Rejser til Israel

Israel bugner af historisk vigtige seværdigheder og nogle af verdens helligste steder. Trods landets beskedne størrelse byder Israel samtidig på enestående natur og ikke mindst et sprudlende kulturliv og skønne, lange sandstrande. Book din rejse til Israel med Escapeaway i dag!

Mange rejsende, der har besøgt Israel, siger om landet, at det har en stærk magnetisk tiltrækningskraft. Efter en gåtur på et par timer i Tel Aviv forstår de fleste, hvad der menes med det. Måske er det effekten af, at landet er helligt for så mange religiøse fra såvel jødedommen som kristendommen og islam, måske er det historiens vingesus eller landets mystiske skønhed - hvordan man end ser på det, er Israel et rejsemål, man ikke bør gå glip af.

Velkommen til Israel med Escapeaway, vi er specialister i rejser hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie. Book din rejse til Israel som en pakkerejse inkl. fly, hotel og transfer tur/retur fra lufthavnen og få fuld tryghed i form af pakkerejseloven og rejsegaranti. Ønsker du selv at arrangere rejsen til Israel så kan du naturligvis også blot bestille dit hotel igennem Escapeaway.

Vi tilbyder som altid valgfri rejselængde og afrejsedato, og du kan flyve fra alle lufthavne i Danmark. Få mere information om rejser til Israel, de forskellige flyselskaber og priser i søgemaskinen. Her finder du også aktuelle praktiske informationer.

>> Læs også om rejser til Cypern

Rejsemål i Israel

 • Tel Aviv
  9 hoteller
  I Tel Aviv kan du kombinere bade- og storbyferie i ét. Her kan du både slappe af i sandet ud til det lune middelhav og gå på opdagelse blandt den moderne storbys mange tilbud. Får du lyst til at shoppe, venter for eksempel spændende markeder ... og talrige butikker. Når sulten skal stilles, kan du fordybe dig i det enorme udvalg af spisesteder med alt fra fortovscaféer til fine gourmetrestauranter. Læs mere

Populært i Israel

Israel, Tel Aviv
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 5 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Israel, Tel Aviv
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Israel, Tel Aviv
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de seværdigheder og oplevelser, som venter dig på en rejse til Israel. Hvis du vil læse om de mange andre seværdigheder i Israel, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler om landet og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Det Døde Hav

Af Israels naturattraktioner er Det Døde Hav uden tvivl den mest kendte. Her befinder du dig ikke blot på det lavest beliggende sted på Jorden (431 meter under havets overflade), men også på et af landes mest populære rejsemål. Saltindholdet er så højt i Det Døde Hav, at du uden besvær kan flyde på overfladen. Det salte vand og det solrige, tørre klima virker eftersigende lindrende på forskellige hudlidelser, ligesom også gigtramte ynder at rejse hertil fra hele verden.

Har du ikke tænkt dig at lave et længere ophold ved Det Døde Hav, kan området også besøges på en dagsudflugt fra Jerusalem eller Tel Aviv. Der er desuden adskillige andre interessante seværdigheder i området såsom Mount Sodom, der er et mindre bjerg af salt, hvor der findes imponerende grotter.

Makhtesh Ramon

Makhtesh Ramon kaldes ofte for Israels svar på USA's Grand canyon. Det 300 meter dybe, 9 kilometer brede og 40 kilometer lange kløftområde er da også et tilsvarende spektakulært landskab. Det udgør Israels største naturreservat og rummer talrige stier, du kan udforske på vandreture, på cykel eller til hest.

Nazareth

Det er på sin vis et meget godt billede på Israels sammensatte kultur og befolkning, at Nazareth, der har stor betydning som pilgrimsmål for mange kristne, samtidig er landets største arabiske by. I de senere år er den gamle bymidte blevet nænsomt renoveret, og den smukke arkitektur kommer til sin ret. Du kan nemt bruge et par dage på at udforske de historiske seværdigheder og blot nyde stemningen i de gamle, smalle gader.

Jerusalem

Israels hovedstad Jerusalem har historiske rødder, der strækker sig tusinder af år tilbage. I tidens løb af byen været scene for talrige invasioner og besættelser. Desuden og ikke mindst betragtes Jerusalem som et hellig sted for både muslimer, kristne og jøder, som rejser hertil fra hele verden på pilgrimsrejser. Selv for en ikke-troende er det da også svært ikke at mærke den særlige stemning i byen. Særligt i den gamle del af byen er religionens betydning og den rige historie allestedsnærværende. Her finder du for eksempel det smukke jødiske kvarter og naturligvis Grædemuren. Du forstår hurtigt, hvorfor den gamle bydel er optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

Tel Aviv

I Israels største by, Tel Aviv, kan du bruge ferien på at nyde de dejlige badestrande ved Middelhavet, udforske farverige markeder, et mangfoldigt kulturliv og ikke mindst nyde det rige café og restaurantliv samt nattelivet på de trendy klubber. Selvom Tel Aviv er en moderne storby, venter der dig også charmerende gamle kvarterer i den nærliggende, antikke havneby Jaffa.

Information og rejsetips

Her får du lidt nyttige informationer om Israel og tips til din rejse i dette enestående land. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Israel og vores mange andre spændende rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Et lille land med noget for alle

Israel optager meget plads i de internationale medier, men er et lille land geografisk: Landet måler kun 424 kilometer fra nord til syd, 114 kilometer fra øst til vest og er ikke mere end 15 kilometer bredt på dets mest smalle sted.

Den lille størrelse er på mange måder en fordel for nysgerrige rejsende, der ønsker at få det hele med: Man kan leje en bil - eller benytte sig af offentlig bustransport - og derigennem nå at komme omkring alle seværdigheder i løbet af en ferie på et par uger.

Der venter fantastiske oplevelser på enhver slags rejsende i Israel:

Landet bugner med lækre strande med rig mulighed for afslapning under solen og for at dyrke vandsport som dykning og snorkling. Især Eilat er et godt rejsemål for feriegæster, der ønsker en strand- og vandsport-ferie.

Moderne storby- og caféliv med alt, hvad der dertil hører, venter på bymennesket i pulserende Tel Aviv og historiske Jerusalem.

De religiøse seværdigheder og pilgrimsmål, der primært er samlet i Jerusalem, er naturligvis noget, der ikke kan overses - uanset, om man er religiøs eller ej - og for arkæologi- og historieinteresserede findes der næppe noget land i verden med så rig en arv at byde på som Israel.

Naturen er også overvældende smuk: Alt fra det krystalblå hav ved kysterne, over ørkenen og Det Døde Hav mod syd til frodige, grønne bakker i billedskønne Haifa i nord.

Temperaturen er maksimalt behagelig om foråret, hvor det ofte er omkring 25 grader. Lige vejr til at sidde på café under en parasol med e