Rejser til Tel Aviv

I Tel Aviv kan du kombinere bade- og storbyferie i ét. Her kan du både slappe af i sandet ud til det lune middelhav og gå på opdagelse blandt den moderne storbys mange tilbud. Book din rejse til Tel Eviv med Escapeaway i dag! 

Jeg har altid set frem til at opdage nye destinationer. Nye rejsemål, nye sprog, nye kulturer, nye seværdigheder, nye madoplevelser. Men da jeg for nogle år siden besøgte Tel Aviv, blev jeg nærmest væltet omkuld. Tel Aviv tog mig med storm, og tanken om ikke at vende tilbage til byen, som har alt det, jeg søger på en ferie, er helt utænkelig. I Tel Aviv lever man i nuet - man er hele tiden nærværende og får alt ud af dagen (og det meste af natten med).

Der er naturligvis en rigtig god grund til det. I en by, hvor man aldrig ved, hvad der sker fra den ene dag til den anden, duer det ikke at udskyde tingene til næste dag. Det gælder om at leve her og nu, og det er noget, som indbyggerne er blevet eksperter i, og som den konstante stigning i turismen profiterer af. Det er umuligt at rejse til Tel Aviv uden at have det sjovt - uanset om du søger gode madoplevelser, historiske indtryk, et never ending natteliv eller afslappende dage på stranden.

Velkommen til Israel med Escapeaway. Vi er specialister i rejser til Tel Aviv, hvor du bor på udvalgte, håndplukkede hoteller.

>> Læs alt om rejser til Israel her

Hoteller i Tel Aviv

Populære hoteller i Tel Aviv

Israel, Tel Aviv
8,8
Meget godt
596 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Israel, Tel Aviv
9,1
Fabelagtigt
365 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Israel, Tel Aviv
9,3
Fabelagtigt
532 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Tel betyder "bakke" på hebraisk, mens Aviv betyder "forår", den årstid, hvor alt fødes påny. Navnet kunne ikke være mere beskrivende for byen, som er vokset frem i et land, som er lige så gammelt, som det er nydannet. Som journalisten Per J. Andersson skriver for avisen Vagabond:

"De kom hertil undertrykte og tilsidesat for at virkeliggøre deres drømme. Mange af dem var overbeviste om, at et folk uden et land på den måde fik et land uden folk. Men overbevisningen stemte dårligt overens med virkeligheden. Der var jo allerede et folk der. Og FN foreslog, at man skulle dele landet op, hvilket mildt sagt ikke er gået så godt. Det jødiske folk, som ville så og høste, få ørkenen til at blomstre og virkeliggøre deres socialistiske ideer byggede kibbutzer. De, der ville være nærmere Gud, begav sig til Jerusalem. Og de, der var på jagt efter den lykke, som kan købes for penge, og som ikke skammer sig over deres hedonisme, ja, de skabte Tel Aviv".

I dag er Tel Aviv ikke bare Israels mest moderne by, men også en verdensmetropol, som på mange måder er på forkant og viser vejen. Tel Aviv er Israels næststørste by (efter Jerusalem) og landets kulturelle og økonomiske centrum. Her er gaderne fyldt med butikker, gallerier og restauranter, og her kan du gå i timevis. De gamle bydele Neve Tzedek og Jaffa byder på små gader og hyggelige stræder. Klubberne og barerne hober sig op rundt om de populære gader Rothschild blvd. og Dizengoff Street. Og her er du hele tiden i nærheden af den kilometerlange strand.

Klimaet i Tel Aviv

Juli er den varmeste måned i Tel Aviv med en gennemsnitstemperatur på 26 grader. Den koldeste måned er januar med en gennemsnitstemperatur på 13 grader. Der er mest sol i juli måned, hvor solen i gennemsnit er fremme i 13 timer om dagen. Den mest regnfulde måned er januar med et gennemsnit på 110 mm regn. Den bedste måned at rejse til Tel Aviv i, hvis du vil bade i havet, er august, hvor den gennemsnitlige havtemperatur er hele 29 grader - vær dog opmærksom på, at luftfugtigheden i de varme sommermåneder kan være høj.

Transport 

I vores søgefunktion finder du nemt din flyrejse til Tel Aviv både med direkte fly fra fx København og Stockholm eller via en mellemlanding. Lufthavnen i Tel Aviv, Ben Gurion International Airport, er landets største og tager årligt mod 23 millioner rejsende. Vær opmærksom på, at sikkerhedskontrollen både til og fra Israel ofte er meget grundig og langsommelig, så du bør derfor afsætte noget ekstra tid i lufthavnen.

Vel ankommet til Israel vil du opdage, at der er et velfungerende netværk af busser. Det kan være lidt svært at forstå tidstabellerne, hvis du ikke taler hebraisk, og vi anbefaler derfor, at du fx læser om busnetværket her

Der er masser af taxier og Sheruts, som er taxier, der følger en vis rute og samler passagerer op på vejen - altså en blanding af bus og taxi.

Bemærk, at det er sværere at komme rundt i Tel Aviv om lørdagen - Sabbat - som er den nationale helligdag. Skal du rejse denne dag, anbefaler vi, at du planlægger turen i forvejen.

Seværdigheder og aktiviteter 

Man rejser ikke upåvirket fra Tel Aviv. Israels verdensmetropol tiltrækker et internationalt klientel, som lokkes af kilometerlange strande, smarte designhoteller og restauranter og et nærmest legendarisk natteliv. Her er mine tips til, hvad du ikke bør gå glip af under dit besøg i Tel Aviv.

Opdag den gamle havneby, Jaffa

Jaffa, også kaldet Yafo på hebraisk, er så gammel, at den omtales i Bibelen, ja, faktum er, at den antikke havneby er en af verdens ældste og har kontrolleret Middehavet i over 4000 år. På grund af sin strategiske beliggenhed (lige syd for Tel Aviv) har den længe været mål for erobrere fra Asien, Afrika og Europa. I dag er Jaffa et populært turistmål, og det skyldes ikke mindst det smukt restaurerede, gamle kvarter fyldt med gallerier, butikker og restauranter. Du må heller ikke gå glip af et besøg på det kendte loppemarked Shuk Hapishpeshim, hvor der er gode muligheder for at finde en souvenir til kufferten.

Test dine evner til at "prutte-om-prisen" på Carmel Market

Carmel Market er Tel Avivs største marked. Det åbnede allerede i år 1920 og har siden været et centralt punkt for byens indbyggere. Markedet er mest livligt torsdage og fredage - inden Sabbat - hvor man køber ind til weekendens festmåltider. På Carmel Market finder du alt fra billig elektronik, tøj, smykker og tasker til krydderier, grøntsager og frugt. Tag ikke priserne for givet, men deltag i legen og forsøg at "prutte" om prisen så godt, du nu kan. Der er mange små værtshuse, barer og restauranter i nærheden - blandt andet Hummus Hacarmel, som siges at servere Tel Avivs bedste hummus!

Tag en pause fra den livlige by i oasen Neve Tzedek

At kalde Neve Tzedek en oase er ikke et tilfælde - navnet betyder nemlig bogstavelig talt Retfærdighedens oase. Området var det første jødiske kvarter, der blev bygget uden for Jaffa, men selv om det er et af byens ældste distrikter, er dens sjæl ung, moderne og up-to-date. Området er virkelig en oase, og det giver et skønt "frikvarter" at slentre rundt på hovedgaden Shabazi Street og dens sidegader. Her kan du bruge masser af tid i de mange forretninger, restauranter og butikker med kunsthåndværk.

Slap af på den kilometerlange sandstrand

Fra Jaffa fører en kilometerlang strandpromenade til Tel Avivs nordlige havn. Strandene langs promenaden har forskellige navne og lokker frem for alt forskelligt klientel til. Hilton Beach i den nordlige del er kendt for at være Tel Avivs bedste strand for bøsser. Gordon-Frishman Beach er samlingssted for byens mest trendy indbyggere. Banana Beach er populær blandt turister, som kommer for at bruge hele dagen på stranden - og nyde de smukke solnedgange. Dolphinarium Beach er kendt for at afholde koncerter hver fredag, og endelig har vi Alma Beach, som er noget mere rolig og afslappet.

Fest igennem fra solnedgang til solopgang

Klublivet i Tel Aviv er levende, vibrerende og verdenskendt og kan måske bedst beskrives som en blanding af New York og Berlin. Her er klubber, der er så trendy, at de kunne ligge i det mest fikse område i The Big Apple, men samtidig er atmosfæren så afslappet, at de mest festglade fra Berlin ville blive opfattet som lidt stive i det. Dizengoff Street er det centrale udgangspunkt for nattelivet, og her ligger klubber og barer side om side - en del er gemte og holder lav profil, mens andre lokker med cool terrasser og et højt lydniveau. Sputnik, Kuli Alma, Concierge, The Dizzy og Radio E.P.G.B. er bare nogle få af de barer og klubber, du kan kigge nærmere på, hvis du kommer til Tel Aviv for at danse hele natten.

Udflugter i nærheden af Tel Aviv

Tel Aviv er der, hvor det sker i Israel, men der er selvfølgelig meget mere at se i landet, og en del af disse steder ligger tilpas tæt til, at det er muligt at besøge dem på en dagsudflugt. Her er nogle af mine tips til dagsudflugter i nærheden af Tel Aviv.

Jerusalem

Der er ingen anden by som Jerusalem. Det er en by med tradition, historie og fremfor alt religion, og byen er et centralt punkt og vigtig for både kristendommen, jødedommen og islam. Og det er noget, som er meget synligt i byen, og som hele tiden lokker pilgrimme til fra hele verden. Opdag steder som Grædemuren, det helligste sted i jødedommen; Den hellige gravs kirke, hvor Jesus blev korsfæstet. Den imponerende Al-Aqsa-moske, som er den helligste plads i islam og udsigten fra moskeen. Alle disse pladser ligger i den gamle by i Jerusalem, som i sig selv er et helt ekstraordinært sted fyldt med unikke bygninger, smalle gader, livlige markeder og en blanding af kulturer, sprog og religioner.

Dødehavet

Med et saltindhold på næsten 34 procent er Dødehavet (som egentlig er en sø og ikke et hav), en af de mest saltholdige søer på vores planet. Dødehavet er det laveste punkt på jorden og er omgivet af et fantastisk landskab i Negev-ørkenen. Dødehavet har fået sit navn fra det faktum, at ingen fisk kan overleve i det salte vand. Dødehavets vand siges dog at have helende og lægende egenskaber for mennesker, og desuden er det en unik oplevelse at flyde på havet (sagnet siger, at det er umuligt at drukne i havet, fordi saltet holder kroppen over overfladen).

Masada

Masada er en antik fæstning beliggende på et 400 meter højt plateau ca. 5 km vest for Dødehavet. Det er en af de største arkæologiske pladser i Israel, ja, måske i hele verden, og siden 2001 har pladsen været optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Det er meget populært at gå op på plateauet for at se den storslåede solopgang fra højderne, og det er muligt via den snoede sti, som har fået navnet The Snake Path. Hvis du ikke er så eventyrlysten og hellere vil spare på kræfterne, er der i dag også en tovbane op til toppen.

Mad og drikke i Tel Aviv

Israel er et sandt paradis for inkarnerede foodies og lokker internationale rejsende fra hele verden, som kommer for at opleve de lokale smage. Tel Aviv står for flere madevents og festivaler året rundt, og der er noget for enhver smag. Helsecafeer, veganske restauranter og trendy værtshuse ligger side om side med de klassiske falafelboder og madbasarer.

At kikærter er en vigtig del af køkkenet, mærkes tydeligt, da to af Israels mest populære madoplevelser består af hummus og falafel - dog ikke nødvendigvis sammen. Hummusen kan opleves med forskellige smage, hvor hummus masabacha (serveret med hele kikærter, paprika og citrontahini (sesampasta) og hummus kawarma (serveret med lammekødfars, løg og persille) hører til favoritterne. Falafelen serveres oftest i et pitabrød og er en af landets mest populære street food.

Aubergine, eller ægplante, fylder også meget i det israelske køkken, og jeg har ikke fået en så cremet baba ganoush noget andet sted i verden end i Tel Aviv. Det er et must at smage under dit ferieophold.

Det er ingen sag at finde noget godt at spise til morgenmad, for overalt i byen dukker der ofte en ny cafe op, hvor du kan få sunde smoothies og lækre pandekager. Hvis du hellere vil prøve noget lokalt til morgenmad, skal du bestille shakshuka, som er pocherede æg i en stærkt krydret tomatsovs.

Til dessert et det et must at nævne kanafeh, som er en klassisk dessert fra Mellemøsten, der er blevet vældig populær i Israel. Den er lavet af en meget tynd, næsten nudellignende, dej, som gennemvædes i sukkersirup og blandes med ost. Tag ikke fra Tel Aviv uden at have smagt på deres tørrede frugter, frem for alt dadlerne, som smager himmelsk.

Godt at vide om Tel Aviv

Valuta: Valutaen i Israel hedder Shekel (valutakode: ILS). 1 shekel = 100 Agorot.

Sprog: Hebraisk er landets officielle sprog. Der tales også arabisk, russisk og engelsk i landet.

Tidsforskel: Tel Aviv er en time foran Danmark. Du skal altså stille uret en time frem, hvis du rejser fra Danmark til Tel Aviv.

Helligdage: Sabbatten foregår hver uge og varer fra fredag aften inden solnedgang til lørdag aften efter solnedgang. For øvrige helligdage anbefaler vi, at du læser denne side.

Sådan booker du en rejse til Tel Aviv med Escapeaway

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Tel Aviv, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Tel Aviv, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Rejser til Israel

Læs mere om Israel og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Israel her

Andre links