Rejser til Tel Aviv

En rejse til Tel Aviv byder på kilometerlange sandstrande ud det glitrende middelhav, et natteliv i verdensklasse, et blomstrende kulturliv og et fantastisk udvalg af restauranter. Tel Aviv blev i starten af forrige århundrede grundlagt som en forstad til den gamle havneby Jaffa. Området som indtil da blot bestod af sandklitter, har forlængst sprængt forstadens rammer og udgør i dag Israels næststørste by og landets kulturelle- og økonomiske centrum. Faktisk hedder byen officielt Tel Aviv-Yafo, da Tel Aviv helt har oplugt Jaffa (Yafo på hebraisk).

Til trods for at Tel Aviv sammenlignet med hovedstaden Jerusalem er en forholdvis ung by, blev det centrale Tel Aviv, Den Hvide By, i 2003 optaget på UNESCO's prestigefyldte verdensarvsliste for sine mange hvide, funktionalistiske Bauhaus-bygninger. Du kan tage på guidede byvandringer, hvor du får fortalt historien om denne særlige arkitekturstil. Der er dog også meget andet at se og opleve i Tel Aviv. Byen er ikke større, end at du kan nå rundt til det meste i centum til fods. Bevæger du dig indenfor på et af byens mange museer, kan du nemt risikere at blive hængende i flere timer, hvis du fordyber dig i de spændende kunstsamlinger og andre kulturskatte, som er samlet her.

En moderne metropol

Tel Aviv er dog i høj grad en by, hvor livet leves udendørs. Både turister og lokale søger gerne ned på stranden for at nyde det solrige vejr i sandet eller for at spadsere på den lange strandpromenade, som strækker sig hele vejen ned til Jaffa. Derudover kan du på en rejse til Tel Aviv glæde dig til at gå på opdagelse i byens parker, på de farverige markeder og meget andet. Trænger du i løbet af dagen til en forfriskning, kan du nyde godt af byens berømte caféliv. På de mange fortovscaféer er der således masser af liv og leben fra tidlig formiddag til langt ud på de små timer.

Der venter dig store kulinariske oplevelser, når du rejser til Tel Aviv, uanset om du besøger en af de mange anerkendte gourmetrestauranter eller blot en af de interimistiske madboder. Det faktisk ofte først, når man som besøgende i Tel Aviv skal have stillet sulten, at det rigtigt går op for en, at man befinder sig i Mellemøsten. Tel Aviv er på mange måder ligeså kosmopolitisk og frisindet som andre populære, vestlige storbyrejsemål, at det er nemt at glemme, at man befinder sig i Israel med nogle af verdens vigtigste helligdomme blot ligger en kort køretur herfra. De mange lækre, mellemøstlige retter på menukortene er dog bare én af mange ting, som gør Tel Aviv til en unik rejseoplevelse.

Har du tiden til det, kan en dagsudflugt til netop Jerusalem varmt anbefales. Den gamle hovedstad har en helt anden atmosfære end Tel Aviv. Du vil tydligt mærke historien vingesus, når du går rundt i den gamle bydels smalle gader blandt de smukke bygninger og historiske monumenter. Andre populære udflugtmål inden for rækkevidde af Tel Aviv inkluderer Haifa og Petra.

Rejser til Israel

Læs mere om Israel og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Israel her

Hoteller i Tel Aviv

Populært i Tel Aviv

Israel, Tel Aviv
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Israel, Tel Aviv
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool
Israel, Tel Aviv
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Kæledyr tilladt