Vingårdsferie i Italien

Rejs til Italien på vingårdsferie og nyd de lokale råvarer lige udenfor døren. For dem, der ikke kan stå for middelhavskosten og de tilhørende druer, vil en vingårdsferie i et af Italiens utallige vindistrikter gøre underværker. På en vingårdsferie bliver du hurtigt grebet af de bølgende vinmarkers terapeutiske virkning.

Samtidig vil det ofte være muligt at dykke ned i det lokale køkken på vingården samt at bestille vinsmagninger under kyndig vejledning. Vinsmagningerne består typisk af en rundvisning på gården, en vinsmagning ledsaget af lokale specialiteter og mulighed for at købe de velsmagende og frisktappede dråber med hjem.

Find en vingård i et område som passer jer

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at søge efter en vingårdsferie i Italien med Escapeaway. Vælg selv afrejsedatoer og længden på rejsen - samt om du vil køre selv, eller booke det hele i en pakkerejse med fly, hotel og lejebil.

>> Læs mere om vingård

Kort over Italien

Populære hoteller i Italien

Italien, Norditalien, Ligurien, Bocca di Magra
8,4
Meget godt
293 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 76 km
  • Nærmeste strand: ca. 160 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Gaiole in Chianti
8,6
Meget godt
309 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 78 km
  • Afstand til centrum: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, San Donato in Collina
9,7
Fabelagtigt
118 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Afstand til centrum: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Udvalgte vindistrikter i Italien

Her kan du læse mere om Italiens bedste og mest prestigefyldte vindistrikter og bestille ophold på de italienske vingårde. Eller brug søgeboksen øverst til at finde den helt rigtige vingårdsferie i Italien. Du er også velkommen til at ringe eller skrive til os for råd og vejledning. Lad Italiens store vindistrikter forsøde din ferie!

Langhe
Mange omtaler regionen Piemontes vindistrikt Langhe som ”det nye Toscana”, hvilket skyldes de levende landskabsmalerier med den høje koncentration af vinproducenter. Området her i Norditalien er også kendt for gastronomisk særklasse, stemningsfulde middelalderbyer og velbevarede fæstninger, som alt sammen kulminerer med det kulturelle centrum Alba. Nogle af Italiens mest prestigefyldte vine dyrkes her i Langhe-området. Navne som Barolo, Barbaresco og hvidvinen Arneis klinger sødt i manges ører. Piemonte har også andre fordele ved at være nyopdaget: prisniveauet er ofte lavere end i andre og mere eksponerede turistområder i Italien.

>> Find en vingård i vindistriktet Langhe her

Valpolicella
I vindistriktet Valpolicella, som ligger tæt på Gardasøen og som nabo til Verona, finder man den kraftfulde konge over dem alle, Amarone. Her værner vinbønderne om deres marker, og området har sågar Italiens højeste pris på jord. Den meget korte afstand til adskillige udflugtsmuligheder (fx Gardaland, Gardasøen og opera i Verona) og den gode placering i forhold til motorvejsnettet, som nemt og bekvemt fører dig til både Milano, Bergamo, Venedig og Adriaterhavet, gør en vingårdsferie til det oplagte valg for hele familien.

>> Find en vingård i vindistriktet Valpolicella her

Chianti
Toscanas verdenskendte vindistrikt er meget mere end en landskabsmæssig åbenbaring med stolte cypresser og karakterfulde middelalderbyer. Stik modsat manges forestillinger er Chianti også i høj grad rå og bjergrige skovområder. Men området er først og fremmest i manges øjne (eller munde) også lig med bløde vinmarker, som fryder øjet og forkæler ganen – andelen af vingårde i dette område er nemlig bemærkelsesværdig. For de kulturinteressede har Chianti den geografiske fordel at være nabo til både Firenze mod nord og Siena mod syd.

>> Find en vingård i vindistriktet Chianti her

Iseosøen og Franciacorta
Franciacorta er et af Italiens fornemmeste sidestykker til champagne – her produceres nemlig de eksklusive bobler Brut samt deres mange lokale vine med DOC- og DOCG-anerkendelser, bl.a. Franciacorta. Vindistriktet Franciacorta afgrænses mod nord af Iseosøen med den udflugtsdragende ø Montisola og mod syd af motorvejen mellem Milano og Venedig. Ud over nabosøen Iseo og de mange vinproducenter byder distriktet også på en golfbane Franciacorta Golf Club og for de købelystne Franciacorta Outlet med alverdens designermærker til spotpris.

>> Find en vingård ved Iseosøen og Franciacorta her

Vingårdsferie i Italien med Escapeaway

Italien er en af verdens mest respekterede vinproducenter. Og så har landet mange af de små, hyggelige vingårde, hvor charmen er intakt og vinrankerne står fascinerende i solen på de bølgende marker. På en vingårdsferie i Italien kan du opleve det hele på nært hold.

Vingårdsferien i Italien giver dig oplevelser, der er svære at få på en al-mindelig ferie. Du kommer i nærkontakt med den lokale befolkning og får lov at tage del i arbejdet med vinen. Det er en årtusinder gammel tradition, som har enorm betydning for italienerne.

På en vingård i Italien er der oplevelser at hente uanset om du rejser alene, med en partner eller med hele familien. Børnene kan lære meget af en vingårdsferie i Italien, og for det forelskede par danner denne form for ferie særdeles romantiske rammer om forholdet.

>> Rejs til Italien med Escapeaway, se alle rejser her