Rejser til Bari

Ferie i Bari. Tag med Escapeaway på en rejse til Apuliens store havneby Bari.

Når du rammer havnebyen Bari i Syditalien, er du ikke i tvivl om, at her er en by, som altid har orienteret sig mod øst. Oplev den charmerende, gamle bydel, den pulserende havn og de farvestrålende huse på en rejse til Bari med Escapeaway.

Apulien udgør det sydligste syd i Italien. Her er farverne mere strålende, maden mere smagfuld og arkitekturen er helt sin egen. Bari er en af de mange byer i regionen, som er et kortere besøg værd. Den er ikke nogen stor destination for feriegæster i Apulien, men det kan sagtens anbefales at bruge en dag eller et par timer her. Escapeaway tilbyder ferieboliger i Bari og i området omkring byen. Brug søgemaskinen eller kort over Bari til at se alle ferieboliger og hoteller i denne del af Apulien.

Brug en dag på sightseeing i Bari

Besøg den gamle bydel og udforsk de smalle stræder. Her leves livet på gammeldags italiensk maner; man laver mad med døren åben, og naboerne render ind og ud hos hinanden. Kvarteret bør besøges i dagtimerne, da berigelseskriminalitet er et problem i området, og man let mister orienteringen efter mørkets frembrud.

Efter din gåtur kan du tage dig god tid og nyde en lang  frokost på en af de gode restauranter på Piazza Mercantile eller Piazza del Ferrarese.

Du kan også besøge det lokale kunstgalleri, Pinacoteca di Bari. Det ligger lige ned til havet, og udstiller skulpturer og malerier fra år 1.000 til og med år 2.000.

Kirker i Bari

Hvis du ønsker at se nogle af de lokale kirker, er der gode muligheder. Baris mest berømte kirke ligger lige mellem hjertet af den gamle bydel og havet. Det er 1100-tals basilikaen Basilica di San Nicola. Kirken er et vigtigt rejsemål for pilgrimme, både katolske og ortodokse. Som navnet antyder, er den opkaldt efter Sankt Nicolaus, også kendt som Santa Claus på amerikansk eller julemanden på dansk. Resterne af Nicolaus ligger stadig i krypten, og man siger, de udgyder en form for hellig olie. Du kan endda købe små flasker med denne bemærkelsesværdige væske i kirkens butik.

En anden kirke i Bari, der er værd at besøge, er Cattedrale di San Sabino, som er hovedkirken i byen. En massiv struktur i rundbuestil, der ligger tæt på byens slot, Castello Svevo. Slottet er ligeledes åbent for offentligheden og har udsigt over havet.

Bari Lufthavn

Bari Lufthavn ligger lige uden for den store havneby Bari i Syditalien, nærmere bestemt den nordlige del af Apulien ved Adriaterhavskysten.

Hvis du skal til den sydlige del af Italien, kan Bari Lufthavn være et godt sted at lande. Bari har nemlig transportmuligheder til mange af de mest spændende destinationer i denne del af landet, samt til Grækenland. Lufthavnen er moderne med et pænt udvalg af butikker og spisesteder, der dog har begrænsede åbningstider.

>> Få mere information om Bari lufthavn

Mere information til din rejse til Bari

Bari ligger ved Adriaterhavet i den østlige del af regionen Apulien, som den er regionshovedstad for. Med sine omkring 327.000 indbyggere - og 1,3 millioner i sit bymæssige opland - er Bari den syvende-største by i Italien og den næststørste by i den sydlige del af Italien, kun overgået af mægtige Napoli.

Byen er blandt andet blevet kendt for sin enorme havn, der er én af Adriaterhavets største og som har været betragtet som Europas port til Balkanhalvøen og Mellemøsten. Den er også kendt for sit universitet, der er ét af Syditaliens mest prestigefyldte universiteter og et af Italiens største med omkring 60.000 studerende.

Blandt byens største seværdigheder er byens katedral Cattedrale di San Sabino, som stammer fra slutningen af 1200-tallet, og Basilica di San Nicola, der er opkaldt efter den græske biskop og kristne helgen Sankt Nikolaus, som har givet ophav til legenden om julemanden. Basilicaen, der er bygget i den italo-normanniske periode mellem år 1087 og år 1197, er et betydningsfuldt pilgrimsmål i den kristne verden for både romersk katolske og ortodokse kristne, idet den siges at rumme Sankt Nikolaus´ jordiske rester i en krypt. Ifølge legenden udgydes der en form for hellig olie fra krypten, som mange besøgende køber i små flasker i kirkens butik. 

En anden af byens store seværdigheder er det normanniske slot Castello Normanno-Svevo, der blev bygget i 1132 af den normanniske konge Roger 2. af Sicilien, der var den første til at få samlet alle de normanniske besiddelser i Syditalien under et stærkt, centraliseret styre. Slottet blev senere delvist revet ned af Roger 2.´s søn, Vilhelm 1., og genopbygget af den tysk-romerske kejser Frederik 2., der var af slægten Hohenstaufen (en schwabisk adelsslægt).

Kunstgalleriet Pinacoteca di Bari, der ligger lige ned til havet, og som udstiller skulpturer og malerier fra år 1.000 til og med år 2.000, er også et besøg værd. Når du bliver træt af at se på seværdigheder, kan en lang frokost på en af de gode restauranter på Piazza Mercantile eller Piazza del Ferrarese anbefales.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bari

Populære hoteller i Bari

Italien, Syditalien, Apulien, Bari
9,5
Fabelagtigt
473 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.9 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Apulien, Bari
9,2
Fabelagtigt
2867 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Apulien, Bari
9,2
Fabelagtigt
1279 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 6.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)