Rejser til Palo del Colle

Palo del Colle ligger omkring 15 kilometer inde i landet fra havnebyen Bari. Omkring byen ser du et fladt slettelandskab præget af talrige olivenlunde, der er blandet med vinmarker og mandel- og frugtplantager.

Inde i Palo del Colle er omdrejningspunktet Piazza Santa Croce. Rundt om denne smukke plads ligger flere af byens vigtigste historiske bygninger som Palazzo Filomarino og kirken, hvis 49 meter høje tårn kan ses på lang afstand. Pladsen bruges blandt andet til den årlige middealderfestival i marts, Palio del Viccio, hvor der er marked med kunsthåndværk og lokale delikatesser samt forskellige former for underholdning.

Uanset hvornår du rejser til Palo del Colle, har du mulighed for at opleve sådanne traditionelle skikke og fejringer. Måske takket være den lidt tilbagetrukne beliggenhed fra den populære Adriaterhavskyst er Palo del Colle således befriende uturistet. Byen er samtidig tilstrækkelig stor (ca. 20.500 indb.) til, at her er et godt restaurantliv og nok indkøbsmuligheder til at dække alle feriens behov.

Du kan godt bruge en del tid på at spadsere rundt i labyrinten af smalle gader i Palo del Colle. De gemmer på adskillige små perler i form af butikker og hyggelige trattoriaer. Når det er sagt, er det ikke en by, som har nok seværdigheder og attraktioner til at underholde en hel ferie. Det er til gengæld en komfortabel base at have, hvis du vil udforske mere af regionen på udflugter.

Oplev det ægte Syditalien

Har du lejet en bil til ferien, hvilket i de fleste tilfælde anbefales, har du mange udflugtsmuligheder. Regionen byder på en hel perlerække af stemningsfulde middelalderbyer, som for eksempel Altamura under en halvt times kørsel ind i landet fra Palo del Colle. Denne by er kendt for sin smukke romanske domkirke, der ligger midt i byen omgivet af torve og smalle gader med masser af butikker og spisesteder.

Har du dit eget transportmiddel til rådighed kan du også udforske områdets mange små landsbyer, hvor livet går sin stille, vante gang. Rejser du hertil, er det også værd at bruge en dag på at besøge Bari, regionens hovedstad og den største by på Adriaterhavskysten.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Palo del Colle