Rejser til Giovinazzo

Fiskerbyen Giovinazzo ligger på den italienske Adriaterhavskyst bare 15-20 minutters kørsel fra Bari. Sammenlignet med regionshovedstaden, der ligger mod øst, er der en lidt mere tilbagelænet atmosfære i Giovinazzo. Det er dog en by med omkring 20.000 indbyggere og ikke blot en søvnig landsby.

Der ligger stadig talrige af de traditionelle fiskerbåde nede i den smukke havn, Porto di Giovinazzo, som historisk har været byens livsnerve. Her har været bo i næsten 2.000 år siden. I romerriget var Giovinazzo et vigtigt handelscentrum, og det er nemt at forestille sig de handlende fra den tid fylde byens smalle gader. Den gamle bydel er velbevaret og sammen med den lille havn utroligt charmerende.

Er du morgenfrisk, kan en slentretur langs havnefronten anbefales. Da vil du ofte kunne se, når de lokale fiskere vender hjem med dagens fangst. Den finder blandt andet vej til byens restauranter, som du finder flest af i gaderne omkring havnen. Udover de smalle gader og stræder, der emmer af middelalderstemning, er der også adskillige hyggelige torve og flotte pladser i Giovinazzo. Også her kan du sætte dig til rette på en fortovsrestaurant for at nyde det lokale køkkens herligheder, mens du betragter byens liv. På byens største plads, Piazza Vittorio Emanuele II, er der ofte markeder, og pladsen er et populært samlingspunkt om aftenen.

I forhold til andre mere kendte italienske destinationer langs Adriaterhavet, kan du på en rejse til Giovinazzo nyde en ferie i mere afslappede omgivelser, som ikke føles overturistet. Her er dog ikke desto mindre et rigt restaurantliv, og alt du behøver af indkøbsmuligheder. Om aftenen kan du efter middagen spadsere en tur i de oplyste gader og beundre de smukke kirker. Der er desuden et fint natteliv med barer og klubber, hvor du kan slutte dagen af med en cocktail eller live musik.

Oplevelser i nærheden

Rejser du til Giovinazzo, får du et godt udgangspunkt for at udforske mere af regionen. Det kunne for eksempel være at leje en bil for at køre en tur ind i landet til Matera, som er berømt for dens gamle grottebydel, Sassi, der har været beboet siden stenalderen. Det kan også anbefales at tage den kortere tur til Bari, som er en betydeligt større by end Giovinazzo. Her kan du sagtens bruge nogle timer på sightseeing, shopping og restaurantbesøg.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Giovinazzo