Rejser til Fasano

Den charmerende middelalderby Fasano giver dig et godt udgangspunkt for at få mest muligt ud af en rejse til Apulien. Familievenlige sandstrande og spændende seværdigheder er inden for kort køreafstand. Book din rejse til Fasano med Escapeaway i dag!

Middelalderbyen Fasano ligger i Apulien-regionen, som udgør støvlelandets hæl og er kendt for sin rige kulturarv, en række pragtfulde strande og ikke mindst et køkken med traditionelle og yderst velsmagende retter, baseret på lokale, friske råvarer. I Fasano befinder du dig således kun få minutters kørsel fra havet, hvis du trænger til en forfriskende badetur i sommervarmen. Fasano, der har godt 40.000 indbyggere, har desuden en god beliggenhed i forhold til regionens mest populære rejsemål som for eksempel Bari og Brindisi.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Fasano og andre rejsemål i regionen Apulien, hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse.

Stemningsfuld gammel bykerne

I selve Fasano indbyder den gamle bydel med dens tætte netværk af smalle labyrintiske gader også til, at du går på opdagelse lidt på må og få. Når middelhavssolen står højt på himlen er det godt med et par solbriller, for næsten alle bygningerne i byen er lavet af kalksten eller malet i lyse farver. På din vej rundt i de brostensbelagte, lyse gader finder du talrige små spændende butikker og et varieret udvalg af spisesteder. Et måltid på et traditionelt trattoria i Fasano vil typisk bestå af en kold forret, antipasto, med oliven, forskellige grøntsager, oste og focacciabrød. Derefter følger orecchietta, den mest populære type pasta i Syditalien, med en lækker ragù, der kan være lavet med for eksempel kanin, kylling eller lam. 

På din vej rundt i Fasano vil du derfor se adskillige gamle kirker, kapeller og rester af bymuren, som vidner om byens dybe historiske rødder. På Via San Francesco kan du for eksempel se et af byens oprindelige vagtårne, der nu er blevet en del af boligkarréen. Er du interesseret i områdets historie, bør du også tage en tur ud for at se ruinerne af den romerske by Egnazia, der sammen med det tilhørende museum ligger ude ved kysten. Kører du i stedet ind i landet, tager det under en halv time at køre til Alberobello, som er berømt for sine karakteristiske Trulli-huse, der er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Har du børn med på rejsen til Fasano, er den store zoologiske have, Zoosafari, umiddelbart vest for byen et andet oplagt udflugtsmål. 

Badeferie og sightseeing

Fasano har med sit middelhavsklima normalt varme somre og milde vintre, hvor det ikke bliver rigtigt koldt. Højsæsonen i juli og august er ideel til at nyde livet ved vandet, mens forår og efterår er gode rejseperioder, hvis du vil udforske resten af områdets attraktioner og seværdigheder. Kysten ved Savelletri, der ligger nærmest Fasano, består primært af klipper, men du kan dog også her finde små vige med sand. Du behøver imidlertid blot kører lidt længere ned ad kysten til Torre Canne (cirka 10 kilometer fra Fasano) for at finde lange, familievenlige sandstrande. 

Som rejsemål henvender Fasano takket være sin placering nær interessante seværdigheder og kysten sig med andre ord til en bred målgruppe. Her kan du både holde en rigtig livsnyderferie, hvor strandliv  og kulinariske oplevelser har første prioritet, eller være mere aktiv med spændende sightseeing i hyggelige middelalderbyer og vandre- eller cykelture i for eksempel den nærliggende Dune Costiere da Torre Canne a Torre San Leonardo naturpark.

Sådan booker du en billig rejse til Fasano

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Fasano, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Fasano. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Ostuni i Apulien
>> Læs også om ophold på Agriturismo i Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Fasano