Rejser til Patreksfjordur

Landsbyen Patreksfjörður ligger i Islands fredelige, nordvestlige hjørne i området, der er kendt som Vestfjordene. Takket være isolationen fra resten af vulkanøen har dette fjordrige område bevaret sin helt egen identitet, både hvad angår menneskene, der bor her, og naturen som hører til blandt den mest uberørte på Island. Her venter der dig utallige storslåede udsigter og et møde med et samfund, der har rødder tilbage til de første vikinger på Island.

Patreksfjordur er en af de største byer i Vestfjordene, men har alligevel under 700 indbyggere. Den er dog stor nok til, at den kan udgøre en god, komfortabel base at udforske resten af Vestfjordene fra. Til trods for den spirende turisme er det fortsat fiskeriet, som er gundlaget for byens økonomi. Men byen har et fornuftigt udvalg af hoteller, en campingplads, et par restauranter og butikker, hvor du kan få det meste.

I selve Patreksfjörður tæller de mest populære attraktioner det næsten nye svømmebad, men det er især placeringen med flere af Vestfjordenes største seværdigeheder inden for rækkevidde, som gør byen til et interessant rejsemål. Det tager for eksempel kun en god halv times tid at køre en tur til Rauðasandur, en smuk gylden sandstrand. Ligledes er det 400 meter høje fuglefjeld Látrabjarg, hvor søpapegøjen yngler, og det berømte 100 meter høje Dynjandi-vandfald inden for din rækkevidde på en rejse til Patreksfjörður.

Er det en ferie i fredelige, naturskønne omgivelser, du drømmer om på Island, er Vestfjordene og Patreksfjörður det helt rigtige rejsemål. Dette er en af Islands tyndest befolkede egne, hvor det er svært ikke at være imponeret over, at befolkningen i århundreder har formået at opretholde en tilværelse trods naturens stærke kræfter. De storslåede fjordlandskaber er hovedattraktionen, som tiltrækker friluftsentusiaster fra hele verden. Men også regionens lokale kultur er værd at udforske, ikke mindst det lokale køkken, hvor havets betydning tydeligt ses.

Der er flyforbindelse fra Reykjavík til Bíldudalur Airport en halv tims kørsel fra Patreksfjörður seks dage om ugen. Der er deudover mulighed for at tage bus med et par skift undervejs fra hovedstaden Reykjavik hertil. Kører du selv hertil om vinteren, bør du altid på forhånd orientere dig om vejenes tilstand.

Velkommen til Island med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Patreksfjordur og andre rejsemål i det imponerende land, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Som altid kan du skræddersy din rejse nøjagtig som du ønsker, skal det være en af vores populærer rundrejser i bil, eller en pakkerejse med fly og hotel. Vil du hellere selv arrangere dele af rejsen til Island så kan du naturligvis også blot vælge at bestille dit hotel i Patreksfjörður igennem os. 

Rejser til Island

Læs mere om Island og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Island her

Hoteller i Patreksfjordur