Rejser til Castellana Grotte

Hvidkalket by tæt på imponerende grotter

Blændende hvid og med sine stenbelagte gader byder Castellana by dig velkommen. Herfra er udflugts-mulighederne mange, grotterne er et must og de runde Trulli huse er ikke langt væk. Kom ned i tempo i hjertet af Apulien.

Velholdt og hyggelig

Castellana-grotterne blev først opdaget i 1938. Grotterne er mere end 3 km lange og blandt de dybeste i hele Italien.
Byen ligger tæt på det azurblå hav ved Monopoli og de særprægede trulli i Itria-dalen. Byens 18.000 indbyggere er vant til at turisterne ikke beundrer deres velholdte og hyggelige gader og torve, for her kommer man primært for at besøge de berømte grotter!

Guidede ture

De karakteristiske grotter er blandt de smukkeste i Italien, og de er under alle omstændigheder de største. Går du under jorden, så starter besøget i en enorm grotte (tænk sig at domkirken i Milano kunne stå nede i grotten), hvor en åbning i "loftet" lader de få gennemtrængelige lysstråler oplyse rummet. Grotterne er ca. 3 km lange med fantastiske klippeformationer med mytologiske navne. Under besøget har man mulighed for at beundre vandets vedholdende værk, der har dannet skulpturer, der ligner jordiske dyr og blomster, stalaktitter og stalagmitter af alle mulige farver samt underjordiske småsøer. Den længste rute er på ca. 3 km og tager ca. 3 timer at gå (husk at have vandresko på, så du ikke glider på de våde passager) og fører bl.a. til den hvide grotte, der defineres af mange som verdens smukkeste. Den guidede tur koster ca. 15 euro. Det er ikke muligt at foretage turen uden guide.
 

Andre oplevelser

Castellana Grotte er dog ikke alene blandt de udflugter, man ikke må gå glip af i Apulien. Man kan sagtens vælge denne by som udgangspunkt for at besøge Apuliens mange seværdigheder på grund af dens centrale beliggenhed. Byen byder på de mest nødvendige indkøbsmuligheder og spisesteder. Sidste søndag i april arrangeres byfest og fyrværkeri i forbindelse med den religiøse fest, der fejrer Madonna della Vetrana. Omkring d. 7. og 8. september arrangeres en mere verdslig byfest, hvor byens kvinder og den lokale slagter serverer deres specialiteter baseret på kød af kylling og kanin ved lange borde i de smalle gader.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castellana Grotte