Rejser til Bali

Balis befolkning er kendt for sin varme gæstfrihed, og øen er den mest populære destination at besøge på en rejse til det det indonesiske øhav, og det forstår jeg godt, for det er et perfekt rejsemål, uanset om du vil være aktiv på din ferie, opleve kultur og historie eller "blot" vil nyde livet langs de dejlige strande. Velkommen til Indonesien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Bali, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller.

Foruden det skønne klima er de eksotiske templer og paladser, som ligger i fantastiske, naturlige kulisser, nogle af øens største attraktioner. Kulinarisk byder Bali på et næsten uendeligt udvalg af lokalt og internationalt inspirerede retter. Efter solnedgang kan du opleve øens berømte natteliv i Kuta, som byder på spændende klubber og tætpakkede dansegulve. Inde i landet venter der dig tårnhøje vulkaner og uberørt jungle med masser at se og lave.

De fleste kan dog ikke holde sig væk fra stranden i ret lang tid ad gangen. Nyd fantastiske badebyer og luksuriøse feriesteder i Balis berømte ferieområder. Disse omfatter Seminyak og Jimbaran, hvor de fleste af de store hoteller og villaer ligger lige ned til stranden. Det er også her, du finder de fleste af Balis bedste surfsteder. Ønsker du betagende, fredfyldte kystlandskaber og solopgange, er de østlige kystbyer det bedste valg. Det kunne for eksempel være Sanur, Nusa Dua og den fjerne Candidasa-kyst.

I det mere afsides og mindre berejste østlige Bali og i den nordlige region finder du førsteklasses dykkerområder med rolige bugter. Her kan du udforske uberørte koralrev med et fantastisk farverigt dyreliv. Øens midte byder ligeledes på mange gode grunde til at forlade stranden. Udforsk for eksempel Ubuds naturskønne højland med de bølgende rismarker, dale og den frodige regnskov. Ubud er dog ikke kun et sted for kulturelle dagtursturister. Her er der også et væld af aktiviteter for dem, som søger eventyr og det spirituelle med et stort udvalg af yoga-retreats, holistiske cafeer og butikker samt et af de mest fantastiske markeder, som summer af lokal kolorit. Her er der masser af muligheder for at købe souvenirs fremstillet med traditionelt håndværk, smage på østens eksotiske frugter og tage plads ved en af de små, familieejede "warungs" for at nyde smagfulde, balinesiske specialiteter. 

Aktivitetsmulighederne i Ubud er næsten uendelige. Selve byen er således dækket af et væld af gamle templer, paladser og historiske steder. Der er derudover mange flere steder væk fra alfarvej rundt om på denne magiske ø, som det varmt kan anbefales at udforske. 

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Bali. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, til Ngurah Rai Internationale Lufthavn på Bali. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller på Bali, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om pakkerejser til Bali her

Rejsemål på Bali

 • Kuta
  12 hoteller
  Kuta er den mest populære ferieby på Bali og har i mange år været kendt som øens surferparadis. På den 5 kilometer lange sandstrand ved byen er der dog også rig mulighed for blot at slænge sig ved det turkisblå hav på en liggestol under palmerne.
 • Ubud
  5 hoteller
  Ubud kan bedst betegnes som Balis hjerte og befinder sig i den centrale del af øen. Byen ligger omringet af vulkaner og jungler og er kendt som et kunst- og kulturcenter. Er du til yoga og det holistiske, så er du kommet til det rette sted.
 • Sanur
  4 hoteller
  Sanur er beliggende på Balis rolige østkyst og gør sig som et perfekt rejsedestination for dig som rejser med børn eller blot ønsker en rolig og behagelig ferie-atmosfære.
 • Candidasa
  3 hoteller
  Candidasa ligger på det østlige Bali er en perle af et ferieparadis. Strandene her kan ganske vist ikke måle sig med dem sydpå, men til gengæld kan du her nyde en mere fredelig og afslappet atmosfære. Der er desuden gode muligheder for at snorkle ... og dykke her. Læs mere

Populære hoteller på Bali

Indonesien, Bali, Kuta
9,2
Fabelagtigt
1871 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 12 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Kuta
9,0
Fabelagtigt
1291 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 9 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Sanur
9,4
Fabelagtigt
289 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de mange seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie på Bali. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder på Bali, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Batur-vulkanen

Bali er lig med masser af storslået natur, og en af de mest populære naturseværdigheder på øen er Batur-vulkanen, der ligger nordvest for en anden af øens kendte vulkaner, Gunung Agung. Fra vulkanens top er der en fantastisk udsigt til de frodige landskaber i området omkring vulkanen og andre mægtige bjergtoppe. Alt er dog ikke helt så idyllisk, som det ser ud: Det er en aktiv vulkan, som havde det første, dokumenterede udbrud i året 1804 og det seneste i år 2000.

For de fleste er dette dog ikke nogen grund til at holde sig væk fra at opleve vulkanens spektakulære udsigt - og hver dag i den tidlige morgen før solopgang begynder hundredvis af turister og lokale gæster på turen op til bjergets top, beliggende i 1700 meters højde, for at se solen stige op over den frodige mosaik af tågeindhyllede bjergkæder, calderaen og Batur-søen, som leverer størstedelen af vandet til Balis vandingssystem.

Der er afmærkede stier langs hele ruten til toppen, og hvis du er i normal fysisk form, tager det omkring to til tre timer at nå derop. Hvis du vil være på den sikre side og ikke bryder dig om at vandre ruten på egen hånd, findes der guidede vandreture, som normalt også inkluderer en picnic med æg kogt af dampen fra den aktive vulkan. 

Pura Tanah Lot

Foruden sin fantastiske natur er Bali kendt for sine unikke, historiske templer. Et af de mest berømte og besøgte templer på Bali er det gamle, hinduistiske tempel, Pura Tanah Lot, der ligger på klippen, Tanah Lot, ud for den balinesiske kyst, ca. 20 km fra hovedbyen Denpasar.  

Der findes mange legender, der forklarer oprindelsen til Tanah Lots spektakulære beliggenhed, men den mest almindelige historie lyder, at det er opstået i forbindelse med den rejsende Dang Hyang Nirarthas besøg på øen i det 16. århundrede.

Dang Hyang Nirartha var en hinduistisk (shaivistisk) pilgrim, lyder legenden, og under hans rejse langs øens sydkyst så han pludselig klippen ved Tanah Lot og besluttede sig for at foretage et hvil der. Senere lagde nogle lokale fiskere mærke til ham og købte forskellige gaver til ham - blandt andet mad og drikke - så han kunne klare sig til natten. Efter at have overnattet på øen henvendte Nirartha sig til fiskerne og bad dem om at bygge en hinduistisk helligdom på klippen. Han tilføjede, at han under sit hvil på klippen havde indset, at det var et helligt sted at tilbede de balinesiske havguder (som dengang, ligesom i dag, spiller en stor rolle i balinesisk mytologi). 

I første omgang blev der bygget en mindre helligdom, men senere blev der bygget et tempel på klippen, og dette tempel fik selskab af seks andre templer ved den sydvestlige del af den balinesiske kyst, som var bygget sådan, at de - som perler på en snor - skulle være inden for synsvidde af hinanden. 

Uluwatu-templet

Et andet af Balis meget kendte templer er Uluwatu-templet - eller på balinesisk, Pura Luhur Uluwatu, som især har opnået berømmelse for dets spektakulære beliggenhed på en 70 meter høj klippe, der rækker ud i havet. På balinesisk betyder "Pura" tempel, "Ulu" næs (eller landets ende) og "Watu" betyder klippe, og navnet giver god mening, når man tager templets storslåede beliggenhed ved havet i betragtning. 

Der er tegn på, at der har eksisteret et mindre tempel i området, før det nuværende blev bygget, men historiske undersøgelser peger på, at templet er en hel del ældre end templet på Tanah Lot, idet det menes at stamme fra det 11. århundrede. I lokale sagn siges templet at beskytte Bali mod onde ånder fra havet, mens de mange aber i området på deres side siges at beskytte templet imod dårlig indflydelse.

Aberne nøjes dog ikke kun med at beskytte templet imod ondskab. De er også berømte - eller berygtede - for deres evne til at stjæle de besøgendes ejendele, så det er en god ide at se godt efter sin taske, hvis man er tæt på et af templets aber. Ejendommeligt nok kan aberne som regel overtales til at returnere den stjålne ejendel, hvis de som modydelse modtager en frugt. Ifølge eksperter i primatadfærd skyldes denne adfærd, at aberne har lært sig byttehandel fra lokalbefolkningen og endda har formået at lære det videre til deres afkom.

 

Information om Bali

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Bali, såsom rejsemålets geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie på Bali. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Øen Bali ligger 3,2 km øst for hovedøen Java, kun adskilt af Bali-strædet. Øen er ca. 153 kilometer bred fra øst mod vest og 112 kilometer lang fra nord mod syd og dækker i alt et areal på 5.780 km2.

Den største by på øen er provinshovedstaden, Denpasar, der ligger tæt på øens sydlige kyst og har en befolkning på omkring en halv million indbyggere. Balis næststørste by er den gamle koloniale hovedstad, Singaraja, som ligger på nordkysten og har en befolkning på omkring 100.000 mennesker. I alt har øen omkring 4.250.000 indbyggere.

Sprog

De to mest talte sprog på Bali er balinesisk og indonesisk  - og de fleste balinesiske indbyggere på øen taler begge sprog; og ofte et tredjesprog. Det mest almindelige talesprog omkring turistområderne er indonesisk, da mange af de lokale, der arbejder i turistbranchen, oprindeligt er indvandrere fra Java, Lombok, Sumatra og andre dele af Indonesien.

Traditionelt er brugen af forskellige balinesiske sprog blev bestemt af det balinesiske (hinduistiske) kastesystem og af det deraf følgende klanmedlemskab, men denne tradition er aftagende i moderne tid. Foruden de forskellige balinesiske sprog bruges også kawi og sanskrit af hinduistiske præster på Bali, da hinduistisk litteratur hovedsagelig er skrevet på sanskrit.

Engelsk og kinesisk er de to mest talte fremmedsprog; engelsk på grund af turistsektoren og det engelsktalende diaspora-samfund på øen - og kinesisk på grund af den store kinesiske indvandring, der er tilstrømmet øen gennem tiderne. Foruden disse to sprog vil du ofte kunne se skilte på andre fremmedsprog, som er målrettet udenlandske turister, f.eks. på japansk, koreansk, fransk, russisk eller tysk.

Religion

Indonesien er almindeligvis kendt for at være det overvejende muslimske land i verden, der har den største befolkning, idet hele 87% af befolkningen bekender sig til islam. Men Bali er en undtagelse fra den generelle, religiøse tendens i landet, idet hele 83,5% af øens befolkning bekender sig til balinesisk hinduisme, der er en blanding af eksisterende, lokale trosretninger og gamle, hinduistiske traditioner, som stammer fra Syd- og Sydøstasien.

Kun 13,37% af Balis befolkning bekender sig således til islam, mens 2,47% af Balis befolkning bekender sig til kristendommen og 0,5% af Balis befolkning bekender sig til buddhismen.

Den balinesiske hinduisme har rødder i indisk hinduisme, der kom til øen via hovedøen, Java, som historisk har været et centrum for hinduistiske og buddhistiske imperier. Det er uklart præcist, hvornår hinduismen nåede til Bali fra Indien, men historikere mener, at hinduismen begyndte at præge det indonesiske ørige allerede i det første århundrede e.Kr.

Den balinesiske hinduisme adopterede efterfølgende dele af de oprindelige balinesiske stammers animistiske traditioner, herunder troen på, at guderne er til stede i alle ting (dvs. at hvert eneste element i naturen repræsenterer gudernes magt), og alle ting i naturen rummer ånder, hvis energi kan styres i enten god eller ond retning.

Rejser til Indonesien

Læs mere om Indonesien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Indonesien her