Ferie i Indonesien

Indonesien ligger midt mellem Australien og det asiatiske fastland. Der bor cirka 240 millioner mennesker i landet, hvilket set efter folketal gør det til verdens fjerdestørste land (efter Kina, Indien og USA). Ligesom Indonesien er rig på unik flora og fauna, har Indonesien også en stor etnisk variation. Her finder man både moderne bymennesker i storbyer, og isolerede stammefolk på små øer. Der er i Indonesien mere end 300 forskellige etniske grupper, og har verdens største muslimske befolkning.

Hvordan bestiller jeg en ferie i Indonesien?

Du kan både tage på vinterferie og sommerferie i Indonesien. De fleste rejser til Bali for at nyde godt af det stabile klima med varmt og behageligt vejr året rundt. Hos Escapeaway kan du booke din ferie i Indonesien som en samlet pakke, hvor vi sammensætter et af vores top-anmeldte og nøje udvalgte hoteller, med en flybillet med rutefly fra Danmark. Klik herunder for at læse mere om din ferie i Indonesien.

>> Se mere om at rejse til Indonesien her

Det indonesiske ørige

Indonesien består af næsten 18.000 øer, hvoraf det anslås at omkring 6000 er beboet. Der er seks større øer: Sumatra, Java, Sulawesi, Bali, Kalimantan og Irian Jaya, som udgør størstedelen af landet arealmæssigt. To øer deles med andre lande, således er Kalimantan nok bedre kendt under navnet Borneo, og deles med Malaysia og Brunei. Øen Ny Guinea er delt i den indonesiske del af øen, Papua, og den selvstændige del Papua Ny Guinea.

Højdepunkter i Indonesien

På en ferie i Indonesien kan du opleve flere aktive vulkaner end i noget andet land, og nogle af disse er forholdsvist let tilgængelige for turister. Man kan f.eks. relativt let bestige den 1700 meter høje Mount Batur på Bali, for at se solopgangen i fantastiske omgivelser.

Udover regnskov og vulkaner er Indonesien også kendt for sine smukke strande og nogle af verdens bedste forhold for dykning. For ikke at forglemme de mange kulturelle seværdigheder og gastronomiske oplevelser der venter i dette kæmpe ørige.

Seværdigheder

Borobudur

Borobudur-templet, beliggende i Magelang, er verdens største buddhistiske tempel og en af Indonesiens mest berømte seværdigheder. Templet består af ni platforme - hvoraf seks er firkantede og tre er cirkulære - som øverst bærer en kuppel. Det er dekoreret med 2.672 relief-paneler og 504 Buddha-statuer. Kuplen øverst på templet er desuden omgivet af 72 Buddha-statuer, der hver sidder inde i en såkaldt stupa. 

Templet er bygget i det 9. århundrede under Sailendra-dynastiet i en typisk javanesisk-buddhistisk arkitektur-stil fra den tid, som blander det buddhistiske koncept om at opnå Nirvana med den antikke indonesiske tilbedelse af forfædrene. Derudover rummer templet elementer af Gupta-kunst, der afspejler Indiens indflydelse på regionen.

Da templet blandt andet er tilegnet Buddha, er det et sted, der er meget populært blandt buddhistiske pilgrimsrejsende. Pilgrimsturen begynder ved templets bund og følger en sti omkring det, hvorefter man stiger til toppen gennem tre niveauer, der afspejler og symboliserer buddhistisk kosmologi: Kamadhatu (verden af begær), Rupadhatu (verden af former) og Arupadhatu (verden af formløshed).

Komodo nationalpark

Komodo National Park, beliggende i grænseregionen mellem provinserneØst Nusa Tenggara og Vest Nusa Tenggara, omfatter de tre større øer Komodo, Padar og Rinca, og 26 mindre øer. Tilsammen har nationalparken et areal på 1.733 km2. I 1991 blev nationalparken erklæret verdensarv af UNESCO og parken er også blevet valgt som et af verdens natur-vidundere af fonden New7Wonders of Nature.

Nationalparken blev grundlagt i 1980 og havde oprindeligt som formål at beskytte Komodo-varaner, som er verdens største firben. Senere blev parken dedikeret til at beskytte også andre dyrearter, herunder en lang række marine-arter. Farvandet omkring Komodo-øen er et af de steder på jorden, der indeholder den rigeste marine-biodiversitet. Her findes blandt andet hvaler, hajer, søheste, blæksprutter, koraldyr og nøgensnegle.

Størstedelen af befolkningen i og omkring parken er fiskere. Efterkommere af Komodos oprindelige folk, Ata Modo, lever stadig i Komodo, men deres kultur og sprog bliver langsomt opslugt af den moderne kultur i området.

Pura Tanah Lot

Et af de mest populære templer i Indonesien, ud af de mange spektakulære af slagsen, er nok det gamle hinduiske tempel Pura Tanah Lot, der ligger på klippen Tanah Lot ud for den balinesiske kyst, ca. 20 km fra Denpasar.  

Tanah Lot hævdes at være opstået i forbindelse med den hinduisiske (shaivistiske) rejsende Dang Hyang Nirarthas besøg på øen i det 16. århundrede. Under hans færd langs øens sydkyst så han klippens smukke omgivelser og besluttede sig til at foretage et hvil der. Nogle lokale fiskere lagde mærke til ham og købte ham gaver, så han kunne klare sig til natten. Nirartha tilbragte derefter natten på den lille klippe-ø. Efter at have overnattet på øen, bad Nirartha fiskerne om at bygge en helligdom på klippen, eftersom han mente, at det var et helligt sted at tilbede de balinesiske havguder. 

Senere blev der bygget et tempel på øen, som udgør ét ud af syv templer ved den sydvestlige del af den balinesiske kyst og som var bygget sådan, at de - som perler på en snor - skulle være inden for synsvidde af hinanden. 

Batur-bjerget/vulkanen

Én af de mest populære natur-seværdigheder i Indonesien er Batur-bjerget, der ligger nordvest for Agung på øen Bali. Hver dag - i den tidlige morgen før solopgang - begynder hundredvis af besøgende på turen op til bjergets top, beliggende i 1700 meters højde, for at se solen stige op over den frodige mosaik af tågeindhyllede bjergkæder, calderaen og Batur-søen, som leverer størstedelen af vandet til øens vandingssystem.

Batur-bjerget er dog ikke helt så idyllisk, som det ser ud. Det er en aktiv vulkan, som havde det første dokumenterede udbrud i året 1804, og det seneste i år 2000. For de fleste er dog ikke nogen grund til at holde sig væk fra at opleve vulkanens spektakulære udsigt.

En vandretur langs de afmærkede stier er forholdsvis let og tager normalt omkring to til tre timer. Guidede vandreture, som kan anbefales for din sikkerheds skyld, omfatter typisk en picnic med æg kogt af dampen fra den aktive vulkan. 

Monto-bjerget

Bromo-bjerget er endnu en af Indonesiens aktive vulkaner og en del af Tengger-massivet på den østlige del af øen Java.

Med sine 2.329 meter er det ikke den højeste bjergtop i bjergmassivet, men den er den mest kendte og en af de mest besøgte turistattraktioner på Java. Vulkanen - der er opkaldt efter den javanesiske udtale af den hinduistiske skabergud Brahma - tilhører Bromo Tengger Semeru National Park, der har været et beskyttet naturreservat siden 1919.

Den typiske måde at besøge Mount Bromo på er fra den nærliggende bjerglandsby Cemoro Lawang. Derfra er det muligt at gå til vulkanen på cirka 45 minutter, men det er også muligt at tage på en organiseret jeeptur, der omfatter et stop ved udsigtspunktet på Penanjakan-bjerget i 2.770 meters højde.

En ferie i Indonesien er en færd ud i kulturer, natur og klima som ligger så fjernt fra vore hjemlige breddegrader som overhovedet muligt. Nyd gæstfriheden, det attraktive prisniveau, den spændende mad og de flotte scenerier, mens din sjæl slapper af og bliver ladet op.

>> Læs også om ferie på Sri Lanka
>> Læs også om ferie på Bali