Agriturismo på Amalfikysten

I løbet af de senere år har ferieformen agriturismo oplevet en voldsom fremgang i Italien. Forståeligt nok, for det er en god måde at opleve det traditionelle og autentiske Italien på. Når man bor på en agriturismo, bor man på en gård, der er lavet om til ferielejligheder. Mange steder bor ejerne stadig på en del af gården og driver gården ved siden af udlejningen af ferielejligheder. For at en feriebolig må klassificeres som en agriturismo, skal der faktisk også stadig være en produktion af fødevarer på stedet. Det kan være alle former for landbrugsvarer, men er meget ofte centreret omkring produktion af olivenolie, vin og grøntsager.

Når man tager på agriturismo-ferie ved Amalfikysten, bor man i baglandet bag kysten. Her er der stille og fredeligt og gode muligheder for udflugter til Amalfikystens små hyggelige byer og betagende kystvej.

Agriturismo er et godt valg for børnefamilier, der vil bo i fredelige omgivelser med plads til, at børnene kan løbe rundt og boltre sig, kigge på gårdens dyr og følge med i livet på en italiensk bondegård eller vingård. Mange steder er der også en swimmingpool og faciliteter for børnene. Ligesom mange af ejerne inviterer deres gæster på en rundvisning på gården.

Læs mere om agriturismo i Italien

>> Læs mere om agriturismo