Rejser til Alliste

Få kilometer fra kysten og turkisblå Ioniske Hav helt nede på Italiens hæl ligger Alliste. Byen, der har omkring 6.000 indbyggere, ligger bag en lille højderyg med oliven- og andre frugttræer. Der er en behagelige afslappet atmosfære i Alliste. Byen har et fint udvalg af butikker, caféer og restauranter samt flere smukke kirker, hyggelige torvepladser, hvor både lokale og besøgende ynder at mødes.

Dette er ikke her, man rejser til for at slå sig løs i et vildt natteliv. Der er ganske vist nogle enkelte barer, hvor du kan slutte dagen af med en drink. Det meste liv om aftenen er dog typisk koncentreret om restauranterne, som der er et overskueligt, men godt udvalg af. Alliste er desuden med tiden vokset mere eller mindre sammen med nabobyen Racale. Der finder du ligeledes et charmerende gammelt centrum med gode restauranter.

Er du heldig, falder din rejse sammen med en af de lokale, traditionsrige festdage. I efteråret fejrer man for eksempel byens skytshelgen med en tre-dages festival, der byder på optog, koncerter og selvfølgelig rigeligt med lækker mad. Uanset hvornår på året, du rejser til Alliste, kan du se frem til en ferie med mange spændende, nye indtryk. 

Strande og udflugtsmål

Om sommeren vil det krystalklare hav naturligvis have en stærk tiltrækningskraft på de fleste, som rejser til det sydlige Italien. Selvom Alliste ligger lidt tilbagetrukket fra kysten, tager det ikke mere end 10-15 minutter at køre ud til skønne badevige mellem klipperne. På den anden side af et naturområde lidt længere oppe ad kysten venter desuden lange sandstrande med lavt, børnevenligt vand.

Du kan med andre ord sagtens bruge Alliste, som udgangspunkt for en badeferie, hvis det er det, du ønsker. Netop en rejse til denne region, Apulien, er dog også en chance for at bruge nogle af dagene på spændende sightseeing. Der er talrige charmerende byer i denne region, som er helt uberørt af turisme, og hvor du derfor kan opleve det ægte Italien. Selvom den nærmeste større by, Lecce, allerede er med i alle rejseguides om Apulien, bør "Barokkens Firenze" også stå højt på din liste over udflugtsmål på en rejse til Alliste.

Velkommen til Alliste med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Alliste, hvor du bor på omhyggeligt udvalgte hoteller. Hos os bestemmer du selv rejsens længde. Vil du gerne arrangere en rundrejse, hvor du kombinerer ophold på flere forskellige hoteller for at opleve mere af Italien, er det også nemt at gøre hos os.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Alliste