Rejser til Irland

Lige fra den hyggelige, glade irske folkemusik på de lune pubber, som serverer den velkendte irske øl, Guinness, til den storslåede grønne natur er Irland unikt på sin helt egen måde. Du kan nemt bruge hele din ferie på at fordybe dig i den irske kultur. Er du historisk interesseret, bør du se de keltiske kulturskatte eller besøge Blarney Castle, slottet, som viser den irske middelalderhistorie.

Én ø - to lande

Irland, der af indlysende årsager kaldes for "Den grønne Ø", består af Republikken Irland, som udgør størstedelen af øen og Nordirland, der er en mindre, selvstyrende del af Storbritannien. Spændingerne mellem Irland og Nordirland har dybe historiske rødder, der rækker helt tilbage til middelalderen, hvor den engelske konge, Henrik den 2. Irland, satte sig for at hjælpe paven med at gøre irerne kristne. Den seneste udløber af denne konflikt mellem katolikker og protestanter, "The Troubles" i Nordirland, endte i 1998, da en fredsaftale blev indgået med et stor opbakning fra befolkningen i både Republikken Irland og Nordirland.

Krydser du grænsen mellem de to dele af øen på din rejse, er det ikke sikkert du nu til dags umiddelbart bemærker overgangen. Afstandsangivelserne på vejskiltene skifter dog mellem miles og kilometer. Skal du have penge frem, vil du desuden opdage at Nordirland ligesom resten af Storbritannien ikke benytter euro.

Den dramatiske og til tider blodige fortid til trods er irerne et folk, som er berømt i hele verden for deres gæstfrihed. Det kan du blandt andet opleve, hvis du lægger vejen forbi en af de traditionsrige pubber for at nyde en kold Guinness. Der er sjældent langt til den nærmeste af disse, hvad enten du rejser ad den naturskønne rute "The Ring of Kerry" i Killarney området eller er på storbyferie i Dublin.

Storbyer og dramatiske landskaber

Det er oplagt at udforske Irland på en rundrejse, da øen byder på så mange oplevelser, at det er svært at begrænse sig til ét sted. Så kan du for eksempel både oplever livet i de to hovedstæder, de hyggelige landebyer og ikke mindst øens mange middelalderborge og dramatiske landskaber. Lejer du en bil, kan du nå langt omkring i løbet af ferien.

Vil du hellere tage det med ro og fordybe dig i ét mindre område, er der dog også rig mulighed for det på en rejse til Irland. Det kan du for eksempel gøre på "The Wild Atlantic Way" eller "The Causeway Coastal Route", hvor de forrevne klippekyster og charmerende byer hurtigt for dig til at glemme alt om hverdagens stress og jag. Efter en dag med storslåede naturoplevelser og sightseeing fra bilen eller til fods, kan du slutte dagen af på en af de lokale restauranter eller pubber. Er du heldig, spilles der måske senere op til dans.

Rejsemål Irland

 • Dublin
  17 hoteller
  Der er få internationale storbyer i verden, der har det samme omdømme som Dublin, når det kommer til historisk arv og gæstfrihed, og en rejse til den irske hovedstad vil vise dig præcis, hvorfor denne by er så speciel.

Populært Irland

Irland, Dublin
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Reception
Irland, Dublin
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Afstand til centrum: ca. 500 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Irland, Dublin
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Afstand til centrum: ca. 2 km
 • Internetadgang/Wi-Fi