Rejser til Pineto

Byen Pineto er med sin dejlige sandstrand det perfekte sted for børnefamilier. Den ligger på Adriaterhavskysten nær regionshovedstaden Pescara. Det er nemt at komme hertil både med offentlig transport (der er nemlig togstation i byen) og med bil (da motorvejen løber gennem skråningerne bag byen).

Skyggefuld pinieskov

På trods af at Pineto er en forholdsvis ny by og bærer præg af at være et feriested, har den alligevel sin charme. Der er nemlig en del bygninger og villaer fra belle epoque perioden og de sætter deres præg på byens skikkelse, trods de mange huse af nyere opførsel, man finder i byens udkant så vel som i centrum. Togbanen kører mellem byen og det tætte og frodige bælte af pinjeskov, der fører til stranden. Der er flere underjordiske passager under togbanen, hvorfor man nemt kommer til stranden fra de fleste steder i byen. Den tætte pinjeskov er velholdt og inviterende - her kan man holde sin "siesta" i skyggen i dagens varmeste timer. Om aftenen er promenaden langs skoven oplyst og her finder man både folk, der spadserer med deres hund, og folk, der løber en tur i det grønne.

Marked og underholdning

I Pineto er der mange italienske turister i sommermånederne, og byen er derfor et livligt sted med marked om aftenen og undeholdning for børnene, bl.a. i form af et lille omrejsende tivoli. Hovedgaden lukkes desuden for trafik og bliver ligeledes en levende gågade om sommeren. Pineto har en vidunderlig lang sandstrand, hvor man kan vælge enten at leje liggestole eller benytte den gratis, offentlige strand.

Udflugter

Hvis man man har bil til rådighed under ens ophold i byen og får det for varmt eller bare har lyst til at tage på en lille udflugt, kan man besøge den lille by Mutigniano med de sjove vægmalerier eller den lidt større by Atri. De ligger begge køligt i de kønne bjerge bag Pineto. Ankommer man i ydersæsonen, eksempelvis oktober, er der gode muligheder for desuden at tage ind til Abruzzos største bjerg Gran Sasso og stå på ski, for siden at bade om eftermiddagen i havet. Ankommer man med tog, er der ikke mange muligheder for udflugter udover de andre byer langs kysten, bl.a. Pescara og Ortona.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Pineto