Rejser til Kuta

Kuta ligger ved en lang bugt på det sydligste Bali. Byens hovedattraktion er den kilometerlange sandstrand, som er kendt for sine bølger, der er perfekte til surfing for både øvede og nybegyndere. Oppe i byen finder man en høj koncentration af hoteller, restauranter, barer og natklubber. Kuta er da også især blevet et populært rejsemål blandt yngre rejsende fra Australien, som kommer her for at kombinere afslapning på stranden ved det azurblå hav med det pulserende natteliv.

Fra handelsstation til ferieby

Kuta har fra starten været omdrejningspunkt for den moderne turisme på Bali. Oprindeligt var det dog blot en lille landsby, som takket være sin placering udgjorde et handelsmæssigt bindeled mellem Bali og omverdenen. Her var således en lille havn, hvorfra øens produkter blev udskibet, og hvor man modtog handlende fra naboøerne og endnu fjernere kyster. I 1800-tallet slog den dansk handelsmand, Mads Lange, sig ned her og etablerede en succesfuld handelsstation. Takket være sine gode forhandlingsevner var han højt respekteret og tjente som mægler mellem de balinesiske fyrster og hollænderne. En gade i Kuta er opkaldt efter Mads Lange.

Det første hotel blev bygget i Kuta i 1930'erne af en skotskamerikansk kvinde, som var blevet forelsket i området. Nogle af de lokale fiskerfamilier fulgte trop og byggede simple ferieboliger på deres grunde. Men det var dog først i slutningen af 1980'erne, at turismen for alvor tog fart i Kuta med opførslen af en stribe moderne hoteller, resorts, restauranter og barer.

Trods en yderst veludviklet masseturisme med alt, hvad det indebærer af uskønne bygninger, souvenirsbutikker med billigt tingeltangel, caféer side om side, trængsel i gaderne og sælgere på stranden, har Kuta også stadig meget af det, som lokkede de første rejsende hertil. På en eller anden måde har den til tider lidt kaotiske stemning også sin egen charme, og det er da heller ikke længere kun unge, feststemte backpackere, som rejser hertil. Også mange familier og par bruger Kuta som udganspunkt for en ferie på Bali.

Sandstrand så langt øjet rækker

Selvom den næsten 5 kilometer lange strand ved Kuta ikke længere er så jomfruelig, som da de første rejsende kom hertil, er der stadig masser af muligheder for at finde dejlige, velplejede områder i bugten, hvor du uforstyrret kan slappe af ved vandet. Der er også stadig en hyggelig, fast tradition for, at både lokale og besøgende søger ned til vandet om aftenen for at nyde solnedgangen.

De sælgere, som går rundt med frugter, smykker og træskærerarbejde holder sig normalt til den øvre del af stranden nærmest kystvejen. Som regel er de mest påtrængende dem, som tilbyder massage på stranden. Trænger du til at få løsnet op for musklerne, kan det dog anbefales at takke nej og i stedet vælge et af stederne oppe i byen, som er mere professionelle og billigere.

Synes du der er lige lovlig meget liv på stranden nærmest Kuta, kan det anbefales at søge lidt længere nordpå langs bugten mod Legian, Seminyak og Petitenget, hvor det bliver gradvist mere fredeligt.

De mest hardcore surfere har med tiden fundet steder med flere udfordringer, men surfing er stadig en af de mest populære aktiviteter i Kuta. Med utallige surfshops og skoler i byen, er der rig mulighed for at give sig i kast med bølgerne også som nybegynder. De ofte ret store bølger og risikoen for understrøm betyder dog samtidig, at stranden ved Kuta ikke kan betegnes som børnevenlig.

De fleste som rejser til Kuta, bruger en stor del af ferien nede på stranden. Udover de mange butikker og restauranter er der da heller ikke så mange andre attraktioner at bruge tid på oppe i selve byen. Til gengæld er der gode muligheder for at tage på udflugter herfra, hvis du også vil opleve andre dele af Bali i løbet af ferien. Det tager for eksempel under en time at køre til Ubud, øens kulturelle hjerte.

Rejser til Indonesien

Læs mere om Indonesien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Indonesien her

Hoteller i Kuta

Populære hoteller i Kuta

Indonesien, Bali, Kuta
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Kuta
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Kuta
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi