Rejser til Courmayeur

Skisport i topklasse på din skiferie i Courmayeur

Courmayeur tilbyder de bedste muligheder for shopping, underholdning, bar og caféliv og restauranter, men også den hyggelige atmosfære fra en alpeby i de små gader og den unikke charme i landsbyerne Dolonne og Entèves.

Courmayeur tilbyder ikke bare de bedste muligheder for shopping, underholdning, bar- og caféliv samt alle slags restauranter, inklusive gourmet. Her finder du også den hyggelige, glade atmosfære, som kendetegner en Alpeby i de små gader, og du kan glæde dig til at opleve den unikke charme i landsbyerne Dolonne og Entèves. Byen ligger i Aostadalen ved foden af mægtige Mont Blanc, så der er tale om et skisportssted med beliggenhed i særdeles storslåede omgivelser.

Kort over Courmayeur i Italien:

Courmayeur er til både skiløb og aktiv ferie

Der er her en meget lang tradition for gæstfrihed, og der er en lang række forskellige muligheder inden for hoteller og lejligheder. Courmayeur er alpinismens vugge og museet "Duca degli Abruzzi" er dedikeret til bjergførerne og bjergguiderne og deres utrolige historie, samt de største opgaver de har udført. Endnu i dag mødes gamle traditioner med avanceret teknologi i Courmayeur, hvor der fremstilles udstyr til alpinisterne.

I Courmayeur er der opført et nyt sportscenter, med et flot isstadion med plads til 3.500 tilskuere, samt mange indendørs faciliteter, som tennis, volleyball, basketball, indendørs fodboldbane til 5 på hvert hold, free-climbing og squash. Ønsker du at holde dig aktiv og have det sjovt indendøre, er der fitness club, indendørs golf, spillemaskiner og diskotek, så alternativerne til ski er der mange af. Der er også en nærliggende svømmehal, og der arrangeres vinteraktiviteter for mountainbikes - en aktivitet, der ellers de fleste steder i bjergene er forbeholdt de varmere måneder på året.

Uanset om du lægger din ferie i Courmayeur i sommerhalvåret eller vintersæsonen, er der rigeligt med aktiviteter, du kan fylde dine dage med, både udendørs og indendørs. Om sommeren er Courmayeur ikke mindst et meget populært udgangspunkt for klatreture op ad Mont Blanc.

Glimrende og varieret skiløb

Hoved-skiområdet breder sig ud fra Plan Chécrouit-basen, som kan nås med lift fra byens centrum. Her kan du stå på ski fra 2.755 meters højde ned til landsbyen Dolonne i 1.224 meters højde. Bor du i Courmayeur, er det bedst at returnere med lift. I dag kan du benytte liften helt til midnat, så du har tid til at beundre solnedgangen fra pisterne og nyde en afterski-drink, inden du vender “hjem”.

Skiområderne omkring Courmayeur egner sig glimrende til både begyndere, øvede, eksperter og snowboardere - og tag endelig hele familien med på skiferie hertil, da her også er mange muligheder for børn. Allerbedst egner områderne sig dog til de lidt øvede, som befinder sig på niveauet imellem begynder og ekspert. Er du på det niveau, får du masser af passende udfordringer omkring Courmayeur.

Nogle af de bedste udsigter

En lift i tre faser, som hedder Mont Blanc Skyway, åbnede i 2015. Med den kan du og dit skiudstyr blive ført hele vejen fra Entrèves op til Punta Helbronner, som er det tætteste på Mont Blancs top, der kan nås med offentlig transport. Den er bygget med glaskabiner, der roterer 360 grader, så du kan beundre udsigten fra alle vinkler. Når du når toppen, i 3.466 meters højde, kan du nyde nogle af de mest storslåede, panoramiske udsigter i Alperne. Et uforglemmeligt minde at have med hjem i kufferten fra din skiferie i Courmayeur.

Smag på Europas “højeste” vin

Som et lille kuriosum, så fremstilles der i dalen vin, som siges at være den vin i Europa, der produceres i det højest beliggende område. Den skal selvfølgelig smages. For bilister er det nemmest at køre fra Genève gennem den genåbnede Mont Blanc tunnel. Kommer man med fly vil det igen være nemmest til Genève, men også Torino og Milano er gode alternativer. Køretid fra Genève er ca.1 - 1,5 time, fra Torino 1,5 - 2 timer og fra Milano 2 - 2,5 timer.

>> Læs mere om at tage til Italien på skiferie
>> Læs mere om Mælkevejen

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Courmayeur