Rejser til Bisceglie

Bisceglie ligger i det centrale Apulien blot 25 km nord for den internationale lufthavn i Bari og er kendt for sine kirsebær. Bisceglie er en meget upoleret by, hvor man har rig mulighed for at opleve en autentisk kystby på syditalienernes præmisser - på godt og ondt.

Fiskemarked og historisk centrum

Det betyder blandt andet, at man i gadebilledet vil høre den italienske madmor råbe op fra sit vindue, opleve bilernes tilfældige parkeringer, indsnuse byens ånd og holdning, som synes meget tilbagelænet og være vidne til at ikke alle gode råd fra Færdelsrådet overholdes, fx manglende styrthjelm og tre personer på en knallert. På den anden side byder ægtheden også på en livlig og graciøs havn, et kæmpe fiskemarked (tors-søn) og et smukt velbevaret historisk centrum. På byens store, palmedekorerede torveplads Piazza Vittorio Emanuele er der nærmest liv døgnet rundt. Lidt overraskende finder man også cykelstier i byen.

Stort diskotek

I Bisceglie er der også togstation, så det er nemt at besøge andre kystbyer - stationen ligger ca. 1 km fra havnen. I udkanten af byen finder man småstensstrande og et af de største diskoteker Divina Follia i Apulien med plads til ca. 4000 personer. Sikke en fest i sommermånederne.

Udflugtsmuligheder

Landskabet uden for Bisceglie er primært præget af karakterfulde olivenlunde indhegnede af kunstfærdige stendiger, og så finder man de historiske mindesmærker dolmen, som er 7000 år gamle stendysser. Af andre udflugtsmuligheder i nærheden ville de fleste nok blive tiltrukket enten af den famøse katedral i Bitonto, grotten Santa Croce eller det store designer-outlet ved Molfetta, hvor man også finder forlystelsesparken Miragica. Derudover er nabobyen Trani med sin smukke domkirke placeret helt nede ved vandet også et stort trækplaster blandt besøgende i området.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bisceglie