Rejser til Sanur

Sanur er et ferie-resort og en kyststrækning øst for byen Denpasar på den sydøstlige del af øen Bali, cirka 30 minutters kørsel fra Balis internationale lufthavn, Ngurah Rai International Airport.

Området er kendt for sine smukke sandstrande, sin afslappende og behagelige ferie-atmosfære, sine traditionelle fiskerbåde og en smuk udsigt til øen Nusa Penida, foruden museet Le Mayeur, der udstiller omkring 80 malerier af den belgiske maler Adrien Jean Le Mayeur de Merpes, som boede i Sanur i perioden fra 1932-1958.

Området rummer desuden flere interessante seværdigheder, såsom Blanjong-stensøjlen, der efter sigende er det ældste menneskeskabte objekt på Bali, et spændende skildpadde-center og Balis orkidéhave. 

Velkommen til Sanur med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Sanur på Bali hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

>> Læs alt om rejser til Bali
>> Læs også om luksushoteller på Bali

 

Rejser til Indonesien

Læs mere om Indonesien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Indonesien her

Hoteller i Sanur

Seværdigheder

Du kan her finde information og inspiration til en rejse til Sanur, herunder om de største seværdigheder og oplevelser i Sanur og stedets klima og vejr. God fornøjelse!

Blanjong-søjlen

Blanjong-søjlen er den største seværdighed i Sanur og efter sigende det ældste historiske artefakt på Bali.

Søjlen menes at stamme fra 914 e.Kr. og bærer en stenindskrift, der blev udformet på tidspunktet for den første konge af Varmadeva-dynastiet på Bali, Sri Kesari Waemadewa. Den lange indskrift - som både er skrevet på det indiske sanskritsprog og det gamle balinesiske sprog ved hjælp af to skriftsystemer (Nagari-skriften og det gamle balinesiske skriftsystem) - beskriver kongens militære kampagner på øen. 

Historiske undersøgelser af søjlen har tolket indskriftens blanding af sprog og skriftsystemer som et tegn på, at formålet med indskriften ikke var at kommunikere til det lokale balinesiske folk, men snarere at manifestere et symbol på kongens magt og autoritet til eftertiden. 

Ifølge indskriften var Sri Kesari en buddhistisk konge fra Sailendra-dynastiet, der udførte en militær ekspedition med det formål at oprette en Mahayana-buddhistisk regering på Bali. Indskriften fortæller også om andre succesfulde militære ekspeditioner på øer i nærheden.

Søjlen repræsenterer den første kendte indskrift, hvor en balinesisk konge har ladet sit navn indgravere.

Museum Le Mayeur

Museet Le Mayeur huses i det tidligere hjem for den belgiske maler Adrien-Jean Le Mayeur de Merpres, der kom til Bali i 1932 og blev fascineret af øens farver, lys, grønne frodighed og traditionelle livsstil - og i særdeleshed af den unge, lokale danserinde Ni Wayan Polok Tjoeglik, der først blev hans model og senere blev hans kone.

Et år efter sin ankomst købte Le Mayeur huset i Sanur og her blev han boende, indtil alvorlig sygdom tvang ham til at opsøge behandling i sit hjemland i 1958. Inden sin død havde Le Mayeur indgået en aftale med den indonesiske kulturminister om, at huset og alle dets ejendele skulle bevares som museum for eftertiden.

Foruden samlinger med Le Mayeurs værker - der er ca. 80 stykker af dem - rummer museet også adskillige malerier af Ni Wayan Polok Tjoeglik, der blev boende i huset, indtil sin død i 1985.

Når du har været inde på museet, kan det anbefales at gå rundt i landskabet, der omgiver museet, og opleve det smukke lys, der sikkert har været med til at inspirere mange af Le Mayeurs og Ni Wayan Polok Tjoegliks værker.

Skildpadde-centret

Skildpadde-centret - som lokalt kaldes for Turtle Conservation and Education Center - ligger teknisk set ikke i Sanur by eller på Sanurs kyststrækning, men på den nærliggende ø Serangan.

Centret egner sig perfekt til en udflugt for alle, der holder af dyreliv og er interesseret i at se, hvordan skildpadder, der er blevet skadet i naturen, bliver reddet og rehabiliteret under trygge og videnskabelige forhold.

Dette er især et godt sted, hvis du rejser med børn, idet de kan komme helt tæt på skildpadderne i bassinerne og endda se de nydfødte baby-skildpadder.

Balis orkidé-have

Balis orkidé-have ligger heller ikke teknisk i Sanur, men kun omkring 3 kilometer væk ad hovedvejen, der fører ud af området. 

Haven rummer tusindvis af smukke orkideer med forskellige nuancer, hvilket gør den til et ideelt sted stoppe, hvis du trænger til et afslappende, meditativt hvil mellem andre udflugter.

Da orkidéerne på øen normalt blomstrer i vulkansk jord, der har et højt mineralindhold, er haven desuden en fantastisk mulighed for at se en blomsterart, som normalt ikke er så let tilgængelig andre steder.