Rejser til Scanno

Scanno er en malerisk bjerglandsby i 1.050 meters højde. Den har en karakteristisk profil med byhuse i rækker, der afløser hinanden i terrasser.

Produktion og håndværk

Byen ligger i den smukke Sagittariedal og er kendt for fåreavl, uldproduktion, håndværk, osteproduktion og ikke mindst kniplingetraditioner, som stadig bliver holdt i live. De fine pyntekniplinger, som byens ældre kvinder bærer på deres egnsdragter, fremstilles på gammel maner i døråbninger og på gaden.

Byfester

Som i mange andre abruzzesiske landsbyer har Scanno også et rigt program med tilbagevendende folklore og religiøse fester. Fx første weekend i maj sættes der fokus på lokalkultur og folkedragter. 13/6, 1/7 og 16/7 fejres skytshelgenerne Sant'Antonio, Madonna delle Grazie og Madonna del Carmine. Endelig afholder byen hvert år 14. august Il Catenaccio Nuziale - en bryllupsparade, som viser et lokalt bryllup med folkedragter og optog.

Lago di Scanno

Scanno ligger i udkanten af Abruzzo Nationalpark og kan prale af at være nabo til Lago di Scanno, som er den største naturlige sø i regionen Abruzzo. Søen har form som et æg og er 1.700 m lang og 700 m bred. Søen, som man kan bade i eller ved hvis bred man kan leje vandcykler, ligger blot 3 km fra Scanno.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Scanno