliserer buddhistisk kosmologi: Kamadhatu (som symboliserer verden af lyst og begær), Rupadhatu (som symboliserer verden af former) og Arupadhatu (som symboliserer verden af formløshed).

Borobudur har desuden den største og mest komplette samling af buddhistiske relieffer i verden.

Tanah Lot-templet

Et andet af Indonesiens berømte templer er Tanah Lot-templet, som ligger på en stor, spektakulært formet sten i havet ved Tabanan, omkring 20 km fra Denpasar på øen Bali.

Tanah Lot-templet er ét af syv havtempler på den sydlige, balinesiske kyst, som blev bygget som perler på en snor, hvor hver af templerne skulle kunne ses af det næste tempel i rækken, så de dannede en ubrydelig kæde. Det er både påvirket af klassisk balinesisk mytologi og af hinduismen.

Tanah Lot hævdes at være bygget i det 16. århundrede som et resultat af det besøg, som den kendte, religiøse figur, Dang Hyang Nirartha, aflagde på klippeøen på det tidspunkt. Legenden hævder, at Nirartha foretog en religiøs rejse langs den sydlige del af Bali og undervejs på denne rejse bemærkede den lille klippeøs smukke omgivelser. Da han lagde sig ned for at hvile på klippeøen, fik nogle lokale fiskere øje på ham og købte ham gaver, hvorefter Nirartha tilbragte natten på den lille ø. Senere talte han til fiskerne og bad dem om at bygge en helligdom på klippen, for han følte, at det var et helligt sted at tilbede de balinesiske havguder.

På bunden af den klippefyldte ø antages giftige havslanger at beskytte templet mod onde ånder og ubudne gæster. 

Bromo-vulkanen

Når du rejser til Indonesien er en af de største naturseværdigheder den aktive vulkan Bromo, som ligger i den østlige Java-provins. Vulkanen er en del af Tengger-massivet, men på trods af sine imponerende 2.329 meters højde er det ikke den højeste top i bjergmassivet; det er til gengæld uden tvivl den mest besøgte. 

Bromo-vulkanen er en del af et naturområde, der har været erklæret beskyttet naturreservat siden 1919. Den typiske måde at besøge Bromo-vulkanen på er fra den nærliggende bjerglandsby, Cemoro Lawang. Derfra er det muligt at gå til vulkanen på cirka 45 minutter, men det er også muligt at tage på en organiseret jeeptur, der omfatter et stop ved udsigtspunktet på Penanjakan-bjerget i 2.770 meters højde. Hvis du har kondien i orden, kan du også vælge at nå toppen af Penanjakan-bjerget til fods, hvilket tager ca. to timer, hvis du er i en gennemsnitlig fysisk form.

Afhængigt af graden af vulkansk aktivitet udsender det indonesiske center for vulkanologi og katastrofefare-begrænsning nogle gange advarsler mod at besøge Mount Bromo.

 

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Indonesien, såsom landets geografi og befolkning, klima og vejr, sprog og religion, som kan tjene som inspiration til din ferie i Indonesien. Informationen er udelukkende