Rejser til Aosta

Lille og himmelstræbende. Tag på en spændende rejse til Aostadalen i det nordligste Italien.

Her i snitfladen mellem lækkert skiløb, svale somre og frodigt forår finder man Aostadalen. En lillebitte region, som har så meget at byde. Nu kan du booke din rejse til Aosta med Escapeaway her på siden, inkl. fly fra Danmark, billeje i lufthavnen og en håndplukket feriebolig med karakter.

For mange italienere er Aosta-dalen om sommeren det nærmeste, man kommer paradis. De kendte skiområder forvandler sig til frodige skove pyntet med hvide gletschere på bjergtinderne. I dalene løber små rislende bække, og fuglene synger overalt. Kom selv og mærk efter.

Det andet Rom

Aosta-dalen er fyldt med historiske seværdigheder: Selve Aosta by er kaldet det andet Rom, pga. af de mange romerske ruiner der endnu i dag giver byen karakter. Spredt rundt i dalen findes adskillige borge, hvorfra man engang sad og kontrollerede området. Ud over en unik udsigt, kan den besøgende virkeligt får et indtryk af middelalderens livstil, samt blive sat ind i tidens arkitektur og forsvarsstrategi - det er nemlig kun de borge, der var snedigst bygget der holdt imod de mange krige og kampe der har præget dette grænseområde.

Store naturoplevelser

I dalene løber små rislende bække med iskoldt bjergvand fra gletcherne. I Aosta finder man mange traditionelle gamle byer og borge omgivet af de høje bjergtinder. Aosta er samtidig rig på historiske seværdigheder. I de grønne dale finder man blandt andet flere interessante borge hvor fra man i sin tid styrede begivenhedernes gang. Her finder man Italiens højeste bjerg, Monte Bianco med sine 4810 meters højde over havet. Bjergmassivet dominerer den vestlige del af regionen og det kendte skisportssted Courmayeur. Lige ved den schweitziske grænse i Sankt Benhardts passet kan man besøge munkenes klosterherberg, hvor katolske munke siden 1000-tallet opdrættede og trænede de kloge redningshunde - Sankt Bernhardt.

Aktiv ferie

Regionen Aosta byder på mange spændende muligheder for en aktiv ferie, hvis man ikke har nok i at nyde det dejlige klima med et glas af den lokale vin i hånden. Aosta er præget af Alperne hvis bjergtinder ses så langt øjet rækker, og det er da også i denne region at de kendte bjerge Monte Cervinia – også kendt som Matterhorn- Rejser man til denne del af Italien om sommeren, er trekking den foretrukne aktivitet, hvis man ønsker en aktiv ferie og der er vandreruter af forskellig sværhedsgrad og længde, så alle kan få en oplevelse, der passer til den fysiske form og hvor meget tid man har til rådighed. Mountainbikere nyder også udfordringerne i bjergene, men den slags udfoldelser kræver nok lidt mere end almindelig god form.

Ferie for to

En romantisk ferie med den elskede ved sin side står som regel højt på ønskelisten. I Aosta-dalen kan drømmen blive til virkelighed, hvis man ved romantik forstår uendelige udsigter, der tager pusten fra en, fred og ro til bare at være to og muligheden for en picnic i en af de grønne enge. Omgivet af bjergtinder med glitrende sne på toppen, grønne enge med køer og får og spændende små borge er den romantiske stemning slået an, og det er bare om at nyde livet. Om aftenen kan man se hinanden dybt i øjnene over en dejlig middag tilberedt med de lokale råvarer af høj kvalitet og et glas eller to af vinen fra nabo-regionen Piemonte. Drømmer du om en ferie i det ægte Italien, hvor man stadig fornemmer hverdagens rytme i de små autentiske byer med lokalkolorit, og er det vigtigt for dig at finde fred og ro, så er det et godt valg at tage til Aosta-dalen, hvor det kan føles som om tiden er gået i stå, når man færdes i de små bjergbyer.

Få mere information til din rejse til Aosta

Aosta - eller mere præcist Aostadalen (Valle d'Aosta), som regionen officielt hedder - ligger i det nordvestligste hjørne af Italien, omgivet af Frankrig mod vest, Schweiz mod nord og Piemonte mod syd. Regionen er den geografisk mindste i Italien og samtidig den region med den mindste befolkning i Italien med kun 123.000 indbyggere fordelt på 3,263 kvadratkilometer. Regionshovedstaden er Aosta med omkring 37.000 indbyggere.

Aosta-dalen byder på fantastiske naturoplevelser, både om sommeren og om vinteren, en overflod af romerske ruiner, afsondrede og mystiske borge, uendelige muligheder for en aktiv ferie, masser af autentiske bjergbyer, hvor tiden synes gået i stå - og en gastronomi, der er rig på lufttørret kød, smagfulde oste, vilde bær og bjerghonning. 

Om sommeren er mulighederne for vandreture, trekking og ture på mountainbike i regionens mange bjerge og dale næsten ubegrænsede. Der er fantastiske udsigtspunkter på disse ture, der også byder på charmerende bjerglandsbyer, rislende bække med iskoldt bjergvand fra gletsjerne, pragtfulde grønne enge, ensomt beliggende borge og hyggelige træhytter. 

Om vinteren forvandler regionen sig til et paradis for skisports-entusiaster, blandt andet i den kendte alpeby og det populære skisportssted Courmayeur. Alpebyen ligger ved foden af Mont Blanc, der er Italiens højeste bjerg med sine 4810 meters højde over havet. 

En anden anbefalelsesværdig attraktion i regionen åbenbarer sig i klosterherberget Hospice-du-Grand-Saint-Bernard ved den schweiziske grænse i Sankt Benhardts-passet, hvor katolske munke i 2472 meters højde levede med og opdrættede de berømte redningshunde, kaldet Sankt Bernhardt-hunde.

Og så er der den lækre bjerg-gastronomi med nogle af Europas højest beliggende vinmarker, berømte oste såsom Toma de Gressoney, lufttørrede skinker såsom Jambon de Bosses, flodørreder og lækre kødretter af dådyr, hare og vilde bjerggeder.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Aosta

 • Courmayeur
  3 hoteller
  Courmayeur har den hyggelige atmosfære, som man forbinder med en rigtig alpeby. Samtidig finder du her et rigt shopping, bar- og restauranterliv. Udover skisport af højeste klasse om vinteren byder Courmayeur også på talrige aktiviteter om sommeren.
 • Bard
  1 hotel
  Bard er for nylig blevet optaget på listen over de smukkeste middelalderbyer i Italien. Oppe på en klippetop ligger borgen Forte di Bard, som nu til dags er byens kulturelle centrum med museer og koncerter under åben himmel.
 • Cervinia
  1 hotel
  Cervinia som ligger for foden af det 4.480 meter høje Matterhorn, hører til et af de bedste skiområder i Europa. Den høje beliggenhed giver normalt masser af sne omkring den lille by, som har alt det, der skal til for at slappe af efter en dag ... på pisterne. Læs mere
 • Fra Antagnod har du den mest vidunderlige udsigt over Ayas-dalen, og denne lille, idylliske bjergby er omkranset af skøn natur. Dette vestvendte, solrige område er de senere år blevet kendt som et ideelt skiområde for familier, men kan besøges hele året.
 • Gæstebedømmelser 9,2
  Antey Saint André ligger inden for rækkevidde af flere populære skiområder. Den lille landsby er dog også et ideelt udgangspunkt for aktiv udforskning af de naturskønne omgivelser om sommeren. Nyd for eksempel den friske alpeluft på vandre- ... eller cykelture. Læs mere
 • Aosta er hovedstad i en af Italiens mindste regioner, Valle d'Aosta. Områdets bjerge er et sandt paradis for friluftsmennesket både sommer og vinter. Når landskabet er klædt i hvidt, kan du suse ned ad velpreparerede pister og om sommeren snøre ... vandreskoene. Læs mere

Populære hoteller i Aosta

Italien, Norditalien, Aosta, Courmayeur
9,7
Fabelagtigt
64 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 150 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Aosta, Courmayeur
8,8
Meget godt
348 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 152 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Aosta, Cervinia
9,2
Fabelagtigt
114 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 122 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant

Aosta by kaldes også for det andet Rom fordi byen er rig på romerske ruiner som endnu i dag præger bybilledet. Udover at være en spændende by findes der også mange gode indkøbsmuligheder i Aosta by samt cafeer og restauranter.