Rejser til Ostuni

Ostuni lokker med sine smukke, hvidkalkede huse, der har givet den tilnavnet "Den hvide by", sin gamle bydel med middelalderlig oprindelse, sit gode, milde syditalienske klima og Apuliens lækre gastronomi. Book din rejse til Ostuni med Escapeaway i dag!

Ostuni er et ideelt udgangspunkt for en rejse til regionen Apulien i det sydøstlige hjørne af Italien. Byen, der har omkring 32.000 indbyggere om vinteren, men kan have helt op til 100.000 indbyggere om sommeren, hvor den er mest besøgt, ligger kun omkring 8 kilometer fra kysten i provinsen Brindisi. Herfra er der kun en halvanden times kørsel til storbyen Bari og godt en times kørsel til "Syditaliens Firenze", Lecce. Ostuni er kort sagt et oplagt rejsemål, hvis du vil have lidt af det hele - god mad, godt klima, nærhed til havet og masser af spændende seværdigheder og oplevelsesmuligheder - på din rejse til Syditalien.

Og så er Ostuni en smuk by, beliggende på tre høje, hvoraf den højeste har et middelalderligt centrum med rester af en aragonesisk ringmur og en skøn romansk/sengotisk/barok domkirke fra 1200-tallet. 

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Ostuni og andre rejsemål i Apulien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Ostuni med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti.

Den hvide by

Ostuni bliver ofte kaldt den  "den hvide by" (La Città Bianca), hvilket skyldes, at alle husene i den gamle bydel er hvidkalkede. Hvis du har været på ferie i Grækenland, vil du nok undertiden knibe dig selv i armen, når du går rundt i byen, og kunne blive i tvivl om, hvor du er rejst hen, for med de hvidkalkede mure, de flade tage og de kraftigt farvede skodder minder byen i nogle henseender om en by på én af de græske øer.

Oplevelser og seværdigheder

Den gamle bydel

Den største seværdighed i Ostuni er uden tvivl den gamle bydel bygget på toppen af en bakke og stadig befæstet af de gamle bymure, der historisk har beskyttet byen mod indtrængende fjender. Det er også her du finder byens karakteristiske hvidkalkede arkitektur. Det var i øvrigt normannerne, der jo oprindeligt havde nordisk (hovedsageligt dansk) oprindelse, der var med til at grundlægge denne del af byen, da de i 996 e.Kr. rådede over grevskabet Lecce og byggede deres middelalderby på byens bakke.

Det arkæologisk museum

Hvis du interesserer dig for historie, bør du lægge vejen forbi Via Cattedrale nr. 15. Her ligger nemlig det spændende, omend lille, arkæologiske museum, Civiltà preclassiche della Murgia Meridionale, som huser en rekonstruktion af stedet, hvor et 26.000 år gammelt skelet af en palæolitisk kvinde blev fundet - senere navngivet Delia eller Donna di Ostuni, samt udstillinger af forskellige interessante arkæologiske og historiske artefakter fra det 5. århundrede f.Kr. til det 16. århundrede. Du kan se åbningstiderne på museet i henholdsvis høj- og lavsæsonen her.

Historiske bygninger og monumenter

Byen rummer også en række andre interessante historiske bygninger og monumenter, såsom Sankt Orontius-søjlen på byens hovedtorv, byens smukke romanske/sengotiske/barokke katedral fra 1200-tallet, biskoppens palads, samt en række andre palazzi, der har tilhørt byens aristokrati, såsom Aurisicchio, Ayroldi, Bisantizzi, Falghieri, Ghionda, Giovina m.fl.

>> Læs også om rejser til Otranto
>> Læs mere om ferie i Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Ostuni