Rejser til Conversano

Den stemningsmættede by Conversano ligger få minutters kørsel fra kysten i Apulia, regionen der udgør "Italiens hæl". Der er desuden kun omkring 30 kilometer til Bari. Men selvom både Adriaterhavets blå bølger og den livlige regionshovedstad lokker, er der også masser at opleve i selve Conversano.

Mærk historiens vingesus

Fra de højeste punkter i Conversano har du udsigt til havet, men det er den gamle bymidtes smalle gader og de historiske seværdigheder, der er den egentlige attraktion her. Så husk at tage et par fornuftige sko med, når du rejser til Conversano. Du vil næsten med garanti blive opslugt af byens historiske atmosfære, som indbyder til at gå på eventyr i de labyrintiske gader i Centro Storico. Før du ved af det, breder gaden sig ud til en hyggelig piazza foran et middelalderligt slot eller en smuk kirke, hvor du kan slå dig ned på en hyggelig fortovscafé.

Blandt de seværdigheder der bogstaveligt talt ikke er til at komme uden om i Conversano er Cattedrale di Conversano, Monastero di San Benedetto og Castello Aragonese. Disse monumentale, historiske bygninger tiltrækker talrige dagsturister til byen. Vil du have en chance for at opleve disse seværdigheder og resten af den charmerende bymidte i ro og mag, kan det derfor anbefales at stå lidt tidligt op. I det bløde morgenlys tager de gamle bygninger sig ekstra flot ud. Der er desuden en helt særlig stemning, når byen vågner og de lokale indbyggere langsomt tager hul på dagens opgaver.

Tilsvarende hyggeligt er det om aftenen, når det især inde i den gamle bykerne summer af liv på restauranter og trattoriaer. Her er der rig mulighed for at stifte bekendtskab med det anerkendte lokale køkken, som er kendt for simple, men yderst velsmagende retter. Glæd dig til de fantastiske pastaretter og hjemmelavede pizzaer.

Udflugter

Når du har udforsket byens egne seværdigheder, er en rejse til Conversano naturligvis også en god mulighed for at tage på opdagelse i resten af Apulia-regionen. Der er for eksempel kun omkring 13 kilometer til Grotte di Castellana, en af områdets mest kendte attraktioner, hvor der nede i dybet venter en forunderlig verden af stalaktitter og stalagmitter skabt over millioner af år. Husk en varm trøje. Der er kun omkring 16-18 grader nede i grotten.

Et andet interessant udflugtsmål lidt længere sydpå er den lille by Alberobello, hvis gamle bydel består udelukkende af de særprægede Trulli-huse med kegleformede tage. Byen er optaget på UNESCO's verdensarvsliste og et af de steder, du ikke må gå glip af, når du rejser til Conversano. Sidst, men ikke mindst, har Apulien på 800 kilometers kystlinje, som byder på talrige maleriske kystbyer og lækre strande. Fra Conversano tager det for eksempel kun et kvarters tid at køre ud til Polignano a Mare, der udover en skøn lille strand også er kendt for sine isvafler, cono tuffato, der er et must at prøve på en varm sommerdag.

Velkommen til Conversano med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Italien, hvor du bor på hoteller med gode gæstebedømmelser. Vil du flere områder i løbet af ferien, kan du hos os nemt kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejse.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Conversano