Rejser til Gressoney St. Jean

Gressoney-Saint-jean ligger i Gressoney dalen, og den dag i dag bemærker man, at dalen længe har været under indflydelse af "walserne", den schweiziske og tyske befolkningsgruppe som bosatte sig her i middelalderen. Endnu i dag tales der i denne dal, som adskiller sig meget fra resten af Aosta, en tysk dialekt, og ligeledes er traditioner og traditionelle folkedragter og arkitekturen meget anderledes end den øvrige Aostadal.
Monterosa Ski
Her er skiområdet i byen meget lillle, men kendt for sin berømte styrtløbsløjpe. Der er busforbindelse til nabobyen Gressoney La Trinité, hvor skiområdet er stort og forbundet med Stefal, den nordligste landsby i dalen, som igen er forbundet med Champoluc i Ayas dalen. Fra Gressoney La Trinité er der også forbindelse til Alagna i naboprovinsen Piemonte. Skiområdet starter i 1.338 meters højde og når op til 2.727 meters højde.
Her findes der 25 km. gode langrendsløjper.
Med bil ankommer man nemmest fra Genéve gennem Mont Blanc tunnellen, som er genåbnet i år. Der er 1,5 - 2 timers kørsel fra Torinos lufthavn og 2 - 2,5 timers kørsel fra Milanos lufthavn til feriebyerne og skiområderne.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Gressoney St. Jean