Rejser til Monte Sant'Angelo

Bjerget og byen Monte Sant’Angelo har fået sit navn efter Ærkeenglen Skt. Michael, som det siges har vist sig på dette sted i en grotte ad fire gange: i årene 490, 492, 493 og igen i 1656. På præcis det sted, hvor grotten ligger, er der i dag rejst helligdommen Skt. Michaels Sanktuarie, der er beliggende mellem himmel og jord, mellem det guddommelige og det menneskelige.

Åndeløs udsigt

Bjerget Monte Sant’Angelo dominerer hele Garganohalvøen med sine 800 m.o.h. og byder sine besøgende på en åndeløs udsigt over Manfredonia-bugten og Gargano Nationalparken. Bjerget er et af de mest karakteristiske naturområder i Nationalparken Gargano og er bebygget med flere arkitektonisk smukke kirker og andre seværdige monumenter, hvorved det udmærker sig som et af de mest besøgte steder på Garganohalvøen.

Arkitektonisk juvel

Sanktuariet Skt. Michael består af en enkelt basilika bestående af tre skibe, der er sammensat af flere forskellige konstruktioner, der stammer fra forskellige epoker, og som tilsammen afslører 15 århundreders historie. Siden tidernes morgen har denne helligdom været et sted for forsoning og bøn for kristne fra hele verden: En helligdom, der er populært rejsemål for pilgrimme fra nær og fjern foruden at være en arkitektonisk juvel for kristendommen, særligt den katolske gren.

Andre seværdigheder

Byen rummer foruden sanktuariet, en Normanner-borg der med sine tårne og bygningsdele, der er blevet til i forskellige tidsaldre, er en utraditionel komposition, og et museum over Giovanni Tancredis folkelige kunst. Få kilometer fra byen Monte Sant’Angelo, beliggende langs den hellige vej Via Sacra Longobardorum, kan man desuden besøge det gamle kloster Abbazia di Santa Maria di Pulsano, der blev bygget i 1100 af San Giovanni da Matera. Klosteret råder over vigtige byzantinske ikoner.

Pilgrimsvejen

Via Sacra Longobardorum er den vej, som pilgrimmene gik ad, når de kom fra det øvrige Italien over bjerget Monte Sant’Angelo. I dag repræsenterer vejen i sin fulde længde (den strækker sig mellem dalen Stignano og byen Manfredonia) den kristne omvendelse.
I 2006 blev sanktuariet og Via Sacra Longobardorum optaget på UNESCO’s prestigefyldte liste over bevaringsværdig kulturarv.

Åbningstider for Sanktuariet

I sommerhalvåret fra juli til september er der åbent på hverdage mellem kl. 6.30 - 19.30 og i weekender og helligdage er der åbent mellem kl. 7.30 - 19.30. I vinterhalvåret er der åbent hverdage mellem kl. 7.30 - 18.00 og i weekender og helligdage er der åbent mellem kl. 7.30 - 12.30 og igen kl. 14.30 - 17.00.

Skt. Michaels fester

Den 8. maj og 29. september afholdes der Skt. Michaels fest på Monte Sant’Angelo.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Monte Sant'Angelo