Rejser til Dublin

Dublin er en storby med masser af varme og sjæl, og når man først har besøgt den charmerende irske hovedstad, vil man altid mindes rejsen med lys i øjnene og et smil på læben - og måske med en voksende trang til en mørk øl. 

Storbyen ligger smukt på Irlands østkyst og er et yndet rejsemål for alle typer rejser. Her finder man måske ikke de samme store ikoniske seværdigheder, som andre europæiske storbyer kan byde på, men Dublin har stadig masser af spændende steder at udforske og opleve, og når tusmørket falder på over floden Liffey, og musikken spiller, så mangler man ikke de verdenskendte vartegn.

Dublins historie og kulturelle arv er en stor del af byens charme, og mange af byens attraktioner har ikke overraskende deres egen lange historie. Derudover byder Dublin på et spændende natteliv med legendariske pubber, og sammen med fantastisk shopping, førsteklasses restauranter og den varme irske gæstfrihed, gør det den levende hovedstad til det perfekte rejsemål for en storbyferie

Hvad enten man rejser til Dublin for "the Craic", som er irernes udtryk for sjov og underholdning, eller man ønsker at opleve historien og den kulturelle arv, så vil byen overraske og glæde enhver besøgende. Her kan man smage på "det sorte guld" og lære mere om øllets historie hos Guinness Storehouse. Man kan også se den antikke Book of Kells og rejse gennem historien på National Museum of Ireland, eller man kan tage på shopping og slutte dagen af med udsøgt middag på en Michelin-restaurant. 

>> Læs også om rejser til London
>> Læs også om rejser til Skotland

Hoteller i Dublin

Populært i Dublin

Irland, Dublin
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Irland, Dublin
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Kæledyr tilladt
Irland, Dublin
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Afstand til centrum: ca. 200 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Rejseguide til Dublin

Med kombinationen af århundredes historie og litteratur, en ung befolkning og nutidig underholdning er Dublin det perfekte rejsemål hvad enten man planlægger en familieferie, en romantisk ferie for to eller en weekendtur. Så kom og udforsk storbyens historiske seværdigheder i de brostensbelagte gader, tag familien med i Dublin Zoo eller oplev "the Craic" sammen med de lokale i Temple Bars natteliv og smag på en friskbrygget Guinness. Et besøg i den irske hovedstad vil med garanti give minder for livet.

Oplevelser og seværdigheder i Dublin

Når du rejser til Dublin, er der mange forskellige kvarterer at udforske med hver deres personlighed og særpræg. Øverst på listen er det gamle middelalderlige kvarter, som man ikke må snyde sig selv for, hvis man ønsker at dykke ned i Dublins historie. Her kan man opleve det storslåede Dublin Castle, hvorfra Irland er blevet regeret i over 700 år, og man kan se rester af de gamle bymure samt besøge St. Patricks Cathedral, som er Irlands højeste og største kirke. 

I det charmerende georgiske kvarter kan man udover smuk georgisk arkitektur og maleriske brostensbelagte gader også udforske det berømte Trinity College, som er Dublins ældste universitet. Her kan det varmt anbefales at besøge det imponerende Old Library, der gemmer på omkring fem millioner bøger - heriblandt den smukke Book of Kells, som keltiske munke har illumineret.

Og når man siger Irland, må man også sige Guinness. I 2000 åbnede det verdensberømte bryggeri et udstillingscenter og museum, Guinness Storehouse, som hurtigt er blevet én af Dublins mest besøgte turistattraktioner. På syv etager bygget op omkring et atrium af glas, der forestiller en stor pint, bliver man taget med på en rejse gennem øllets historie og fremstillingsprocessen med afsluttende smagsprøver, mens man nyder panoramaudsigten. 

Hvis man efter besøget på Guinness Storehouse har fået smag for mere, kan man tage videre til Temple Bar, hvor det summer af liv efter solnedgang. Her kan du frit vælge mellem traditionelle irske pubber, elegante restauranter og natklubber, hvor du kan danse natten lang. Atmosfæren i denne del af byen er endnu mere livlig i midten af marts, hvor irerne fejrer St. Patricks Day over fire dage, og her kan man forvente verdensklasse underholdning med festlige parader, dygtige gadeartister og masser af musik og våde varer. 

Når du booker hotel i Dublin med Escapeaway, bor du på hoteller i centrum, som ligger tæt på byens seværdigheder. 

Mad og drikke

Irerne er nærmest verdenskendt for deres gæstfrihed, og det er fuldt fortjent. Dette vil man opleve på Dublins mange restauranter, caféer og barer, hvor man kan nyde den traditionalle velsmagende irske mad - evt. skyllet ned med et stort glas af "the Black Stuff", som er irsk slang for den berømte mørke stout, Guinness. Prøv f.eks. irsk fiske- og skaldyrssuppe (chowder) eller gryderetten Coddle med pølser, som er to af de lokale delikatesser, der vil mætte godt ovenpå en lang dag med sightseeing. Eller tag på havnen for at nyde friskfangede muslinger eller saftige rejer fra Dublin Bay. 

Der er også et stort udvalg af internationale restauranter og små hyggelige spisesteder, og som landets hovedstad er nogle af byens restauranter styret af Irlands mest kendte kokke. Så hvad enten man er ude efter kaffe og kage på en lille hyggelig café, en romantisk middag for to eller et aftenmåltid for hele familen, kan man være sikker på, at der er noget for enhver smag og enhver pengepung. 

Lige som byen er maden til for at blive udforsket og nydt, og det gør Dublin til det perfekte sted af smage på det bedste, som Irland har at byde på. 

Vejret

Vejret i Dublin kan være uforudsigeligt, men i modsætning til den almindelige opfattelse, så er det generelt mere tørt i Dublin end i den vestlige del af Irland. Der er dog risiko for regn året rundt, hvilket også er en af grundene til, at det frodige land er kendt som den grønne ø. Til gengæld bliver det ikke alt for varmt om sommeren, og for det bedste vejr anbefales det, at rejse til Dublin fra midten af juni og frem til september, hvor det som regel er varmest med gennemsnitstemperaturer omkring 20°C. Vintrene er relativt milde, og man kan derfor rejse til Dublin hele året rundt, men uanset årstiden er det er en god tommelfingerregel altid at have flere lag tøj på samt en rejseparaply i tasken, så man er forberedt på lidt af hvert.

Transport til/fra lufthavnen i Dublin

Dublin Airport ligger omkring 11 km nord for centrum, og der er flere muligheder for at komme ind til byen. Du kan vælge at tage en af lufthavnsbusserne (Airlink), som kører direkte mellem lufthavnen og flere steder i Dublin, og billetter købes i automater udenfor lufthavnen eller på selskabets hjemmeside. Du kan også vælge at tage en af de billigere bybusser, som også kører ind til centrum, men her skal du være opmærksom på, at der skal betales med lige penge i bussen. Alternativt kan man vælge at tage en taxi direkte fra lufthavnen til hotellet.

Det er selvfølgelig også muligt at leje en bil i Dublin Airport, men hvis du kun skal opleve selve byen, anbefales dette ikke. Du kan naturligvis booke både transfer og billeje hos Escapeaway som en del af din pakkerejse.

Sådan booker du din rejse til Dublin med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Dublin med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Dublin. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj transfer til pakken for den bedste oplevelse, når du kommer frem. God tur!

Rejser til Irland

Læs mere om Irland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Irland her