Rejser til Monopoli

Når du rejser til Apulien i Syditalien, må du ikke gå glip af den maleriske by Monopoli. Byen er præget af syditaliensk atmosfære og et spændende centrum. Som bonus har du nabobyen Polignano a Mare tæt på. Book din rejse til Monopoli med Escapeaway i dag!

Monopoli, der ligger på Italiens hæl, i regionen Apulien, er en stor fiskerby, der har havet at takke for meget af sin kultur og tilvækst. Med sine smukke hvide huse fra 600-tallet, sine kirker og pladser, sine smukke strande og fantastiske klima og de gæstfrie lokale beboere er det ikke underligt, at mange af Monopoli’s besøgende vender tilbage igen og igen, efter, at de har sat sine ben i byen.

Navnet Monopoli kommer fra det græske ord Monos og Polis, hvilket direkte kan oversættes til ”Unik By”. I dette tilfælde skal unik forstås som ”eneste”, men at Monopoli er unik på mange andre måder, er der ingen tvivl om.

Monopoli er perfekt til sol og strand

Med sin beliggenhed ved den adriatiske kyst, omkring 30 km. syd for Apuliens hovedstad Bari, er det ikke underligt, at mange af de besøgende i byen kommer for at udforske de mange strande. Apulien her virkelig meget at byde på, og regionens strande hører helt sikkert med inde under den palet. Dertil skal det nævnes, at det ikke er svært at plads ved de fleste af strandene, da der ikke vrimler med turister. Der er en god blanding af sten- og sandstrande, og du kan uden tvivl finde et sted i solen, der passer dig og dine ønsker. 

En af de mest kendte strande i området ligger omkring 15 minutter nord fra Monopoli, i Polignano a Mare. Det er kun en lille bugt, der er afgrænset af store klipper, hvor der er bygget flotte stenhuse, der rejser sig mod himmelen. Lige netop denne strand kan risikeres at være godt fyldt op om sommeren, men den er helt sikkert et besøg værd, så det er ikke underligt, at det lige er denne strand der bliver valgt af så mange. 

Mere rolige strande finder du syd for Monopoli, som f.eks. i Cala Porta Vecchia, Lido Colonia, Lido Santo Stefano og Porto Ghiacciolo.

Seværdigheder og attraktioner i Monopoli

Hvis det kan lykkes for dig at komme lidt væk fra de lækre strande, er der også meget at opdage oppe i byen. Monopoli har ligesom mange andre byer på den italienske kyst haft en strategisk vigtig beliggenhed, og derfor er der mange forskellige folkeslag og herskere, der har forsøgt (og lykkedes) at lægge beslag på byen gennem tiden. Grækerne, byzantinerne, normannerne, kongeriget Venedig og spanierne har alle sat deres præg på byen. Det var især under Venedigs styre i omkring 1400-tallet, at byen havde et opsving i økonomien og blev en vigtig havn på vejen mellem Bari og Brindisi. Det medførte, at byen blev udsat for piratangreb fra havet og man blev nødt til at bygge et fort for at kunne beskytte byen.  

På en tur gennem Monopoli’s gamle bydel kan du stadig se sporene af Monopoli’s historie. Det gamle centrum er malerisk og fuld af atmosfære, og du kan besøge bygningsværker som f.eks. fortet, der blev bygget i 1525 for at beskytte byen, katedralen fra 1100-tallet, en række andre kirker og hovedtorvet Piazza Vittorio Emanuele.

Mad på en ferie i Monopoli

Udover de typiske retter fra Apulien (som f.eks. taralli, focaccia, panzerotti og stegte oliven), findes der nogle retter, som er typiske for Monopoli. Prøv eksempelvis orecchiette (øreformet pasta) serveret med den typiske grøntsag cime di rape, basilikum og ricotta. Il Cjambotto, er en fiskesuppe lavet med tomat, hvidløg, persille og ristet brød. Alici Marinate (marinerede sardiner) er en stor klassiker i det sydlige Italien, og hvis du vil have noget at køle ned på, på en varm sommerdag burde du prøve den kolde suppe, Cialledda, der er lavet af blødgjort brød, tomater, olie og oregano.

Sådan booker du rejsen til Monopoli

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Monopoli, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Monopoli, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Gallipoli her
>> Læs mere om ferieboliger i Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Monopoli

Populære hoteller i Monopoli

Italien, Syditalien, Apulien, Monopoli
  • Nærmeste lufthavn: 63 km
  • Afstand til havet: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Apulien, Monopoli
  • Nærmeste lufthavn: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Apulien, Monopoli
  • Nærmeste lufthavn: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Monopoli?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser