Rejser til Borgarnes

Borgarnes, som ligger omkring 75 km nord for centrum af Reykjavík, er ikke blandt Islands mest kendte rejsemål. Alligevel stifter en stor del af Islands turister bekendtskab med den lille by på et tidspunkt i løbet af deres ferie. Borgarnes er nemlig en af byerne, du passerer, hvis du vælger at følge den populære ringvej 1, Hringvegur, hele vulkanøen rundt. De senere år har flere rejsende desuden fået øjnene op for, at Borgarnes er mere end blot et sted at holde en hurtig pause.

Velkommen til Island med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Borgarnes og andre destinationer på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Det ægte Island

Det tager kun en times tid at køre til Borgarnes fra den islandske hovedstad Reykjavík, men der er alligevel stor forskel på de to byer. Først og fremmest størrelsen, da Borgarnes blot har omkring 1.800 indbyggere mod hovedstadens knap 130.000. Hvor Reykjavík med den hastige udvikling i turismen de seneste år på nogle områder er blevet meget international, får du i Borgarnes en meget tydligere oplevelse af det de fleste vil kalde for det "rigtige" Island. Trods sin meget beskedne størrelse er der da også masser af liv i byen, som ligger ned til vandet i Borgarfjörður. Hvis du fortsætter forbi de ikke særligt charmerende tankstationer ude ved ringvejen, finder du den gamle og charmerende bydel. Her ligger blandt andet Safnahús Borgarfjarðar, en samling af museer samlet i én bygning, som hører til blandt de mest interessante i Island. Byens of resten af Islands historie kan du også blive klogere på, hvis du besøger det såkaldte Settlement Center (Landnámssetrið), hvor der også er en restaurant, nok områdets bedste. Museet er blandt de bedste i Island og et besøg værd for både børn og voksne.

At en lille by som Borgarnes har flere museer er ganske passende, da den var blandt de første steder med faste bosættelser på Island. Trods sin tusindårige lange historie var det først med etablering af en bedre infrastruktur mellem landets byer, at Borgarnes, som indtil da havde været en traditionel fiskerby, voksede markant.

Attraktioner

Slår du dig ned i Borgarnes har du et godt udgangspunkt for at udforske det omkringliggende Borgarfjörður-område, der inkluderer historiske seværdigheder som byen Reykholt og naturattraktioner som Deildartunguhver, Europas største varme kilde. Du har også nem adgang til Snæfellsnes, den smukke halvø med dramatiske vulkanlandskaber, en gletsjer, sorte sandstrande og fugleklipper. Kort sagt alt det, der gør Island til et af verdens mest unikke rejsemål.

Rejser du til Borgarnes, er det naturligvis også oplagt at sætte en dag af til at udforske Reykjavík, som har sin helt egen atmosfære og masser af interessante kulturelle tilbud. Det inkluderer et væld af spændende restauranter og butikker. Har du tid til det, kan det varmt anbefales at tage den lange vej ind til Reykjavík fra Borgarnes udenom tunnelen under Hvalfjörður. Turen rundt langs fjorden tager ganske vist en time ekstra, men de flotte landskaber er det værd.

Bestil en billig rejse til Borgarnes online

Escapeaway er et online rejseburau og du finder derfor de billigste priser på rejser til Borgarnes og arndre rejsemål på Island online. Book dit hotel hos os hvis du selv vil arrangere transporten til Island, eller en rejse i en pakke inkl. fly + hotel og lejebil eller transfer (transport tur/retur fra lufthavnen i Reykjavik). I søgemaskinen kan du sammenligne priser på rejser fra alle flyselskaber. Ønsker du at opleve Island på en rundrejse hvor du bor på flere hoteller undervejs f.x. i Borgarnes så er du velkommen til at kontakte os for et skræddersyet tilbud på en billig rejse efter dine ønsker og behov.

Rejser til Island

Læs mere om Island og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Island her

Hoteller i Borgarnes