Rejser til Island

Island har et lidt misvisende navn. Gletsjere, heriblandt den største i Europa, dækker ganske vist omkring 10 procent af den lille østat, men det er først og fremmest de dampende gejsere og lavaen, som karakteriserer landet. De enestående, vulkanske landskaber gør sammen med den dynamiske hovedstad Reykjavík Island til et af verdens mest interessante rejsemål, som tilmed blot er nogle få timers flyvning væk.

Landet af Ild og Is

Er det første gang, du rejser til Island, kan næsten føles som om, at du er landet på en anden planet. De golde lavamarker er så fremmedartede, at det tager lidt tid før man helt forstår, hvad det er man kigger på. Dertil kommer, at vulkanøen har utallige spektakulære naturattraktioner, hvis lige du ikke kan opleve andre steder med alt fra gletsjere og vulkaner, der ligger side om side, til buldrende vandfald, dybe fjorde og sprudlende gejsere.

Der er ingen tvivl om, at de enestående naturoplevelser for de fleste besøgende er højdepunktet på en rejse til Island. Kulturelt har landet dog også masser af byde på, ikke mindst i Reykjavík - verdens nordligste hovedstad. Her kan du nemt bruge en forlænget weekend på bare at udforske restaurant- og butikslivet, som i de senere år er blomstret gevaldigt op i takt med Islands stigende popularitet som rejsemål. Dertil kommer talrige spændende museer og et musikliv, der gennem årene har fostret flere verdensstjerner.

Kultur og natur i ét

Island er et rejsemål for alle. Her kan du tage på langdistance-vandreture i udfordrende terræn, der vil teste din fysiske formåen til det yderste, og prøve kræfter med adrenalinfyldte aktiviteter såsom rafting og dykning. Samtidig indbyder Island til rigtige livsnyderferier, hvor du for eksempel følger ringvejen øen rundt i en lejebil og stoppe i nogle af de mange hyggelige kystbyer for at opleve den lokale kultur.

Det er i det hele taget oplagt at kombinere kulturelle oplevelser i Reykjavík og Islands andre byer med udflugter til naturattraktioner. Du skal ikke køre mere end 20 minutter fra hovedstadens centrum, før du er omgivet af spektakulær natur. Inden for rækkevidde er for eksempel nogle af Islands mest berømte sværdigheder såsom Gullfoss, Geysir og Þingvellir Nationalpark, der udgør den såkaldte Golden Circle. Det kan også varmt anbefales at køre afsted mod Keflavik Lufthavn i god tid, når du skal rejse hjem. Så kan du nå et besøg i The Blue Lagoon, Islands mest kendte spa.

Rejsemål på Island

 • Borgarnes
  1 hotel
  Borgarnes er en charmerende lille by på en halvø i Borgarfjörður omkring en times kørsel fra Reykjavík. Byen, hvis historie strækker sig mere end tusinde år tilbage, er i dag indgangsporten til den spændende Snæfellsjökull nationalpark.
 • Faskrudsfjordur
  1 hotel
  Den lille fiskerby Faskrudsfjordur, som ligger smukt placeret i bunden af en fjord, var i sin tid et vigtigt knudepunkt for den franske fiskerflåde. I dag er Fáskrúðsfjörður et tilsvarende godt udgangspunkt for at udforske det østlige Islands smukke natur.
 • Patreksfjordur
  1 hotel
  Patreksfjordur giver dig en god base, hvorfra du kan udforske Vestfjordene, der rummer noget af det mest uberørte natur på Island. Byen er ganske vist ikke ret stor, men har alligevel et par restauranter og butikker, hvor du kan få det meste.
 • Reykjavik
  24 hoteller
  Få hovedstæder kan byde på så mangfoldige oplevelser som Reykjavik. Folk fra hele verden rejer hertil for at opleve den gode mad, live musikken, de geotermiske bade, nordlyset og ikke mindst den fantastiske natur omkring byen. Uanset om du vil ... på en oplevelsesrig familieferie eller en romantisk rejse for to, er Reykjavik et af Europas mest interessante rejsemål. Læs mere

Populært på Island

Island, Myvatn
 • Nærmeste lufthavn: 509 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Island, Husafell
 • Nærmeste lufthavn: 173 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Island, Reykjavik
 • Nærmeste lufthavn: 50 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Elevator