Rejser til Otranto

Få kystbyer i Apulien udmærker sig gennem en så rig historie som Otranto. Læg dertil en fin badestrand og du har alt som behøves til en vellykket ferie i Syditaliens mest eksotiske region. Herfra kan du vælge og vrage blandt oplevelserne. Book din rejse til Otranto med Escapeaway i dag!

Otranto som ligger på østkysten af Salento-halvøen (Italiens "hæl"), har en lang historie, der strækker sig helt tilbage til oldtiden. Alligevel har Otranto i dag kun omkring 5.500 indbyggere. Den lille kystby er måske derfor kendt for at have en ganske tilbagelænet atmosfære, som sammen med placeringen ved det azurblå Adriaterhav gør den til et ideelt mål for en afslappende badeferie. Har du en bil til rådighed, har du i Otranto, Italiens østligste by, desuden adskillige spændende udflugtsmål inden for rækkevidde.

Trods sin beskedne størrelse har Otranto desuden alt det, du som feriegæst har brug for med et væld af restauranter samt butikker og minimarkeder nok til, at du i princippet ikke behøver forlade byen. Når du trænger til en pause fra strandlivet, er der tilmed en håndfuld interessante seværdigheder i den gamle bydel.

Først og fremmest bør du besøge katedralen, som især er kendt for to ting: et flot mosaikgulv og en makaber samling af knogler. Mosaikkerne, som blev lagt af en munk i det 12. århundrede, skildrer både religiøse og historiske motiver. Knoglerne stammer fra 813 af byens borgere, der under en blodig tyrkisk invasion i 1480 eftersigende havde søgt tilflugt i katedralen og nægtede at konvertere til islam, hvorefter de blev henrettet.

Udover de historiske seværdigheder er det også værd at afsætte god tid til blot at slentre rundt i byen, hvor der er rig mulighed for at slå sig ned på en fortovscafé eller få en forfriskning på en bar. Efter solnedgang summer centrum normalt stadig af liv med besøgende og lokale, som nyder godt af den lune aften. Der er ligger talrige restauranter helt nede ved havnefronten, hvor menukortet naturligvis ofte domineres af lækre fiskeretter.

Sådan booker du en rejse til Otranto

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Otranto i Italien. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter til fx. Brindisi lufthavn med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Otranto, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Alberobello
>> Læs også om ophold på Agriturismo i Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Otranto