Rejser til Gallipoli

Sandstrande, turkist havvand og en lys og livlig by

Gå tur i den gamle fæstningsby, bygget i hvide kalksten som står i blændende kontrast med havets blågrønne farver. Slap af med familien på de omkringliggende sandstrande og nyd stemningen i en syditaliensk by placeret i naturskønt område

"Den smukke by"

Gallipolis gamle bydel ligger flot ud til det Ioniske Hav og er forbundet til fastlandet med en bro. Byen er af græsk oprindelse og Gallipoli betyder ’den smukke by’. Navnet passer fint på den gamle bydel, der hæver sig stolt op over det Ioniske Hav.

Sydlandsk atmosfære

Byens charme består naturligvis i nærheden til havet, men også i de mange interessante gader og miljøer, der udspiller sig i det historiske centrum. Byen emmer af syditaliensk vitalitet og atmosfære.

Udsat placering

Pga. byens udsatte placering har den altid været befæstet, og en lille del af det fæstningsværk, man kan se i dag, stammer fra den romerske periode. I byens centrum ligger katedralen Sant’Agata (byens skytshelgeninde) fra 1630, der er et imponerende eksempel på den barokstil, som præger hele Salento-halvøen. Katedralen, der er fyldt af malerier fra det 17. århundrede, er et helt lille kunstmuseum.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Gallipoli