Rejser til Siglufjordur

Skønne Siglufjörður er en gammel fiskerby på Islands nordkyst, som ligger smukt ved hav og flod med nem adgang til naturens herligheder. Rejs til Siglufjörður med Escapeaway og oplev Islands herligheder på egen hånd.

Fiskeriet har ikke længere samme betydning for Siglufjörður som i 1950'erne og 60'erne, hvor byens lille havn var tætpakket med fiskerbåde og håndteringen af de daglige fangster beskæftigede tusindvis. Da silden pludselig forsvandt fra havet ved den islandske nordkyst, svandt også byens indbyggertal drastisk. I dag har Siglufjörður, der lokalt også er kendt som Sigló, således blot omkring 1.300 indbyggere.

Nyt liv i Sigló

Der er trods fiskeriets nedgang dog stadig masser af liv i Siglufjörður. Den lille, afsidesliggende kystby tiltrækker således igen mange eventyrer, men ikke på grund af fiskeriet, omend der er mange lystfiskere blandt de besøgende. Det er derimod Siglufjordurs naturskønne beliggenhed for foden af en bjergskråning ved bunden af en smuk fjord og dens charmerende atmosfære, der har gjort byen til et stadig mere populært rejsemål. Ikke mindst efter åbningen af Hedinsfjörður-tunnelen i 2010 har flere fået øjnene op for Sigló, som er blevet en populær afstikker fra Islands berømte ringvej.

Selvom byens navn ikke blev brugt, fik Siglufjörður desuden lidt ekstra opmærksomhed i 2015 i forbindelse med den islandske krimiserie 'Fanget - en morder iblandt os' (Ófærð), som blev optaget her og siden vist i mange andre lande. Seriens noget dystre stemning til trods, som er svær at genkende i virkelighedens Siglufjörður, var de flotte landskabsbilleder uden tvivl god pr.

>> Læs også om rejser til Hveragerði her

Attraktioner

Selvom Siglufjordur ikke længere kan kalde sig for verdens sildehovedstad, er der stadig liv i havnen, hvor små traditionelle fiskekuttere dagligt bringer fangster ind. Der ligger dog også turbåde, som blandt andet tilbyder ture ud på havet for at krydse polarcirklen. Udover bådene i havnen tæller byens attraktioner det anerkendte Herring Era Museum, som på forbilledlig vis fortæller om sildefiskeriets storhedstid og områdets historie. På en tur rundt i den lille by vil du desuden finde gallerier med lokal kunst, caféer og butikker, som er indrettet i nogle af byens gamle, farverige bygninger. Læg eventuelt også vejen forbi byens mikrobryggeri for at smage på den lokale øl og få en rundvisning.

Friluftsliv i storslået natur

Som det gælder de fleste steder på Island, er den helt store attraktion ved Siglufjörður dog uden tvivl de omkringliggende storslåede landskaber og uberørte natur. Lystfiskere kan tage med turbåde ud på havet eller prøve lykken i Hólsá-floden. Vandretursfolket har også rigeligt at vælge mellem på disse kanter. Populære ruter inkluderer stier op over bjergpassene Hólsskarð og Hestskarð over til den smukke, øde Hedinsfjörður. Om vinteren er det ikke vandrestøvler, men derimod skistøvlerne du skal trække på. Rejser du til Siglufjörður om vinteren, kan du nemlig få meget tid til at gå på det nærliggende bjerg Skarðsdalur, hvor der er populære skilifte.

Bestil din rejse til Siglufjordur online 

Du kan nemt og sikkert bestille din rejse online til Siglufjordur. Vælg selv om du vil booke en pakkerejse hvor du er dækket af pakkerejseloven og rejsegaranti eller blot bestille dit hotel i Siglufjordur igennem Escapeaway hvis du selv vil arrangere transporten. Vil tilbyder afrejser til Island hver dag året rundt og du kan i søgemaskinen ser informationer om priser og flyafgange. Den optimale måde at opleve Island på er på en rundrejse og hos Escapeaway skræddersyr vi gerne en rejse helt efter dine ønsker og behov inkl. fly, hoteller og lejebil.

>> Her kan du læse om rejser til Island med Escapeaway
>> Rejs videre til USA med Escapeaway

Rejser til Island

Læs mere om Island og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Island her

Hoteller i Siglufjordur