Rejser til Abruzzo

Italiens grønne lunger. Book rejser til Abruzzo med fly og håndplukket feriebolig.

Skønne Abruzzo giver dig ro til sjælen, smukke strande, frodige bakker og dramatiske bjerge - her får du det hele. Nu kan du booke en pakkerejse til Abruzzo direkte hos Escapeaway, inkl. flybillet, lejebil i lufthavnen og en unik feriebolig som ramme om en god ferie.

Er det skønne naturoplevelser, du er til, må du ikke undlade at tage til Abruzzo. Over alt fremstår naturen her i sin smukkeste form, om det er ved havet eller i bjergene.

Uspoleret natur så langt øjet rækker

De skønne sandstrande ved kysten, oplandet med sit bakkede bjerglandskab, hvor der er rig mulighed for trekkingture, og hvor der mellem bakkerne og bjergene gemmer sig små stille byer er nogle af de oplevelser, der venter i Abruzzo. Længst mod vest i Abruzzo er det Appenninernes barske højderyg, der dominerer landskabet.

Med tre store nationalparker giver regionen mulighed for at opleve naturen på naturens præmisser. At besøge Abruzzo betyder ikke kun en rejse gennem naturen, men også gennem historien, fra gamle landsbyer med fæstningsværker, som vidner om en spændende fortid, til klostre og kirker hugget ind i klipperne, og ofte bygget oven på gamle hedenske templer. Man skal blot huske, når man vandrer ud i den skønne natur, at om hjørnet venter der måske en los, en ulv eller en bjørn…

Abruzzos naturskønhed i kombination med sin korte afstand til Rom gør regionen til et attraktivt rejsemål for dig som både vil have kultur og samtidig være tæt på naturen. Samtidig vil det magelige par finde gode muligheder for en vellykket ferie langs med kysten, hvor strandene er vide og klimaet varmt.

Det autentiske Abruzzo

Vil man ikke dele sit feriemål med turistmasserne, er det oplagt at søge til Abruzzo. Her finder man små autentiske middelalderbyer med lokale byfester, hvor kan man tage del i arbejdende værksteder og få indblik i egnens traditioner.

I den lille bjergby Santo Stefano di Sessanio i Gran Sasso Nationalpark finder man resultatet af det enestående bevaringsprojekt Sextantio Albergo Diffuso. Disse gennemrenoverede værelser ligger rundt omkring i byen og bugner alle af originalitet og autenticitet. Rejser du efter kultur og historie så besøg et af regionens mange klostre og middelalderborge.

Aktiv ferie

Hvis du er til et vildt og uspoleret dyreliv, små autentiske middelalderbyer og søer, så lad dig friste af Abruzzos tre nationalparker. Regionen giver mulighed for de skønneste naturoplevelser såsom høje bjerge, lave dale, storslåede højsletter og smukke søer. Det er aktiv ferie, når det er bedst

De tre nationalparker i Abruzzo byder hver især velkommen til helt enestående naturoplevelser. I Gran Sasso Nationalparken kan man bestige Appenninernes højeste bjerg Corno Grande og besøge den frygtindgydende borg Rocca Calascio med de store tårne. I Majella Nationalpark kan man besøge hulen Grotta del Cavallone og Den Brune Bjørns Museum, mens Abruzzo Nationalpark giver mulighed for at nærstudere det rige dyreliv og søen Barrea.

Mere information til din rejse til Abruzzo

Abruzzo ligger i den centrale del af Italien - omend italienerne selv henregner den til Syditalien - og er omgivet af regionerne Marche mod nord, Molise mod syd, Lazio mod vest og Adriaterhavet mod øst. Regionen har en befolkning på omkring 1.400.000 indbyggere, hvoraf de ca. 70.000 bor i regionshovedstaden L'Aquila.

Hvis du er ude efter storslåede naturoplevelser, så er Abruzzo regionen, du bør rejse til; for der er ikke mange steder i Italien - eller for den sags skyld i Sydeuropa - der byder på en så spændende natur som Abruzzo. Centralt iblandt de mange store naturoplevelser, der venter dig i regionen, står de tre nationalparker, Gran Sasso Nationalpark, Majella nationalpark og Abruzzo nationalpark. 

I Gran Sasso Nationalpark kan du blandt andet opleve ulve, hjorte, ræve, brune bjørne, vildsvin, den berømte Calderone-gletsjer og Appenninernes højeste bjerg Corno Grande på 2.914 meter. I den 750 kvadratkilometer store Majella nationalpark kan du gå på opdagelse blandt spændende huler og grotter, bestige bjergmassivet Majella - som har givet navn til parken - hvis højeste punkt, Monte Amaro på 2.795 meters højde, er Appenninernes næsthøjeste bjerg, samt besøge den smukke Daniela Brescia Botaniske Have. Og i Abruzzo nationalpark kan du blandt andet udforske Abruzzos største naturlige sø, Lago di Scanno, se stenbukke, ulve og bjørne, og beskue de tre store bjergmassiver.

Men Abruzzo er andet end natur. Regionen byder på fremragende muligheder for en sol- og badeferie langs den 150 kilometer lange Adriaterhavskyst med både børnevenlige strande og sandrige laguner. Den byder også på en spændende gastronomi med vægt på alt godt fra havet - især sardiner, ansjoser, blæksprutter og muslinger - samt den berømte Pecorino-ost, lammekød, pattegris, lufttørret pølse af svinekam og fine vine. 

Regionen har desuden mange seværdige byer, såsom universitetsbyen Pescara med dens 20 kilometer lange strandpromenade, regionshovedstaden L´Aquila, der bugner af historiske seværdigheder (såsom brøndpladsen Fontana delle 99 cannelle, fortet Forte Spagnolo og kirken Basilica di Santa Maria di Collemaggio), og den antikke by Chieti, der i dag bærer mange spændende spor fra middelalderen.

Rejsemål i Abruzzo

  • Santo Stefano di Sessanio ligger i Gran Sasso Nationalparken i den højeste del af Appenninerne. Udover naturskønne omgivelser kan Santo Stefano di Sessanio også bryste sig af at være optaget på den prestigefyldte liste over Italiens smukkeste ... middelalderbyer. Læs mere
  • Abruzzo Nationalpark, der ligger i hjertet af Appenninerne, er hjem for et rigt dyreliv, som blandt andet inkluderer de sjældne bjørne og ulve. Udover enestående uberørt natur med smukke bjerglandskaber gemmer Abruzzo Nationalpark på flere idylliske ... landsbyer. Læs mere
  • Der falder en naturlig ro over en lige så snart man ankommer til Barrea. Byen ligger smukt i fredelige, naturskønne omgivelser midt i Abruzzo Nationalpark med udsigt over Lago di Barrea. Her i højlandet er luften frisk og området indbyder til eventyr.
  • Civita d’Antino tiltrak i slutningen af 1800-tallet en række danske guldaldermalere. Der er da også en pragtfuld udsigt mod Appenninerne fra den maleriske bjerglandsby. Derudover vil du bemærke den dejlige ro, der ligger over byens charmerende ... gader og torve. Læs mere
  • Gæstebedømmelser 8,6
    Stemningsfulde Colonnella ligger på en bakkeskråning nogle få kilometer fra Adriaterhavets lange sandstrande. Den middelalderlige by er ikke stor, men alligevel finder du de fleste fornødenheder med blandt andet minimarked og pizzaria.
  • Rejser du gerne efter betagende vandreområder eller ønsker du at holde ferie i et naturparadis, er Gran Sasso Nationalpark et godt valg. I parken, som ligger i den nordlige del af regionen Abruzzo, kan du nyde uspoleret natur og opleve en mangfoldighed ... af liv. Læs mere

Moderne og gammelt

Chieti er en gammel by hvis rødder går tilbage til den gang Hannibal angreb Romerne på eget græs. Chieti var på Romernes side. Under middelalderen opførtes mange bygningsværker fx katedralen, paladser og andre kirker som stadig præger det historiske centrum.

L’Aquila er hovedstad i Abruzzo. Her findes adskillelige monumenter fx kirker, paladser og slotte fra middelalderen, renæssancen og barokken. Derudover findes der mange flotte fontæner som pryder byens forskellige små pladser.

Pescara fremstår flere steder som en mere moderne by trods dens mange ældre seværdigheder, men den er også en livlig universitetsby beliggende ved kysten med flere kilometer farvestrålende strandpromenade. Teramo blomstrede under det store Romerrige. Her opførtes teatre, amfiteatre og andre bygningsværker. Byen er også rig på monumenter fra middelalderen. Et besøg i byen er anbefalelsesværdigt under et ophold i Abruzzo.