Rejser til Pescocostanzo

Pescocostanzo er med sine fine eksempler på barok og renæssance optaget på listen over Italiens smukkeste Middelalderbyer. Byen er i det hele taget meget bevidst om sin æstetiske fremtoning og er fremragende til at holde de gamle traditioner i hævd med bl.a. religiøse byfester og begivenheder, som har til formål at videreføre de lokale håndværkstraditioner. Vi er i Abruzzos højlandskab 1.400 m.o.h. i Majella Nationalpark.

Byen med det velklingende navn Pescocostanzo har masser af charme, selvtillid og en god historie at fortælle. Vi er i Abruzzos højlandskab 1.400 m.o.h. i et miljø, der er præget af den gamle fårehyrdekultur, og Majella Nationalpark ligger i baghaven og lokker med grotter og storslået natur.

Æstetisk fremtoning

I bybilledet er de arkitektoniske retninger barok og renæssance meget fremherskende - så det er ikke for ingenting, at byen er optaget på listen over Italiens smukkeste Middelalderbyer. Byen er i det hele taget meget bevidst om sin æstetiske fremtoning, og er fremragende til at holde de gamle traditioner i hævd med bl.a. byfester og andre tilbagevendende begivenheder, som har til formål at videreføre de lokale håndværkstraditioner.

Byfester

- Tag fx del i Festa della Madonna del Colle i slutningen af maj med højmesse, procession i gaderne og fyrværkeri.

- Pescocostanzo har også meget vigtige håndværkstraditioner inden for blandt andet smedejern og knipling af høj kvalitet. Sidste lørdag i august afholdes La Festa degli antichi mestieri, som er en festival for håndværkstraditioner. Her syder gaderne af liv, boder, værksteder og optog.

Rigt besøgt

Byen med de 800 indbyggere er rigt besøgt i sommerhalvåret af romere, napoletanere og abruzzesere, og de kommer for enten at vandre i bjergene og på højsletten, eller nyde den gode stemning og charmen i Pescocostanzo. Byen har både handelsliv, kunstgallerier, smykkebutikker og ca. 20 restauranter.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Pescocostanzo