Rejser til Barrea

Byen Barrea ligger ejendommeligt midt i Abruzzo Nationalpark og skuer ud over søen Lago di Barrea fra sine panoramiske terrasser. Søen er kunstig og blev udgravet i 1951. I den ene ende ligger et langt lavlandsområde, mens der i den anden ende i byen Barrea er bygget en dæmning for at holde styr på den 122 km lange flod Sangro, der gennemløber nationalparken.

Natur

Byens beliggenhed midt i bjergene har gjort området ugunstigt for industri, hvilket i dag betyder, at naturens eget værk er fremherskende, når øjet vandrer gennem landskabet. Det samme gælder i søsterbyerne Civitella Alfedana og Villetta Barrea, som også ligger ud til søen Lago di Barrea. Her i Abruzzos højland mærker man virkelig den friske solmættede sommerluft.

Idyl og...

Området rummer masser af idyl og wildlife: oppe i bjergene bor der både ulve og bjørne, selv om de sjældent får forvildet sig ned mod byerne. Vil man tæt på bjerg-egnenes store rovdyr, kan man besøge naturreservatet Colle Licco e Feudo Intramonti, som ligger i Civitella Alfedana - få km fra byen Barrea. Der er også en udmærket søstrand ved Lago di Barrea.

Byfester

Som i mange andre landsbyer i Abruzzo finder man også i Barrea forskellige religiøse byfester, fx Indulgenza Plenaria 2. august, hvor mange pilgrimme kommer til byen for at bede om syndsforladelse eller La Passione Vivente i marts/april, hvor Kristus sidste timer rekonstrueres med kostumer og optog.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Barrea