Rejser til Muro Leccese

Med sine mange smukke barokbygninger, sine små, hyggelige pladser, sit gode syditalienske klima og sin strategiske beliggenhed er Muro Leccese et oplagt udgangspunkt for en rejse til Italiens støvlehæl. Book din rejse til Muro Leccese med Escapeaway i dag!

Muro Leccese er en smuk lille by med omkring 5000 indbyggere beliggende i provinsen Lecce i den sydligste del af regionen Apulien; dét, som i folkemunde kaldes Italiens støvlehæl (Salento-halvøen). 

Med sin centrale placering, kun ca. 35 kilometer fra den smukke barokby Lecce, der ofte kaldes "Syditaliens Firenze" eller "Barokkens Firenze", 4 kilometer fra den historiske by Maglie og 16 kilometer fra Otranto med dens middelalderlige centrum og borg, er en rejse til Muro Lecesse et ideelt udgangspunkt for en ferie i det sydlige Apulien.

Rig historie

Muro Leccese har en rig historie, blandt andet spillede den en rolle i det storgræske riges italienske koloni-herredømme og området har altid været et strategisk vigtigt knudepunkt på grund af sin beliggenhed på spidsen af Salento-halvøen og har således været centrum for mange dramatiske historiske begivenheder. 

Oplevelser og seværdigheder

Muro Leccese byder på mange smukke historiske bygninger og monumenter. Særligt rig er byen på barokbygninger, men byen rummer også hele seks kirker, 12 palæer og corti, samt flere bautasten, af hvilke den højeste er 4,3 meter høj og ligger ved den byzantinske kirke Santa Marina. Der er også mange små hyggelige pladser i byen.

Muro Leccese er også kendt for sine farverige og velbesøgte byfester, herunder Santa Maria di Miggiano, der finder sted første torsdag efter påske; SS. Crocefisso, der afholdes d. 2., 3. og 4. maj; Santa Marina, der afholdes anden søndag i juli; og den måske mest kendte af dem alle; Lu porcu meu (der betyder "min gris"), som afholdes den tredje søndag i oktober og som er opkaldt efter en lokal anekdote om en gris, der holdt til på byens torv, blev fodret af byens indbyggere og til sidst blev slagtet til den kristelige byfest Santi Medici, som finder sted d. 26., 27. og 28. september.

Udflugtsmuligheder

Der findes mange gode udflugtsmuligheder, når man rejser til Muro Leccese, herunder til den historiske by Maglie, der kun ligger 4 kilometer væk og Otranto med dens middelalderlige centrum og borg, der kun ligger 16 kilometer væk.

Men den største attraktion i området er uden tvivl Lecce, der ikke bare er en af Apuliens, men også en af Italiens smukkeste byer, berømt for sine mange fantastiske barokbygninger og andre historiske monumenter, der har givet den øgenavnet "Syditaliens Firenze" eller "Barokkens Firenze", om end sammenligningen ikke rigtigt yder nogle af de to smukke byer retfærdighed.

Bestil din rejse online til Muro Leccese

Du kan nemt og trygt bestille din rejse online til Muro Leccese eller andre rejsemål i regionen Apulien. Book en samlet pakkerejse inkl. fly, hotelophold og lejebil eller transport tur/retur fra lufthavnen. Vil du hellere selv arrangere rejsen til Italien kan du naturligvis også blot bestille dit hotel igennem Escapeaway. Ønsker du ikke at bestille rejsen online er du også velkommen til at kontakte os for et skræddersyet tilbud på din rejse.

Velkommen til Apulien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Muro Leccese hvor du bor på håndplukkede hoteller på din ferie.

>> Læs også om rejser til Ostuni
>> Læs også om rejser til Monopoli

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Muro Leccese