Rejser til Corsano

Kystnært og pittoresk med historisk centrum

Velkommen til en lille by ved Adriaterhavskysten med front mod Albanien og Grækenland, som du kan ane i det fjerne fra Apuliens klippekyst når vejret er klart.

Elsker du klipperigt landskab og fantastiske udsigter skal du besøge Corsano. Med sit historiske centrum som dateres tilbage fra år 500 f.Kr, den dramatiske klippekyst og det azurblå hav, er dette den perfekte base for din ferie i Apuliens sydlige del Salento.

En historie med mange påvirkninger


Der hersker lidt tvivl om hvornår man kan datere Corsano tilbage til, men der er fundet mange romerske fodspor i form af forhistoriske grottemalerier i grotterne langs kysten. Det der ellers er tilbage i dag af byens historie er bl.a flere fund fra Middelalderen. Du kan f.eks. se resterne af slottet Castello Baronale Capece på Umberto torvet, der i 1600 tallet blev lagt oven på det sted hvor der tidligere lå en fæstning fra 1300 tallet. Invasioner af fremmede religioner i tidligere epoker præger regionen og skaber en fascinerende blanding af genrer. Følg i historiens fodspor og besøg den smukke slotshave. En legende fortæller at slottes ejere byggede en underjordisk gangtunnel som muliggjorde en flugt fra slottet når barbarerne angreb. For at hemmeligholde tunnelens position, lod baronen alle, som havde medvirket til dens tilblivelse, myrde.

Kig til den albanske- og græske kyst

Oplev de smukke klipper som skuer ud over Adriaterhavet og sug de smukke farver i horisonten til dig mens du lytter til bølgerne som slår mod stranden. I horisonten kan du ane den albanske og græske kystlinje, så du skal ikke blive forbavset, hvis der står på din mobiltelefon at du er i Grækenland! Klippekysten er ikke et nemt sted at bade fra, men hvis du kører lidt ned ad kysten finder du små bugter, som er nemmere at komme til, enten til fods eller med bil hele vejen. De nærmeste sandstrande er blot 15 km væk i Marina di Felloniche. I Corsano er der flere restauranter og butikker, men en bil er nødvendig for at kunne komme ud og udforske regionens mange muligheder. Du er blot 11 km fra Leuca som har et stort udvalg af restauranter, caféer og butikker.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Corsano