Rejser til Israel

Israel bugner af historisk vigtige seværdigheder og nogle af verdens helligste steder. Trods landets beskedne størrelse byder Israel samtidig på enestående natur og ikke mindst et sprudlende kulturliv og skønne, lange sandstrande. Book din rejse til Israel med Escapeaway i dag!

Mange rejsende, der har besøgt Israel, siger om landet, at det har en stærk magnetisk tiltrækningskraft. Efter en gåtur på et par timer i Tel Aviv forstår de fleste, hvad der menes med det. Måske er det effekten af, at landet er helligt for så mange religiøse fra såvel jødedommen som kristendommen og islam, måske er det historiens vingesus eller landets mystiske skønhed - hvordan man end ser på det, er Israel et rejsemål, man ikke bør gå glip af.

Velkommen til Israel med Escapeaway, vi er specialister i rejser hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie. Book din rejse til Israel som en pakkerejse inkl. fly, hotel og transfer tur/retur fra lufthavnen og få fuld tryghed i form af pakkerejseloven og rejsegaranti. Ønsker du selv at arrangere rejsen til Israel så kan du naturligvis også blot bestille dit hotel igennem Escapeaway.

Vi tilbyder som altid valgfri rejselængde og afrejsedato, og du kan flyve fra alle lufthavne i Danmark. Få mere information om rejser til Israel, de forskellige flyselskaber og priser i søgemaskinen. Her finder du også aktuelle praktiske informationer.

>> Læs også om rejser til Cypern

Rejsemål i Israel

 • Tel Aviv
  10 hoteller
  I Tel Aviv kan du kombinere bade- og storbyferie i ét. Her kan du både slappe af i sandet ud til det lune middelhav og gå på opdagelse blandt den moderne storbys mange tilbud. Får du lyst til at shoppe, venter for eksempel spændende markeder ... og talrige butikker. Når sulten skal stilles, kan du fordybe dig i det enorme udvalg af spisesteder med alt fra fortovscaféer til fine gourmetrestauranter. Læs mere

Populære hoteller i Israel

Israel, Tel Aviv
9,4
Fabelagtigt
621 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Israel, Tel Aviv
9,2
Fabelagtigt
1360 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Israel, Tel Aviv
8,8
Meget godt
759 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de seværdigheder og oplevelser, som venter dig på en rejse til Israel. Hvis du vil læse om de mange andre seværdigheder i Israel, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler om landet og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Det Døde Hav

Af Israels naturattraktioner er Det Døde Hav uden tvivl den mest kendte. Her befinder du dig ikke blot på det lavest beliggende sted på Jorden (431 meter under havets overflade), men også på et af landes mest populære rejsemål. Saltindholdet er så højt i Det Døde Hav, at du uden besvær kan flyde på overfladen. Det salte vand og det solrige, tørre klima virker eftersigende lindrende på forskellige hudlidelser, ligesom også gigtramte ynder at rejse hertil fra hele verden.

Har du ikke tænkt dig at lave et længere ophold ved Det Døde Hav, kan området også besøges på en dagsudflugt fra Jerusalem eller Tel Aviv. Der er desuden adskillige andre interessante seværdigheder i området såsom Mount Sodom, der er et mindre bjerg af salt, hvor der findes imponerende grotter.

Makhtesh Ramon

Makhtesh Ramon kaldes ofte for Israels svar på USA's Grand canyon. Det 300 meter dybe, 9 kilometer brede og 40 kilometer lange kløftområde er da også et tilsvarende spektakulært landskab. Det udgør Israels største naturreservat og rummer talrige stier, du kan udforske på vandreture, på cykel eller til hest.

Nazareth

Det er på sin vis et meget godt billede på Israels sammensatte kultur og befolkning, at Nazareth, der har stor betydning som pilgrimsmål for mange kristne, samtidig er landets største arabiske by. I de senere år er den gamle bymidte blevet nænsomt renoveret, og den smukke arkitektur kommer til sin ret. Du kan nemt bruge et par dage på at udforske de historiske seværdigheder og blot nyde stemningen i de gamle, smalle gader.

Jerusalem

Israels hovedstad Jerusalem har historiske rødder, der strækker sig tusinder af år tilbage. I tidens løb af byen været scene for talrige invasioner og besættelser. Desuden og ikke mindst betragtes Jerusalem som et hellig sted for både muslimer, kristne og jøder, som rejser hertil fra hele verden på pilgrimsrejser. Selv for en ikke-troende er det da også svært ikke at mærke den særlige stemning i byen. Særligt i den gamle del af byen er religionens betydning og den rige historie allestedsnærværende. Her finder du for eksempel det smukke jødiske kvarter og naturligvis Grædemuren. Du forstår hurtigt, hvorfor den gamle bydel er optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Tel Aviv

I Israels største by, Tel Aviv, kan du bruge ferien på at nyde de dejlige badestrande ved Middelhavet, udforske farverige markeder, et mangfoldigt kulturliv og ikke mindst nyde det rige café og restaurantliv samt nattelivet på de trendy klubber. Selvom Tel Aviv er en moderne storby, venter der dig også charmerende gamle kvarterer i den nærliggende, antikke havneby Jaffa.

Information og rejsetips

Her får du lidt nyttige informationer om Israel og tips til din rejse i dette enestående land. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Israel og vores mange andre spændende rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Et lille land med noget for alle

Israel optager meget plads i de internationale medier, men er et lille land geografisk: Landet måler kun 424 kilometer fra nord til syd, 114 kilometer fra øst til vest og er ikke mere end 15 kilometer bredt på dets mest smalle sted.

Den lille størrelse er på mange måder en fordel for nysgerrige rejsende, der ønsker at få det hele med: Man kan leje en bil - eller benytte sig af offentlig bustransport - og derigennem nå at komme omkring alle seværdigheder i løbet af en ferie på et par uger.

Der venter fantastiske oplevelser på enhver slags rejsende i Israel:

Landet bugner med lækre strande med rig mulighed for afslapning under solen og for at dyrke vandsport som dykning og snorkling. Især Eilat er et godt rejsemål for feriegæster, der ønsker en strand- og vandsport-ferie.

Moderne storby- og caféliv med alt, hvad der dertil hører, venter på bymennesket i pulserende Tel Aviv og historiske Jerusalem.

De religiøse seværdigheder og pilgrimsmål, der primært er samlet i Jerusalem, er naturligvis noget, der ikke kan overses - uanset, om man er religiøs eller ej - og for arkæologi- og historieinteresserede findes der næppe noget land i verden med så rig en arv at byde på som Israel.

Naturen er også overvældende smuk: Alt fra det krystalblå hav ved kysterne, over ørkenen og Det Døde Hav mod syd til frodige, grønne bakker i billedskønne Haifa i nord.

Temperaturen er maksimalt behagelig om foråret, hvor det ofte er omkring 25 grader. Lige vejr til at sidde på café under en parasol med et glas iskaffe, og betragte det forskelligartede byliv strømme forbi.

Jerusalem-syndromet

Men pas på, når din rejse i Israel fører dig forbi selve den hellige stad: Jerusalem har så stærk en indvirkning på nogle rejsende, at de bogstaveligt talt bliver syge.

Jerusalem-syndromet er en velkendt psykotisk tilstand, som flere psykiatere i Israel er specialiserede i at behandle. Det består i, at i udgangspunktet helt raske mennesker på besøg i Jerusalem pludselig udvikler en psykose, hvor de fikserer på forskellige religiøse temaer. Somme tider bliver de overbeviste om, at de er en historisk eller bibelsk person.

Syndromet er kendetegnet ved, at personen bliver fuldstændigt rask efter at have været væk fra Jerusalem i nogle uger. Både muslimer, kristne og jøder har været ofre for Jerusalem-syndromet.

Langt de fleste gæster bevarer dog deres mentale helbred i Israel - også i Jerusalem: Omkring 3 og en halv million besøger Jerusalem hvert år, og ud af dem rammes cirka 100 af syndromet.

Så godt som alle rejsende, der har været i Israel, har derimod det tilfælles, at de vender hjem en uforglemmelig ferie rigere, med dybe og smukke indtryk i bagagen.

>> Se også rejser til Tyrkiet

Det Hellige Land

Uanset ens egne overbevisninger er det ikke til at komme uden om, at religion spiller en stor rolle i Israel. Her findes således nogle af jødedommens, kristendommens og islams helligste steder, hvilket har været en medvirkende årsag til landets til tider turbulente historie. På en rejse til området, der historisk kendes som Det Hellige Land og mestendels nu til dags udgøres netop af den moderne stat Israel, vil du få rig lejlighed til at blive klogere på baggrunden for, at dette land gennem tiden har været så eftertragtet blandt flere  forskellige folkeslag og religioner.

Selvom uden at være kyndig i religionshistorie er det da også næsten umuligt ikke at mærke historiske vingesus på en rejse til Israel. Udover de enestående historiske seværdigheder, er Israel takket være sin særlige befolkningssammensætning også et rejsemål, der giver dig en chance for at udforske et væld af spændende kulturelle facetter på et forholdvis lille område.

Som det eneste land i verden udgøres befolkningen i Israel overvejende af jøder (ca. 74%). Landets godt 9 millioner indbyggere inkluderer derudover mindretal af israelske arabere (ca. 21%) samt andre, ikke-arabiske kristne grupper. Størstedelen af Israels jødiske befolkning er invandret siden statens oprettelse i 1948 (eller efterkommere af disse indvandrere). Det er disse, primært østeuropæiske, jøder, som dominerer samfundslivet, både økonomisk og kulturelt. Til trods for landets beliggenhed i Mellemøsten er landet da også på grund af konflikterne med de andre lande i regionen mere orienteret mod vesten. Blandt Israels nærmeste allierede findes således lande som USA, Tyskland og England.

Geografi og klima

Israel er kun halvt så stor som Danmark, men trods sin beskedne størrelse byder landet på meget varierede landskaber. I syd findes den tyndt befolkede Negevørken, mens et frodigt bælte op langs middelhavskysten er eftertragtet. Fra kysten og ind i landet mod øst stiger terrænet op til omkring 1.000 meters højde for derefter igen ned mod Jordandalen og det berømte Døde Hav. Med en befolkning på over 9 millioner siger det næsten sig selv, at Israel har en relativ høj befolkningstæthed. Landet opleves da også som et meget urbaniseret samfund omend egentlige storbyer kun tæller Jerusalem og Tel Aviv-området.

Israel har et solrigt tørt klima. Faktisk er vandforsyningen lidt af en akilleshæl for Israel, som bruger mange ressourcer på at sikre tilstrækkelig vand til landbrugsområderne ved kysten og husholdningerne. For dig som rejsende betyder det dog primært, at Israel er et rejsemål, du kan besøge hele året. Højsommeren er dog generelt meget varm og kræver et højt forbrug af solcreme samt ikke mindst et højt indtag af vand. Både forår og efterår er dog klimatisk ideelle til en ferie med masser af sol og mere komfortable temperaturer, der indbyder til sightseeing. Om vinteren er vejret normalt mere ustadigt med køligere temperaturer, og der kan falde sne i højtliggenhed områder. 

Godt at vide

Sprog: Det officielle sprog er hebraisk. Indtil 2018 havde arabisk også status af officielt sprog, og det tales da også af omkring 20% af befolkningen. Flertallet af befolkningen taler dog hebraisk, som også bruges af myndighederne. Du vil . Arabisk tales af den arabiske minoritet og jøder, som immigrerede til Israel fra arabiske lande. Du vil i langt de fleste tilfæld nemt kunne begå dig på engelsk, som der undervises i fra en tidlig alder i Israel. De fleste skilte har desuden engelsk oversættelse.

Valuta: Shekel (ILS). Kan du ikke finde en dansk bank, som kan veksle til Shekel, kan du blot hæve nogle kontanter efter ankomst. Vil du medbring kontanter til veksling, skal det være euro eller US dollars. Israel er et meget moderne samfund, og du kan betale på de fleste restauranter og butikker med de mest almindelige kreditkort (Visa og Mastercard). Det er dog en god ide også at have lidt kontanter på dig til drikkepenge og indkøb i mindre butikker eller boder.

Tidsforskel: 1 time foran dansk tid.

Pas og visumregler: Som udgangspunkt kan du med et dansk pas (der skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed) opholde dig i Israel visumfrit i op til 90 dage. Du kan finde yderligere information om aktuelle regler hos Udenrigsministeriet.

Du skal forvente, at sikkerhedskontrollen både ved ind- og udrejse er mere grundig end det du er vant til fra andre rejsemål. Typisk vil man således blive stillet flere spørgsmål om ens rejse, hvilket gør ekspeditionstiden længere. Ekstra ventetid og kø er derfor ikke usædvanlig. Vær især opmærksom på, at der vil blive spurgt ekstra kritisk ind til dit ærinde i Israel, hvis dit pas indeholder stempler fra tidligere rejser til lande, som Israel ikke har diplomatiske forbindelser med, dvs. for eksempel Libanon, Syrien, Iran eller Irak.

Sikkerhed: I langt de fleste tilfælde oplever man ingen problemer på en rejse til Israel, og udenlandske turister har ikke hidtil været direkte mål for terror. Man skal dog være mere opmærksom end normalt på at orientere sig om sikkerhedssituationen og følge lokale anvisninger. Det danske udenrigsministerirum fraråder i skrivende stund for eksempel "alle ikke-nødvendige rejse til grænseområdet til Gazastriben pga. risiko for raketangreb." Tjek selv den aktuelle rejsevejledning

Andre links