Rejser til Cervinia

På ski ved Tobleronebjerget

Breuil-Cervinia garanterer med sin beliggenhed i 2.048 meters højde sikker sne og godt skiløb. Skiområdet ligger mellem 2.048 og 3.488 meter og om sommeren er der skiløb på gletscheren Plateau Rosa helt op til 3.900 meter.

Cervinia ligger for foden af det 4.480 meter høje Matterhorn (også kaldet Tobleronebjerget), og tilbyder perfekte sneforhold og super skiløb. Byen og starten af selve skiområdet ligger i 2.048 meters højde med den højeste skistart i 3.488 meter. Skiområdet hænger sammen med Zermatt i Schweiz og er et af de bedste områder i Europa, ikke mindst pga. den høje beliggenhed, som giver masser af sne, og desuden mulighed for gletscher-skiløb, som sikrer sæsonen fuldstændigt.

Kort over Cervinia i Italien

Når du klikke på kortet herunder kan du se både lifte og pister i området, og samtidig danne dig et indtryk af placeringen af ferieboliger i området. Hos Escapeaway håndplukker vi gode hoteller og ferielejligheder, som lever op til vores krav om pris og kvalitet. I Cervinia ligger de fleste hoteller og lejligheder samlet inde i byen med kort afstand til skilifterne i Breuil, som hurtigt bringer dig op i skiområdet.

Helt igennem italiensk bystemning

Cervinia er ikke nogen stor by, men utroligt charmerende med sin lille hyggelige gågade, hvor man finder flere gode italienske restauranter, små caféer, pizzeriaer samt barer/diskoteker, hvor der hersker en helt igennem italiensk stemning og hvor afterskiingen også afholdes. Byen ligger, hvor to mindre vandløb løber sammen, og det meste er dæmmet ind af charmerende stendiger, som giver en helt klassisk alpe-stemning. Man er ikke i tvivl om, at man befinder sig i en turistby, men det gør ikke noget, da bygningerne er opfyldt med stil og respekt for områdets arv.

Central og god skiskole

For flere år tilbage var Cervinia kendt for at tilhøre den bedre del af borgerskabet og det udmærker sig stadig ved, at man ofte ser de fine italienske damer slentre en aftentur ned ad gågaden. Byen anses stadig for at tilhøre en af de finere skidestinationer i Italien, men til trods for dette er prisniveauet i byen samt på bjerget forholdsvis rimeligt. I byen er der en rigtig god skiskole med en central placering i forhold til by og pister, hvilket gør det let at mødes efterfølgende til frokost eller lignende.

Skiområdet

Cervinia har lokalt ca. 150 km piste og 1 kabine, hvorfra man løber ud i et område, som er fint til nybegyndere. Men Cervinia er også en del af det noget større skiområde med det mundrette navn Breuil-Cervinia Valtournenche Zermatt, som fordeler sig over 3 dale og rækker helt ind i Schweiz. Højdeforskellen går fra 1.524 og helt op til 3.883 meter over havet, med mulighed for sommerskiløb.

Samlet får du mere end 150 pister og op mod 350 kilometer skiløb i området, som er domineret af brede boulevard-pister, og dermed ideelle forhold for begynderen og den let øvede skiløber. Det kan oplyses, at man køber liftkort enten til den ene eller begge sider af bjerget. Der er en snowpark i Cervinia, som er Europas højeste og Italiens mest snesikre, i 2.800 meters højde.

Bustransfer eller bil?

Man når let Cervinia med bil af A5 motorvejen Torino-Aosta. Genève er en af de nærmeste lufthavne og derfra skal man gennem den genåbnede Mont Blanc-tunnel. Nærmeste lufthavne i Italien er Torino (1½ - 2 timer) eller Milano Malpensa (2 - 2½ timer) - herfra findes der bustransfer.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cervinia